Frankfurtská polévka

30 min | polévka | žádná kuchyně | recept zobrazen: 196436x
Jemná polévka s churí červené sladké papriky. Najdeme v ní kousky párků a zdobíme petrželkou.
Komentáře receptu 9
Uvařil jsem to (Recept vařilo 8 lidí)


Postup přípravy receptu

Z masa, vody a kořenové zeleniny uvaříme vývar, můžete nahradit kostkou bujónu. Na másla zpěníme cibulku, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku, odstavíme z plotny zasypeme paprikou a zalijeme vývarem. Necháme vařit asi 30 minut a dochutíme. Zalijeme mlékem a potom přecedíme přes sítko. Jako vložku dáme na kolečka nakrájené párky.

autor receptu:

Frankfurtská polévka

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3
dobrý recept
720 hlasujících
  • Recept Frankfurtská polévka - Frankfurtská polévka s brambory podávaná s chlebem.
  • Recept Frankfurtská polévka - Frankfurtská polévka.

Kuchařky obsahující recept Frankfurtská polévka

Recept se nachází v 127 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
KDI
VARENIE 8295 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Frankfurtská polévka

Celkový počet komentářů u receptu: 9
  • jagea 08.06.2011 05:36:13

    Když tam dáte brambory, je to obyčejná (buřt)gulášovka a nemá to s frankfurtskou polévkou nic společného.

  • stanik 16.02.2012 15:35:22

    jak píše jagea, brambory tam nemaj co dělat, pak je to gulášovka

  • Dagmar a Berenika...čtyřicátnice 22.03.2012 13:33:09

    Dobré odpoledne,
    polévku jsme uvařili a oboum nám velice chutnala,já osobně si musím pochválit počet másla,který vyl vložen do polévky při přípravě.Má sestřenice z druhého kolena Berenika si máslo rovněž pocvhalovala,ale jí moc neseděla konzistence polévky.
    Obě dvě jsme polévku předvedly na rodinný stůl před naší početnou rodinku :))
    Dětem velice chutnala,ale mé nevlastní dceři z druhého manželství tam nechutnaly brambory.... Myslíme si,že do Frankfurtské polévky nepatří...
    Ale děkujeme za recept,jen ho stačí více méně poupravit a je to hned k jídlu. :))
    Dáša s Berenikou.. :)

  • marek 21.11.2010 16:10:06

    Jeste jsem zapomnel: proc na masle, co takhkle sadlo? Co vy na to?

  • marek 21.11.2010 16:09:15

    Ja by ch necedil, normalne bych tam vrazil hed od zacatku brambory a ke konci oprazenej parek, mozna petrzelku, at to ma nejakou barvu :-)

  • Azureus 08.05.2010 17:41:33

    Do ingrediencí se nějak nevešly brambory, přestože tam na fotce plavou..

  • Re: musí? oldsoft 22.01.2010 11:27:07

    Nemusí být osmažené, je to jen jedna z možností.

  • MALÁ PŘIPOMÍNKA.... bataba 03.05.2008 21:08:25

    Ty párky musí byt osmažené a přidávají se až chvíli před koncem varu. I s tukem...

Celkový počet komentářů: 9
Nalezeno receptů: 9
Přidat příspěvek k receptu Frankfurtská polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.

  • Začíná období zánětů močových cest

    Začíná období zánětů močových cest

    Venku se otepluje, což je zjara poměrně zrádný fakt. Mnohdy díky naší touze po sluníčku dochází k našemu vlastnímu prochlazení. S tím často dochází i k velmi nepříjemné nemoci - zánětu močových cest.




přidat nový recept