Frankfurtská polévka 2

25 min | polévka | německá kuchyně | recept zobrazen: 143038x
Vydatná polévka, kterou můžeme podávat jako samostatné jídlo.
Komentáře receptu 11
Uvařil jsem to (Recept vařilo 31 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli, česnek a brambory oloupeme a nakrájíme.

Na sádle zpěníme cibuli, zasypeme moukou a sladkou papriku, uděláme jíšku, kterou naředíme vodou.

Přidáme brambory, česnek, sůl, pepř a společně vaříme, dokud nejsou brambory skoro měkké. Pak přidáme párek nakrájený na kolečka a dovaříme.

Frankfurtskou polévku podáváme s chlebem.

autor receptu:

Frankfurtská polévka 2

Počet přidaných receptů: 26

Ingredience

4,1
skvělý recept
138 hlasujících
  • Recept Frankfurtská polévka 2 - Oblíbená polévka naší rodiny.
  • Recept Frankfurtská polévka 2 - Výborná sytá polévka. Podáváme s pečivem.

Kuchařky obsahující recept Frankfurtská polévka 2

Recept se nachází v 429 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů
KDI
VARENIE 4795 receptů
alča
Babča ALČA 1186 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Frankfurtská polévka 2

Celkový počet komentářů u receptu: 11
  • výborná Ivon 18.03.2013 11:40:14

    Já přidala i tu majoránku, třeba tímto není frankfurtská, ale polévka byla výborná :)

  • frankfurtska lumik 06.12.2012 12:45:24

    frankfurtska polevka opravdu neni to co je v tomto receptu

  • Polévka chutná, jen tomu říkáme buřtguláš :)

  • rumulak 26.02.2012 18:44:44

    A taky vývar nebo alespon masox,chytráci!!!

  • rumulak 26.02.2012 18:41:46

    Přesně jak píše bataba,nějaké bylinky,majoránka atd tam nepatří ani česnek pak to tada neni frankfrurtská ale váš vejmysl a voda s jíškou je taky blbost když už tak smetana popř.mléko,nedávejte takové názvy jídlům který s tim nemají nic společného!!!

  • Polevka frankfurtska eliska.rohackova 23.07.2010 12:26:45

    Nejvice super.Ja tedy dleam franfurtskou polevku trochu jinak a to ze si spenim cibulku do zlatova nahazim na to na kosticky nakrajeny brambory a na kolecka parek (ktery koliv) a okorenim cervenou sladkou paprikou,peprem a soli a v zaklade jeste chvilku restuji. Pak zaliji vodou a varim nez brambory zmeknou. Nakonec zaliji vodou z rozmichanou hl.moukou a jeste chvilku varim.A samohzrejme muzeme pridat majoranku podlechuti kazdeho.

  • přidala jsem bylinky a smetanu, musím říct, že je fakt výborná.

  • Něco málo jsem dodal dudasek 23.03.2010 09:49:01

    Polévku jsem udělal, ale něco mi tam chybělo, tak jsem měl po ruce fazole v pikantní omáčce od "bondule"plechovka stojí kolem 30,- a moje přítelkyně si to nemůže vynachválit, sice to frankfurtskou málo společné, ale je dobrá a to je hlavní :)

Celkový počet komentářů: 11
Nalezeno receptů: 11
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Frankfurtská polévka 2
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Značně nepříjemné příznaky angíny známe všichni - bolest v krku, zejména při polykání, horečky, celková únava, bolesti svalů a kloubů. Angína je infekční zánětlivé onemocnění krčních mandlí a hrdla, tedy kořene jazyka a přilehlé části hltanu. Vzniká v důsledku oslabení imunity, zanesení tlustého střeva a přetížení lymfatického systému, zvláště pak slinivky.

  • Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Karbunkl carbunculos je velmi nepříjemné hnisavé onemocnění kůže. Vzniká splynutím minimálně dvou furunklů. Karbunkl je nebezpečnější, protože je větší, navíc může pronikat i do hlubších struktur kůže. Je to bolestivé zánětlivé onemocnění, projevuje se zarudnutím, otokem a někdy i teplotou.




přidat nový recept