Frankfurtská polévka 2

25 min | polévka | německá kuchyně | recept zobrazen: 142964x
Vydatná polévka, kterou můžeme podávat jako samostatné jídlo.
Komentáře receptu 11
Uvařil jsem to (Recept vařilo 31 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli, česnek a brambory oloupeme a nakrájíme.

Na sádle zpěníme cibuli, zasypeme moukou a sladkou papriku, uděláme jíšku, kterou naředíme vodou.

Přidáme brambory, česnek, sůl, pepř a společně vaříme, dokud nejsou brambory skoro měkké. Pak přidáme párek nakrájený na kolečka a dovaříme.

Frankfurtskou polévku podáváme s chlebem.

autor receptu:

Frankfurtská polévka 2

Počet přidaných receptů: 26

Ingredience

4,1
skvělý recept
138 hlasujících
  • Recept Frankfurtská polévka 2 - Oblíbená polévka naší rodiny.
  • Recept Frankfurtská polévka 2 - Výborná sytá polévka. Podáváme s pečivem.

Kuchařky obsahující recept Frankfurtská polévka 2

Recept se nachází v 429 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů
KDI
VARENIE 4757 receptů
alča
Babča ALČA 1186 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Frankfurtská polévka 2

Celkový počet komentářů u receptu: 11
  • výborná Ivon 18.03.2013 11:40:14

    Já přidala i tu majoránku, třeba tímto není frankfurtská, ale polévka byla výborná :)

  • frankfurtska lumik 06.12.2012 12:45:24

    frankfurtska polevka opravdu neni to co je v tomto receptu

  • Polévka chutná, jen tomu říkáme buřtguláš :)

  • rumulak 26.02.2012 18:44:44

    A taky vývar nebo alespon masox,chytráci!!!

  • rumulak 26.02.2012 18:41:46

    Přesně jak píše bataba,nějaké bylinky,majoránka atd tam nepatří ani česnek pak to tada neni frankfrurtská ale váš vejmysl a voda s jíškou je taky blbost když už tak smetana popř.mléko,nedávejte takové názvy jídlům který s tim nemají nic společného!!!

  • Polevka frankfurtska eliska.rohackova 23.07.2010 12:26:45

    Nejvice super.Ja tedy dleam franfurtskou polevku trochu jinak a to ze si spenim cibulku do zlatova nahazim na to na kosticky nakrajeny brambory a na kolecka parek (ktery koliv) a okorenim cervenou sladkou paprikou,peprem a soli a v zaklade jeste chvilku restuji. Pak zaliji vodou a varim nez brambory zmeknou. Nakonec zaliji vodou z rozmichanou hl.moukou a jeste chvilku varim.A samohzrejme muzeme pridat majoranku podlechuti kazdeho.

  • přidala jsem bylinky a smetanu, musím říct, že je fakt výborná.

  • Něco málo jsem dodal dudasek 23.03.2010 09:49:01

    Polévku jsem udělal, ale něco mi tam chybělo, tak jsem měl po ruce fazole v pikantní omáčce od "bondule"plechovka stojí kolem 30,- a moje přítelkyně si to nemůže vynachválit, sice to frankfurtskou málo společné, ale je dobrá a to je hlavní :)

Celkový počet komentářů: 11
Nalezeno receptů: 11
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Frankfurtská polévka 2
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept