Frankfurtská hovězí pečeně

1 h 30 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 173738x
Proč vařit složitě, když to jde jednoduše? Pečené hovězí špikované párky. Jídlo vhodné na slavnostní i všední oběd.
Komentáře receptu 5
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Z masa podle potřeby odstraníme tuk a blánu. Omyjeme jej a důkladně osušíme. Dáváme ale pozor, abychom maso nepotrhali. Cibule a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na kostičky.

Připravené maso prošpikujeme kousky párku. Maso osolíme, okořeníme paprikou, potřeme česnekem, zaprášíme moukou, lehce upěchujeme a necháme uležet.

Rozpálíme si pekáč nebo do trouby vhodný hrnec s poklicí. Dáme na něj olej, přidáme kostičky slaniny a necháme ji rozškvařit. Přidáme cibuli a zpěníme ji. Na tomto základu pak maso zprudka a ze všech stran orestujeme.

Pekáč stáhneme z ohně, maso zalijeme horkým vývarem nebo vodou a zakryté maso pečeme doměkka. Během pečení maso podléváme a obracíme. Upečené maso vyjmeme a na porcujeme. Šťávu ochutíme solí a paprikou, případně zahustíme moučným máslem.

Porce frankfurtské hovězí pečeně servírujeme se vhodnou přílohou - brambory, rýže, knedlíky - a přeléváme omáčkou.

autor receptu:

Frankfurtská hovězí pečeně

Počet přidaných receptů: 639

Ingredience

2,9
slabší recept
1289 hlasujících
  • Recept Frankfurtská hovězí pečeně - Příprava frankfutského hovězího.

Kuchařky obsahující recept Frankfurtská hovězí pečeně

Recept se nachází v 166 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2726 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Frankfurtská hovězí pečeně

Celkový počet komentářů u receptu: 5
Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Frankfurtská hovězí pečeně
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Medvědí česnek - jarní životabudič

    Medvědí česnek - jarní životabudič

    Medvědí česnek je pro mnohé z nás nedocenitelná jarní bylinka plná vitamínů, právem považovaná doslova za jarní životabudič. Medvědí česnek je jedním z prvních poslů jara, a tak v těchto dnech jeho sezóna pomalu končí. Přesto si v dnešním článku připomeneme blahodárné účinky této zajímavé rostliny, způsob využití, ale i možné nežádoucí účinky.

  • Jarní pylové alergie, jak se jim vyhnout?

    Jarní pylové alergie, jak se jim vyhnout?

    Podle odborníků u nás trpí sezónními alergiemi 15 % populace. Mohou se poprvé objevit až v dospělém věku, někdo je však zná už od dětství. Alergie je, laicky řečeno, přehnaná reakce organismu na běžně se vyskytující látky v našem okolí. Alergie na jarní pyly znamená pak docela jistě rýmu, oteklé oči, téměř nepřetržité kýchání, pocity pálení v nose i v krku. Jaro pak zkrátka nemusí být, bohužel, vůbec nic příjemného.




přidat nový recept