Francouzské smetanové Eclairs

1 hod | moučník | 20 porcí | francouzská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 9893x
Recept na vynikající zákusky z odpalovaného těsta.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Ve středně velkém hrnci za stálého míchání přivedeme vodu, máslo, cukr a sůl k varu. Když se směs začne vařit, přidáme mouku a stále mícháme. Když se těsto začne odlepovat od stěn hrnce, odstavíme z plotny. Těsto necháme vychladnout.

Do vychladlého těsta zašleháme vejce. Těsto pak dáme do cukrářského sáčku. Plech vyložíme pečícím papírem a začneme dělat podlouhlé válečky asi 5 cm od sebe. Válečky: 11 cm délka, 1,25 šířka. Na válečky jemně stříkneme vodu, opravdu jen malé krůpěje. Pečeme okamžitě v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 25 - 30 minut. Prvních 15 minut troubu neotvíráme, trubičky by nenaběhly. Pečeme dozlatova. Po upečení vypneme troubu a necháme 5 minut v troubě odpočívat. Vyndáme z trouby a na konci každé trubičky uděláme ostrým nožem dírku k uvolnění páry a necháme odpočinout.

Na krém si vezmeme hrnec a na mírném ohni přivedeme k varu mléko, smetanu a vanilkové lusky. Odstavíme, přikryjeme a necháme louhovat 10 - 12 minut. V malé misce rozšleháme spolu žloutky a cukr do hladké směsi. Přidáme mouku a nadále šleháme do hladka. Vanilkové lusky vyjmeme z horké směsi mléka.

Postupně nalijeme horkou směs mléka do vaječné směsi. Mícháme směs dohladka. Krém vlijeme zpět do hrnce a přivedeme k varu, neustále mícháme a vaříme 2 minuty. Krém nalijeme do misky a přikryjeme folii. Dáme do chladu odpočinout. Vyndáme z lednice a krém ještě trochu rozšleháme elektrickým šlehačem.

Naplníme krémem cukrářský sáček. V každé trubičce je již otvor po noži. Vezmeme špejli a otvor krouživým pohybem trošku rozevřeme. Díru nožem uděláme i na druhé straně trubičky. A zase otvor po noži trochu pootevřeme špejlí. Krémem v sáčku pak plníme trubičky.

Na polevu si nalámeme čokoládu na kousky a vložíme do misky. V hrnci přivedeme smetanu k varu. Odstraníme z plotny a přidáme kukuřičný sirup a dobře promícháme. Následně horkou smetanu nalijeme do misky s čokoládou a necháme bez míchání stát, dokud se čokoláda nerozpustí. Pak teprve začneme míchat a vše spojovat, dokud hmota nebude krásně hladká a lesklá. Polevou děláme proužky na každé naplněné trubičce.

Francouzské smetanové Eclairs podáváme vychlazené.

autor receptu:

Francouzské smetanové Eclairs

Počet přidaných receptů: 47

Ingredience

na porcí
Vaše cena 1999 běžně 4236 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
20 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Francouzské smetanové Eclairs

Recept se nachází v 85 kuchařkách
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4290 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4084 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Francouzské smetanové Eclairs

Celkový počet komentářů u receptu: 2
Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Francouzské smetanové Eclairs
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Artróza a artritida - jaký je mezi nimi rozdíl?

    Artróza a artritida - jaký je mezi nimi rozdíl?

    Určitě jste už tyto dva pojmy někdy slyšeli. Ale víte, proč někdy mluvíme o artróze a jindy o artritidě a jaký je mezi nimi rozdíl?

  • Načerpejte na jaře sílu z medvědího česneku

    Načerpejte na jaře sílu z medvědího česneku

    Medvědí česnek známe nejspíš všichni, je považován za nejsilnější jarní bylinu a jeho detoxikační účinky, pro které je v těchto dnech hojně vyhledáván, jsou doslova zázračné. Právě nyní tato bylinka krásně bíle kvete, a když budete mít štěstí, můžete na něj narazit při procházkách listnatými lesy, kde jsou někdy vidět celé lány medvědího česneku.




přidat nový recept