Francouzské palačinky

45 min | dezert | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 39859x
Jednoduché jemné palačinky.
Komentáře receptu 15
Uvařil jsem to (Recept vařilo 23 lidí)


Postup přípravy receptu

Smícháme mouku a kypřící prášek dohromady. Vejce s mlékem také promícháme, ale nešleháme. Obě připravené směsi promísíme - tekuté do sypkého. Řídkou směs na palačinky smažíme na kapce oleje na mírnějším ohni. Vždy mezi palačinkami pánev lehce zchladíme, aby se stihlo těsto rozlít. Palačinky by měly být tenoučké, stačí cca půl naběračky na průměrně velkou pánev. To, že je palačinka připravena na otočení, poznáme podle toho, že už se nelepí na pánev.

Na palačinky poklademe, na co jen máme chuť, doporučuji i javorový sirup, nugetu, pomerančovou marmeládu, šlehačku se šupinkami čokolády, karamelový topping (rozpustíme cukr, až začne karamelizovat, přilijeme trošičku vody a promícháme).

Elík autor receptu:

Francouzské palačinky

Počet přidaných receptů: 75

Ingredience

4,5
skvělý recept
65 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Francouzské palačinky

Recept se nachází v 246 kuchařkách
zdegross
staré recepty 3816 receptů
Sindy
levné recepty 59 receptů
vařecka
Kuchařka sladkosti 1193 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Francouzské palačinky

Celkový počet komentářů u receptu: 15
Celkový počet komentářů: 15
Nalezeno receptů: 15
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Francouzské palačinky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept