Francouzská palačinka - Crepes Suzzette

20 min | dezert | 4 porce | francouzská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 26115x
Francouzská palačinka, patří mezi vrcholné kuchařské umění ve Francii.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Do pánvičky nasypeme máslo, pak přidáme cukr a mícháme vidličkou tak dlouho, až se vytvoří na dně pánvičky hustý karamel.

Do karamelu začneme postupně přilévat čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávu. Pozor, šťáva a karamel se musí spojit a vytvořit omáčku. Do této hmoty přidáme celkem 4 kusy palačinek přeložených na čtvrtiny. Necháme je asi 1 minutu ohřát a nasáknout omáčkou. Pak přidáme pomerančový likér a flambujeme.

Francouzské palačinky ihned servírujeme. Crepes Suzzette jíme co nejteplejší.

Kocivava autor receptu:

Francouzská palačinka - Crepes Suzzette

Počet přidaných receptů: 7

Ingredience

na porce

Kuchařky obsahující recept Francouzská palačinka - Crepes Suzzette

Recept se nachází v 63 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4797 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Francouzská palačinka - Crepes Suzzette

Přidat příspěvek k receptu Francouzská palačinka - Crepes Suzzette
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept