Filmová zelňačka

1 h 15 min | polévka | 10 porcí | francouzská kuchyně | recept zobrazen: 1953x
Recept na filmovou polévku, kterou vařil Louis de Funés ve filmu Zelňačka. Chcete-li si přivolat svého ufouna, uvařte si tuhle francouzskou zelňačku.
Komentáře receptu 8
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Na filmovou zelňačku, kterou vařil Louis de Funés, budete určitě potřebovat větší hrnec. Středně velkou hlávku zelí rozkrojíme, zbavíme košťálu a nakrájíme. Cibuli nasekáme nahrubo, česnek utřeme a slaninu nakrájíme na kostky. Mrkev, menší celer a petržel očistíme a nakrájíme na kusy. Petrželovou nať nasekáme nadrobno.

Na másle necháme zesklovatět nasekanou cibuli, přidáme nakrájenou slaninu, bílý pepř, tymián, bobkový list a osmahneme. Zaprášíme hladkou moukou, přilijeme víno a necháme projít chvíli varem. Poté podlijeme vodou, přidáme zelí, zakryjeme poklicí a necháme vydusit.

Přidáme nakrájenou mrkev, celer, petržel, osolíme a zalijeme vroucí vodou. Poté přidáme utřený česnek a na mírném plameni vaříme, dokud zelenina nezměkne. Kořenovou zeleninu můžeme potom nakrájet na malé kousky, nebo propasírovat do polévky.

Filmovou zelňačku podle potřeby dochutíme (sůl, pepř), přisypeme nasekanou petrželovou nať a můžeme servírovat. Záhy budete moci telefonovat do vesmíru.

Richard Novák autor receptu:

Filmová zelňačka

Počet přidaných receptů: 53

Ingredience

na porcí
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Filmová zelňačka byl 11.02.2016 na 1. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,6
skvělý recept
59 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Filmová zelňačka

Recept se nachází v 57 kuchařkách
Kuchařka Richarda Nováka
Richard Novák
Kuchařka Richarda Nováka 53 receptů
zjirousek
Polévky 1975 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3325 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Filmová zelňačka

Celkový počet komentářů u receptu: 8
Celkový počet komentářů: 8
Nalezeno receptů: 8
Přidat příspěvek k receptu Filmová zelňačka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept