Filé se sýrovo-brokolicovou peřinkou

1 hod | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 362x
Rybí filé zapečené se sýrovo-brokolicovou směsí a podávané s pečeným bramborem. Jednoduchý recept na skvělou zdravou večeři nebo oběd.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Brambory vybereme bez vad, důkladně očistíme kartáčkem a podélně rozpůlíme. Půlku brambory na plošce posolíme, vezmeme druhou polovinu a třeme je o sebe, aby se sůl rozpustila.

Do pekáčku lehce vymazaného olivovým olejem naskládáme půlky brambor ploškou navrch. Brambory dáme péct asi na 25 minut do trouby rozehřáté na 200 °C, dokud nejsou nahoře vyfouknuté a opečené.

Několik růžiček brokolice uvaříme do křupava v páře. Množství brokolice záleží na každém. Brokolici necháme zchladnout a nasekáme nadrobno do misky. Přidáme strouhané sýry, vejce, kukuřičnou strouhanku a již nesolíme, díky nivě je směs slaná dost. Směs dobře promícháme.

Filé lehce osolíme a vložíme do zapékací misky vyložené alobalem. Pod každou porci filé dáme plátek másla. Na rybí filé navrstvíme připravenou směs. Povrch ještě posypeme kukuřičnou strouhankou a poklademe kousky másla, abychom získali křupavý povrch.

V troubě zapékáme cca 20 minut filé se směsí. Nejlepší je mít dvě malé zapékací misky, které se vejdou do trouby obě a můžete tak péct brambory i rybu najednou.

Filé se sýrovo-brokolicovou peřinkou podáváme s upečenými brambory.

Iva autor receptu:

Filé se sýrovo-brokolicovou peřinkou

Počet přidaných receptů: 10

Ingredience

na porce
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,8
dobrý recept
7 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Filé se sýrovo-brokolicovou peřinkou

Recept se nachází v 27 kuchařkách
Zdravé recepty Iva
Iva
Zdravé recepty Iva 9 receptů
VREGULI
JÍDLA Z RYB 268 receptů
Rybičky pro tetu a spol
veraricna
Rybičky pro tetu a spol 1825 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Filé se sýrovo-brokolicovou peřinkou

Přidat příspěvek k receptu Filé se sýrovo-brokolicovou peřinkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept