Fettuccine s telecím a grapefruitem

45 min | hlavní chod | 4 porce | italská kuchyně | recept zobrazen: 1076x
Těstoviny Fettuccine s medailonky z telecího masa a zajímavou omáčkou s příchutí grapefruitu.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Fettuccine (středně široké nudle) uvaříme v mírně osolené vodě se lžící oleje zhruba 12 minut. Scedíme je, přeneseme na mísu nebo rozdělíme na talíře, pokapeme 2 lžícemi olivového oleje, posypeme oreganem (dobro-myslí) a majoránkou a udržujeme teplé.

Plátky telecího masa mírně osolíme a opékáme 6 minut na pánvi na 50 g (4 lžících) másla a zbývajícím oleji. Hotové maso upravíme na těstoviny.

Na pánev nalijeme ocet a rybí vývar a prudce vaříme, až se objem zmenší na třetinu. Přilijeme grapefruitovou šťávu a smetanu a omáčku povaříme 4 minuty. Nakonec zašleháme do omáčky zbývající máslo.

Omáčku nalijeme okolo masa, pokrm ozdobíme a podáváme.

Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny

Nakladatelství SLOVART

autor receptu:

Fettuccine s telecím a grapefruitem

Počet přidaných receptů: 127

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,2
slabší recept
7 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Fettuccine s telecím a grapefruitem

Přidat příspěvek k receptu Fettuccine s telecím a grapefruitem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept