Fazolová polévka podle Zoi

2 hod | polévka | 6 porcí | makedonská kuchyně | recept zobrazen: 1876x
Fazolová polévka s hovězím žebírkem. Jedná se o lehčí verzi fazolačky. Polévka je výtečná v zimě, ale podáváme ji i v horkých dnech. Recept po mé makedonské babičce.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Den předem si namočíme malé bílé fazole. Druhý den je dáme vařit. Masité hovězí žebro nebo hovězí přední či kližku omyjeme a přidáme do polévky, jakmile se začne vařit. Velké cibule nakrájíme nadrobno.

Žebírka vaříme doměkka. Mezitím si na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, poprášíme mletou paprikou a ihned přidáme rajčatový protlak. Zarestujeme, abychom protlak zbavili kyselosti, poté vmícháme do polévky.

Z uvařené polévky vyjmeme měkké žebro, vykostíme, maso nakrájíme na menší kousky a vrátíme do polévky. Fazolovou polévku dochutíme solí, chilli kořením a pepřem.

Fazolovou polévku podle Zoi podáváme ozdobenou drobně nasekanou petrželkou s chlebem nebo bagetou.

veraricna autor receptu:

Fazolová polévka podle Zoi

Počet přidaných receptů: 301

Ingredience

na porcí
Vaše cena 3350 běžně 8816 Kč sleva 62 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Fazolová polévka podle Zoi byl 03.01.2014 na 3. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,6
skvělý recept
211 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Fazolová polévka podle Zoi

Recept se nachází v 46 kuchařkách
Vaření tety Věry
veraricna
Vaření tety Věry 303 receptů
KDI
VARENIE 8295 receptů
zjirousek
Polévky 1972 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Fazolová polévka podle Zoi

Přidat příspěvek k receptu Fazolová polévka podle Zoi
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Lepek - klady, zápory a příznaky intolerance

    Lepek - klady, zápory a příznaky intolerance

    Lepek je směs dvou bílkovin, gliadinu a gluteninu. Proto se mu říká též gluten. Nachází se v některých obilovinách, hlavně v pšenici, ale v menší míře také v žitu a ječmeni. Udává se, že čím více lepku a méně škrobu v obilí, tím kvalitnější mouka se namele. Těsto z této kvalitní mouky je pak pružnější. Množství lepku se měří podle závazné normy a udává se v procentech.

  • Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma je pylová alergie. Jde o stav, kdy imunitní systém přehnaně reaguje na některé neškodné podněty, např. pylová zrna, prach, roztoče, zvířecí srst či některé potraviny.




přidat nový recept