Fazolajda od matikářky

2 hod | hlavní chod | 8 porcí | srbská kuchyně | recept zobrazen: 1192x
Opravdu hustá fazolová polévka. Recept z Balkánu.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Den předem nakrájíme libový bůček nebo plecko na kostky, rozčtvrtíme velkou cibuli, nakrájíme ji na proužky a promícháme s masem a lžící oleje. Ochutíme kmínem, paprikou, pepřem, čubricou a grilovacím česnekovým kořením. Řádně promícháme a necháme v chladničce uležet přes noc.Také si namočíme přes noc velké fazole.

Druhý den dáme vařit fazole v téže vodě, ve které se namáčely. Velké oloupané cibule rozčtvrtíme a nakrájíme na nudličky, dáme zpěnit na 2 lžíce oleje. Přidáme na nudličky (jako sirky) nakrájenou kořenovou zeleninu (nebo hrubě nastrouháme) a orestujeme ji. Pak vmícháme naložené maso, sůl a dusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme hrnkem horké vody. Přidáme dvě kostky masoxu a velký ostrý kečup. Přivedeme k varu, vmícháme měkkou uvařenou fazoli i s vodou, ve které se vařila. Fazolajdu od matikářky na závěr zahustíme zlatavou zásmažkou připravenou ze 2 lžic oleje a 2 lžic hladké mouky. Fazolajdu provaříme a případně dosolíme podle chuti.

Fazolajdu od matikářky podáváme s chlebem a posypané čerstvě nasekanou hladkou petrželkou.

veraricna autor receptu:

Fazolajda od matikářky

Počet přidaných receptů: 301

Ingredience

na porcí
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Fazolajda od matikářky byl 26.10.2013 na 2. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,6
skvělý recept
213 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Fazolajda od matikářky

Recept se nachází v 42 kuchařkách
Vaření tety Věry
veraricna
Vaření tety Věry 303 receptů
KDI
VARENIE 8305 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7608 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Fazolajda od matikářky

Přidat příspěvek k receptu Fazolajda od matikářky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.




přidat nový recept