Farfalle s grilovaným chřestem

45 min | chuťovka | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 1801x
Těstoviny s vynikající omáčkou a grilovaným chřestem. Doplníme osmaženou slaninou a máme výbornou chuťovku.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Zelený chřest oloupeme, pokud máme dřevnaté konce, odřízneme je. Chřest vaříme v osolené vodě s kostkou cukru 8 minut. Těstoviny uvaříme v osolené vodě "na skus".

Smetanu přivedeme k varu, přidáme nastrouhaný sýr (minimálně 45 % tuku) a najemno utřený česnek. Na mírném ohni za stálého míchání necháme sýr spojit se smetanou, pak ochutíme muškátovým oříškem a solí, podle potřeby rozředíme vínem.

Uvařený okapaný chřest dáme na plochý podnos, pokapeme olejem, poprášíme solí a pepřem a několikrát obrátíme. Rozpálíme gril a dáme chřest. Grilujeme, až začne hnědnout, pak jej hned sundáme. Stejně rychle opražíme slaninu na suché pánvi.

Farfalle s grilovaným chřestem naaranžujeme na talíře a podáváme horké. Pro vegetariány můžeme slaninu vynechat.

.Renča. autor receptu:

Farfalle s grilovaným chřestem

Počet přidaných receptů: 1361

Ingredience

na porce
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
21 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Farfalle s grilovaným chřestem

Recept se nachází v 28 kuchařkách
Těstoviny
.Renča.
Těstoviny 16 receptů
Jana
Bezmasé pokrmy 133 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3325 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Farfalle s grilovaným chřestem

Přidat příspěvek k receptu Farfalle s grilovaným chřestem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept