Dýňové zelí

30 min | příloha | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 11914x
Recept na chutnou příloha k masu.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Zeleninu očistíme.

Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo nastrouhanou dýni, podlijeme trochou vody a dusíme. Zelí osolíme, ocukrujeme, přidáme ocet a dusíme skoro doměkka. Když je dýně téměř měkká, zahustíme ji moukou rozkvedlanou v trošce vody.

Dýňové zelí podáváme s knedlíkem nebo brambory a masem.

autor receptu:

Dýňové zelí

Počet přidaných receptů: 262

Ingredience

na porce
4,2
skvělý recept
11 hlasujících
  • Recept Dýňové zelí - Nastrouhaná dýně.
  • Recept Dýňové zelí - Dýně nakrájená a očištěná.
  • Recept Dýňové zelí - Dýňové zelí

Kuchařky obsahující recept Dýňové zelí

Recept se nachází v 13 kuchařkách
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3056 receptů
Recepty svobodného páru
Chain
Recepty svobodného páru 17 receptů
Evik
dýně 8 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dýňové zelí

Celkový počet komentářů u receptu: 2
  • Zahuštění dýňového zelí Miluše 10.09.2012 11:22:07

    Dýňové zelí (a všechny ostatní druhy zelí) lze zahustit - před dovařením zelí -
    syrovou bramborou nastrouhanou na jemném struhadle (1 střední brambora nebo polede potřeby - podle toho, kolik zelí vaříte). Bramboru do zelí vmíchat a dovařit - nemusí se požívat mouka na zahuštění.

  • Mouka. brunecova 03.01.2012 20:30:32

    Mouku jsem v ingrediencích nenašla, v postupu ano. Není ani napsáno jakou mouku. Použila jsem místo másla olej, dýni trochu orestovala, dusila bez podlévání, zahustila hladkou moukou a potom ochutila.
    Kdyby jste zelí dělala, tak by jste nenapsala podlijeme trochou vody. Dusí se velmi krátce. Pokud jste podlila vodou, tak muselo zelí být vodnaté.

Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Dýňové zelí
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept