Dýňové zelí

30 min | příloha | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 14715x
Recept na chutnou příloha k masu.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Zeleninu očistíme.

Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo nastrouhanou dýni, podlijeme trochou vody a dusíme. Zelí osolíme, ocukrujeme, přidáme ocet a dusíme skoro doměkka. Když je dýně téměř měkká, zahustíme ji moukou rozkvedlanou v trošce vody.

Dýňové zelí podáváme s knedlíkem nebo brambory a masem.

autor receptu:

Dýňové zelí

Počet přidaných receptů: 262

Ingredience

na porce
Vaše cena 1199 běžně 8630 Kč sleva 86 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
13 hlasujících
  • Recept Dýňové zelí - Nastrouhaná dýně.
  • Recept Dýňové zelí - Dýně nakrájená a očištěná.
  • Recept Dýňové zelí - Dýňové zelí

Kuchařky obsahující recept Dýňové zelí

Recept se nachází v 13 kuchařkách
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3695 receptů
Recepty svobodného páru
Chain
Recepty svobodného páru 17 receptů
Zorňafa
1. aa-1b 1402 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dýňové zelí

Celkový počet komentářů u receptu: 2
  • Zahuštění dýňového zelí Miluše 10.09.2012 11:22:07

    Dýňové zelí (a všechny ostatní druhy zelí) lze zahustit - před dovařením zelí -
    syrovou bramborou nastrouhanou na jemném struhadle (1 střední brambora nebo polede potřeby - podle toho, kolik zelí vaříte). Bramboru do zelí vmíchat a dovařit - nemusí se požívat mouka na zahuštění.

  • Mouka. brunecova 03.01.2012 20:30:32

    Mouku jsem v ingrediencích nenašla, v postupu ano. Není ani napsáno jakou mouku. Použila jsem místo másla olej, dýni trochu orestovala, dusila bez podlévání, zahustila hladkou moukou a potom ochutila.
    Kdyby jste zelí dělala, tak by jste nenapsala podlijeme trochou vody. Dusí se velmi krátce. Pokud jste podlila vodou, tak muselo zelí být vodnaté.

Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Dýňové zelí
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Matcha Tea - zelený čaj, po kterém se hubne!

    Matcha Tea - zelený čaj, po kterém se hubne!

    Čaj Matcha je stoprocentní zelený čaj (až desetkrát silnější než klasický zelený čaj) rozemletý na jemný prášek bez obsahu barviv, konzervačních látek a jiných přísad. Výroba čaje Matcha je bezpochyby jednou z nejnáročnějších metod produkce čajů na světě. Má výrazné detoxikační účinky a urychluje metabolismus. Pozitivních účinků má ovšem mnohem více!

  • Střevní chřipka - jak se bránit?

    Střevní chřipka - jak se bránit?

    Každý z nás to někdy zažil - zvracení, průjem, žaludeční křeče, bolest hlavy, bolest svalů, zvýšená teplota. Přijde to bez předchozích náznaků a během několika málo hodin nás to srazí na kolena. Záchodová mísa se dočasně stane naším nejvěrnějším přítelem. Říkáme tomu střevní chřipka (žaludeční viróza), ale odborně je toto onemocnění nazýváno virová gastroenteritida.




přidat nový recept