Dýně Hokkaido

10 min | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 26995x
Z dýně Hokkaido se dá udělat skvělý oběd.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Pro 1 osobu je třeba asi 1/2 dýně. Nakrájíme dýně i se slupkou na plátky asi 1 cm široké. Plátky potřeme olejem a ochutím.

Můžeme je ochutit 2 způsoby. První je sójová omáčka s nasekaným česnekem, solí a pepřem. Můžeme přidat trochu koriandrové natě. Druhý způsob je kari koření, mletý římský kmín, sůl, pepř. Případně můžeme přidat trochu sekaného česneku a koriandrové natě.

Okořené plátky dýně restujeme na rozehřátém oleji.

Dýně Hokkaido podáváme s brambory na různé způsoby. Dýně podáváme raději teplé.

Elík autor receptu:

Dýně Hokkaido

Počet přidaných receptů: 75

Ingredience

na porce
5
skvělý recept
16 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Dýně Hokkaido

Recept se nachází v 91 kuchařkách
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů
majdasi
majka-kuchařka 569 receptů
vařecka
Kuchařska2 1252 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dýně Hokkaido

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Dýně Hokkaido
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept