Dušené zelí na cibulce

1 hod | příloha | 8 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 4480x
Recept na typicky českou přílohu.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Kysané zelí scedíme, necháme okapat. Je-li potřeba, trochu ještě ze šťávy i vymačkáme, poté zelí překrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Polovinu množství si odložíme.

Ve větším hrnci rozehřejeme olej a polovinu cibule osmahneme. Když je zlatavá, přihodíme kysané zelí a podlijeme horkou vodou tak, aby bylo zelí zalité a mohlo se tak bez připalování podusit. Přisypeme pepř, kmín, nasekaný libeček a přidáme i bobkový list a polévkové koření. Zelí na občasného promíchání podusíme téměř doměkka.

Zbytek cibule si osmahneme dohněda na troše oleje.

Brambory oloupeme a nastrouháme na nejjemnějším struhadle (vznikne nám téměř kaše). Vodu vylijeme. Brambory přimícháme k zelí, tím ho krásně zahustíme. Necháme opět podusit a v závěru jen dochutíme cukrem a vmícháme osmaženou cibulku nebo ještě jiné koření, kterého se nám zdá málo.

Dušené zelí na cibulce podáváme jako přílohu: Hodí se k vepřovému masu, ke knedlíkům a jiným typicky českým pokrmům.

Michy autor receptu:

Dušené zelí na cibulce

Počet přidaných receptů: 2841

Ingredience

na porcí
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,7
slabší recept
7 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Dušené zelí na cibulce

Recept se nachází v 49 kuchařkách
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE 8304 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dušené zelí na cibulce

Přidat příspěvek k receptu Dušené zelí na cibulce
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept