Dušené žampiony

15 min | příloha | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 6436x
Recept na jednoduše zpracované žampiony a jiné hříbky, které podáváme třeba jako přílohu k masu.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Žampiony očistíme, oddělíme kloboučky od nožiček a vše nakrájíme na plátky.

Na pánvi si rozehřejeme máslo, použijeme větší plátek. Na másle orestujeme žampiony, dokud nezmenší svůj objem. Poté je podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a prudce dusíme, stačí jim pár minut, aby změkly.

Dušené žampiony podáváme jako přílohu.

Michy autor receptu:

Dušené žampiony

Počet přidaných receptů: 3148

Ingredience

na porce
Vaše cena 2399 běžně 5910 Kč sleva 59 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
8 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Dušené žampiony

Recept se nachází v 24 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 8270 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3451 receptů
zjirousek
Houby 277 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dušené žampiony

Přidat příspěvek k receptu Dušené žampiony
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Zdravotní pojištění cizinců

    Zdravotní pojištění cizinců

    Vzhledem k otevření hranic a vysoké pohyblivosti cizinců na našem území je otázka jejich zdravotního pojištění zcela patřičná a na místě. Více o zdravotním pojištění cizinců v dnešním článku.

  • Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Letošní zima nám dává pěkně zabrat. Kruté mrazy nejsou nic příjemného a tělo potřebujeme zahřát nejen pod vrstvou oblečení, ale také konzumací těch správných potravin. Které to jsou a v jaké podobě si je dopřát?




přidat nový recept