Dušené žampiony

15 min | příloha | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 4851x
Recept na jednoduše zpracované žampiony a jiné hříbky, které podáváme třeba jako přílohu k masu.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Žampiony očistíme, oddělíme kloboučky od nožiček a vše nakrájíme na plátky.

Na pánvi si rozehřejeme máslo, použijeme větší plátek. Na másle orestujeme žampiony, dokud nezmenší svůj objem. Poté je podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a prudce dusíme, stačí jim pár minut, aby změkly.

Dušené žampiony podáváme jako přílohu.

Michy autor receptu:

Dušené žampiony

Počet přidaných receptů: 2959

Ingredience

na porce
Vaše cena 3490 běžně 5400 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
8 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Dušené žampiony

Recept se nachází v 24 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7867 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3379 receptů
zjirousek
Houby 271 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dušené žampiony

Přidat příspěvek k receptu Dušené žampiony
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jste závislí na internetu?

    Jste závislí na internetu?

    Nutkavá potřeba používat moderní technologie může ovlivnit celý náš život - působí problémy ve škole, v práci, ve vztahu i ve financích. Málokdo z nás si dovede přiznat, že má opravdu problém a vytvořil si třeba na oblíbený Facebook, Instagram, Twitter aj. skutečný návyk. Jak z toho ven?

  • Žlučníkové kameny a první pomoc při žlučníkové kolice

    Žlučníkové kameny a první pomoc při žlučníkové kolice

    Žlučníkové kameny jsou častým zdrojem potíží především u žen, u nás jimi navíc v různé formě trpí každý čtvrtý člověk. Je známo, že tyto kameny mohou způsobit bolestivý stav zvaný žlučníková kolika a jejich zanedbání může vést až k závažnému zánětu žlučníku.




přidat nový recept