Dušené žampiony

15 min | příloha | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 5941x
Recept na jednoduše zpracované žampiony a jiné hříbky, které podáváme třeba jako přílohu k masu.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Žampiony očistíme, oddělíme kloboučky od nožiček a vše nakrájíme na plátky.

Na pánvi si rozehřejeme máslo, použijeme větší plátek. Na másle orestujeme žampiony, dokud nezmenší svůj objem. Poté je podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a prudce dusíme, stačí jim pár minut, aby změkly.

Dušené žampiony podáváme jako přílohu.

Michy autor receptu:

Dušené žampiony

Počet přidaných receptů: 3087

Ingredience

na porce
Vaše cena 1999 běžně 4360 Kč sleva 54 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
8 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Dušené žampiony

Recept se nachází v 24 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 8209 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3423 receptů
zjirousek
Houby 276 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dušené žampiony

Přidat příspěvek k receptu Dušené žampiony
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Kdy začít učit děti na lyžích?

    Kdy začít učit děti na lyžích?

    Jezdíte na hory a těšíte se, že si letos začnete užívat lyžování i se svými nejmenšími? Nebo jste sami naopak do tajů lyžařského umění nikdy nepronikli, ale nechcete tyhle ryze zimní radovánky odepřít svým ratolestem?

  • Péče o tělo podle fází měsíce

    Péče o tělo podle fází měsíce

    Luna ve velké míře ovlivňuje chod přírody a také našeho těla. Jak můžeme využít magickou moc měsíce při jednotlivých fázích v péči o pokožku a vlasy? Kdy je nejlepší čas pro začátek diety?




přidat nový recept