Dušené žampiony

15 min | příloha | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 4367x
Recept na jednoduše zpracované žampiony a jiné hříbky, které podáváme třeba jako přílohu k masu.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Žampiony očistíme, oddělíme kloboučky od nožiček a vše nakrájíme na plátky.

Na pánvi si rozehřejeme máslo, použijeme větší plátek. Na másle orestujeme žampiony, dokud nezmenší svůj objem. Poté je podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a prudce dusíme, stačí jim pár minut, aby změkly.

Dušené žampiony podáváme jako přílohu.

Michy autor receptu:

Dušené žampiony

Počet přidaných receptů: 2876

Ingredience

na porce
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
7 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Dušené žampiony

Recept se nachází v 24 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7608 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3327 receptů
zjirousek
Houby 264 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dušené žampiony

Přidat příspěvek k receptu Dušené žampiony
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.




přidat nový recept