Dušené lišky na paprice

45 min | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 130158x
Máte rádi lišky? Pak zkuste tento recept. Lišky v netradiční kombinaci s paprikou, smetanou a vývarem.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Lišky očistíne a můžeme je i nakrájet. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.

Ve větší pánvi rozpustíme máslo, cibuli na něm necháme zrůžovět a přisypeme očištěné houby. Lišky chvíli restujeme. Potom přidáme do pánve vývar, ochutíme kmínem, octem, solí, paprikou a chvíli dusíme.

Ve smetaně rozmícháme mouku a přidáme ke směsi v pánvi. Ještě chvíli necháme vařit.

Hotové dušené lišky na paprice podáváme s pečeným bramborem.

Petr Král autor receptu:

Dušené lišky na paprice

Počet přidaných receptů: 519

Ingredience

Vaše cena 999 běžně 36000 Kč sleva 97 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Dušené lišky na paprice

Recept se nachází v 15 kuchařkách
KDI
VARENIE 4297 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3397 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dušené lišky na paprice

Přidat příspěvek k receptu Dušené lišky na paprice
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept