Dušené lišky na paprice

45 min | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 130852x
Máte rádi lišky? Pak zkuste tento recept. Lišky v netradiční kombinaci s paprikou, smetanou a vývarem.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Lišky očistíne a můžeme je i nakrájet. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.

Ve větší pánvi rozpustíme máslo, cibuli na něm necháme zrůžovět a přisypeme očištěné houby. Lišky chvíli restujeme. Potom přidáme do pánve vývar, ochutíme kmínem, octem, solí, paprikou a chvíli dusíme.

Ve smetaně rozmícháme mouku a přidáme ke směsi v pánvi. Ještě chvíli necháme vařit.

Hotové dušené lišky na paprice podáváme s pečeným bramborem.

Petr Král autor receptu:

Dušené lišky na paprice

Počet přidaných receptů: 527

Ingredience

3,1
dobrý recept
60 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Dušené lišky na paprice

Recept se nachází v 21 kuchařkách
KDI
VARENIE 5281 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3010 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dušené lišky na paprice

Celkový počet komentářů u receptu: 2
  • Ivan
    Lišky na paprice Ivan 01.10.2014 23:30:10

    To bylo tak. Na jednom místě jsem pozbíral půl košíku lišek. Chtěl jsem je napřed naložit nakyselo, ale pak jsem si to rozmyslel a našel tenhle recept. Pak už to bylo jednoduché. Jsem však milovník knedlíků a tak doporočaná příloha neměla šanci. Výsledek vydíte. A chutnalo to výborně!

  • Ivan
    Lišky na paprice Ivan 01.10.2014 23:26:29

    To bylo tak. Na jednom místě jsem pozbíral půl košíku lišek. Chtěl jsem je napřed naložit nakyselo, ale pak jsem si to rozmyslel a našel tenhle recept. Pak už to bylo jednoduché. Výsledek vydíte. A chutnalo to výborně!

Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Dušené lišky na paprice
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Kolagen v péči o pleť podle věku

    Kolagen v péči o pleť podle věku

    Denně a ze všech stran slyšíme z reklam na pleťové krémy alarmující upozornění na nezbytnost udržování pevné, zdravé a mladé pleti pomocí kolagenu. Co je vlastně kolagen? A proč je pro naši pokožku tak důležitý? V dnešním článku se dozvíte, jak správně pečovat o pleť v různých věkových kategoriích.

  • Tuřín - zelenina vhodná při redukční dietě

    Tuřín - zelenina vhodná při redukční dietě

    Tuřín je roky opomíjená kořenová zelenina napěchovaná vitamíny. Je to na pěstování nenáročná brukvovitá rostlina, jejím dalším pozitivem je absolutní mrazuvzdornost. Důvodů, proč byla roky odstrkovaná do pozadí, může být spousta. Kdysi byl tuřín jednou z hlavních potravin všech vrstev obyvatelstva.




přidat nový recept