Dušené lišky na paprice

45 min | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 131142x
Máte rádi lišky? Pak zkuste tento recept. Lišky v netradiční kombinaci s paprikou, smetanou a vývarem.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Lišky očistíne a můžeme je i nakrájet. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.

Ve větší pánvi rozpustíme máslo, cibuli na něm necháme zrůžovět a přisypeme očištěné houby. Lišky chvíli restujeme. Potom přidáme do pánve vývar, ochutíme kmínem, octem, solí, paprikou a chvíli dusíme.

Ve smetaně rozmícháme mouku a přidáme ke směsi v pánvi. Ještě chvíli necháme vařit.

Hotové dušené lišky na paprice podáváme s pečeným bramborem.

Petr Král autor receptu:

Dušené lišky na paprice

Počet přidaných receptů: 527

Ingredience

3,1
dobrý recept
60 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Dušené lišky na paprice

Recept se nachází v 21 kuchařkách
KDI
VARENIE 6187 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3149 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dušené lišky na paprice

Celkový počet komentářů u receptu: 2
  • Ivan
    Lišky na paprice Ivan 01.10.2014 23:30:10

    To bylo tak. Na jednom místě jsem pozbíral půl košíku lišek. Chtěl jsem je napřed naložit nakyselo, ale pak jsem si to rozmyslel a našel tenhle recept. Pak už to bylo jednoduché. Jsem však milovník knedlíků a tak doporočaná příloha neměla šanci. Výsledek vydíte. A chutnalo to výborně!

  • Ivan
    Lišky na paprice Ivan 01.10.2014 23:26:29

    To bylo tak. Na jednom místě jsem pozbíral půl košíku lišek. Chtěl jsem je napřed naložit nakyselo, ale pak jsem si to rozmyslel a našel tenhle recept. Pak už to bylo jednoduché. Výsledek vydíte. A chutnalo to výborně!

Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Dušené lišky na paprice
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Palmový olej - vliv na naše zdraví a dopad na světovou ekologii

    Palmový olej - vliv na naše zdraví a dopad na světovou ekologii

    Palmový olej je rostlinný jedlý olej získaný z oplodí palmových semen, tedy z tkáně obklopující semeno. Získává se z palmy olejné, má světle žlutou až oranžovou barvu a patří k nejběžnějším rostlinným olejům. Palmový olej nemá podle studií žádný pozitivní vliv na naše zdraví, spíše naopak. Je dokonce nazýván levným zabijákem, kterého denně dostáváme do těla v podobě sušenek, pečiva i mnoha jiných potravin. Důvod je zřejmý - je velmi levný. Nadměrná produkce a konzumace palmového oleje tak podle všeho ohrožuje nejen naše zdraví, ale i životní prostředí.

  • Kojenecká kolika aneb aby bříško nebolelo

    Kojenecká kolika aneb aby bříško nebolelo

    Bolesti bříška spojené s kojeneckou kolikou jsou jedním z nejčastějších problémů malých miminek. Nejedna maminka neví, jak utišit své plačící dítě a pomoci mu od potíží. Jaké jsou příčiny a jak miminku ulevit?




přidat nový recept