Dušené kysané zelí

30 min | příloha | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 164035x
S touto přílohou chutná masíčko líp. Recept na klasické dušené zelí.
Komentáře receptu 20
Uvařil jsem to (Recept vařilo 13 lidí)


Postup přípravy receptu

Kysané zelí překrájíme a je-li příliš kyselé, propláchneme jej vlažnou vodou. Okapané zelí vložíme do hrnce, okmínujeme, zalijeme horkou vodou, přiklopíme pokličkou a vaříme.

Mezitím si nakrájíme na jemno cibuli. V kastrolku zahřejeme sádlo (olej), vsypeme na něj cibuli a necháme ji zpěnit. Na ni vsypeme hladkou mouku a za stálého míchání si tak připravíme světlou jíšku.

K poloměkkému zelí přidáme jíšku a dodusíme doměkka. Během dušení občas zamícháme. Podle chuti dušené kysané zelí přisladíme, přisolíme a přikyselíme.

Dušené kysané zelí podáváme jako přílohu.

Zorňafa autor receptu:

Dušené kysané zelí

Počet přidaných receptů: 47

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Dušené kysané zelí - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 104 kJ / 25,0 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 1999 běžně 4360 Kč sleva 54 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
55 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Dušené kysané zelí

Recept se nachází v 66 kuchařkách
1. Přílohy
Zorňafa
1. Přílohy 3 recepty
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 8199 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3776 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dušené kysané zelí

Celkový počet komentářů u receptu: 20
  • Než bych zahustil zelí, Jaroslav Orlík 28.10.2016 22:41:54

    to bych si radši prohnal hlavu kulí, Rozhodně ne jíškou. To je typický nešvar naší kuchyně.

  • Komentář k receptu Dušené kysané zelí jan 19.07.2016 16:46:27

    jenom prasopes by dělal zelí na sádle

  • mňam aneb vaří začátečník Treya 12.11.2015 16:01:25

    Výborné, děkuji za recept. Ocet jsem ani nepotřebovala...bylo kyselé samo o sobě..tak akorát. S moukou jsem šetřila....jen tak trochu aby se neřeklo....ale nějak mi to ztmavlo...předpokládám, že to chce nižší teplotu a dělat pomaleji....jinak nevím čím by to mohlo být...

    • Re: mňam aneb vaří začátečník Marie 18.11.2015 06:38:51

      Já bych poradila daleko jednodušší a stejně dobrý způsob jak kysaně zelí zadělat-stačí tam na jemné nudličky nastrouhat oloupanou syrovou bramboru.

    • Re: mňam aneb vaří začátečník Zorňafa 12.11.2015 17:44:02

      Tak to nevím, to se mi nikdy nestalo, že by ztmavlo HODNĚ. Ale vliv na to může mít buď déle smažená cibulka nebo jíška dělaná dohněda. Také se musí občas promíchat, aby se nepřipálilo.

  • měkké zelí františek 12.10.2015 09:49:24

    naložil jsem zelí a po krátké době mi změklo jinak barvu a chut´má dobrou .Prosím čím to muže být
    Děkuji za odpověd
    kočica
    tel.736462644

  • Komentář k receptu Dušené kysané zelí Ef 22.06.2015 11:49:34

    jednoduchý recept pro začátečníka.. Super moc, děkuju..

Celkový počet komentářů: 20
Nalezeno receptů: 20
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Dušené kysané zelí
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Kdy začít učit děti na lyžích?

    Kdy začít učit děti na lyžích?

    Jezdíte na hory a těšíte se, že si letos začnete užívat lyžování i se svými nejmenšími? Nebo jste sami naopak do tajů lyžařského umění nikdy nepronikli, ale nechcete tyhle ryze zimní radovánky odepřít svým ratolestem?

  • Péče o tělo podle fází měsíce

    Péče o tělo podle fází měsíce

    Luna ve velké míře ovlivňuje chod přírody a také našeho těla. Jak můžeme využít magickou moc měsíce při jednotlivých fázích v péči o pokožku a vlasy? Kdy je nejlepší čas pro začátek diety?




přidat nový recept