Dušené hovězí na rajčatech

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 28788x
Domácí netradiční pokrm z hovězího masa a nakládaných loupaných rajčat můžeme podávat s rýží nebo těstovinami.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařilo 7 lidí)


Postup přípravy receptu

Libové odleželé zadní hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Česnek sloupneme a nakrájíme na jemné kostičky. Nakládané červené chilli papričky překrájíme. Sterilovaný hrášek necháme okapat. Nakládané kyselé okurky nakrájíme na kostičky.

Na oleji necháme zpěnit nakrájený česnek, na který vložíme kostky hovězího masa, krátce orestujeme, zmírníme teplotu a přikryjeme poklicí. Jakmile maso pustí šťávu přilijeme trochu hovězího vývaru, ale jen tolik aby, aby tekutina dosahovala do výše masa. Dusíme na mírném ohni doměkka a podle potřeby po malých částech přiléváme vývar.

Měkké hovězí kostky vyjmeme a do vývaru vmícháme loupaná rajčata a směs rozmixujeme na hladkou omáčku. Vrátíme kostky masa, přidáme pokrájené okurky, chilli papričky, okapaný hrášek a vše podle vlastní chuti opepříme a osolíme. Nakonec omáčku můžeme zjemnit sladkou smetanou.

Dušené hovězí na rajčatech podáváme s rýží a hustě sypeme petrželovou natí.

Jarka-P autor receptu:

Dušené hovězí na rajčatech

Počet přidaných receptů: 1643

Ingredience

na porce
Vaše cena 1999 běžně 4236 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
35 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Dušené hovězí na rajčatech

Recept se nachází v 60 kuchařkách
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3312 receptů
zjirousek
Maso hovězí 739 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dušené hovězí na rajčatech

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Dušené hovězí na rajčatech
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept