Dušené hovězí maso na víně

2 hod | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 51977x
Hovězí maso nakládané a dušené na víně.
Komentáře receptu 4
Uvařil jsem to (Recept vařilo 7 lidí)


Postup přípravy receptu

Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Slaninu nakrájíme na kostičky.

Do mísy střídavě klademe nakrájené maso a cibuli. Přidáme bobkový list, celý pepř, petržel, tymián a sůl. Vše zalijeme vínem a necháme přes noc rozležet. Potom víno scedíme do jiné misky a maso oddělíme od cibule. Koření již dále nepoužijeme.

Na oleji necháme rozškvařit slaninu a na ní orestujeme maso. Vmícháme okapanou cibuli a nastrouhanou mrkev. Ještě asi 2 minuty restujeme a potom vše zalijeme slitým vínem. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni doměkka. Vzniklou šťávu podle potřeby můžeme ředit vývarem, nebo zahustit tmavou instantní jíškou, popřípadě solamylem.

Dušené hovězí maso na víně podáváme s těstovinami, rýží nebo s pečivem. Vhodným doplňkem jsou čerstvé zeleninové saláty.

Jarka-P autor receptu:

Dušené hovězí maso na víně

Počet přidaných receptů: 1643

Ingredience

na porce
Vaše cena 1999 běžně 4236 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
53 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Dušené hovězí maso na víně

Recept se nachází v 173 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE 8304 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dušené hovězí maso na víně

Celkový počet komentářů u receptu: 4
Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Dušené hovězí maso na víně
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept