Dušená šunka

2 h 30 min | chuťovka | česká kuchyně | recept zobrazen: 74871x
Recept na domácí šunku z vepřového masa.
Komentáře receptu 3


Postup přípravy receptu

K přípravě šunky potřebujeme nádobu na dušení šunky. Ta se dá koupit v domácích potřebách. Jsou různé velikosti. Osobně mám nádobu na 1 kg masa.

Libové vepřové podle chuti očistíme a nakrájíme asi na 4 kusy, které nasolíme rychlosolí. Maso necháme asi 3 dny uležet v chladu.

Uleželé maso vložíme do nádoby na dušení, uzavřeme a ve vodní lázni maso dusíme 120 - 150 minut. Pokud chceme maso nějak kořenit, děláme to před dušením. Hotové maso necháme vychladit a po té vyndáme z nádoby.

Domácí šunku pak můžeme nakrájet a podávat.

autor receptu:

Dušená šunka

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Vaše cena 4990 běžně 11881 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Dušená šunka

Recept se nachází v 26 kuchařkách
zjirousek
Maso vepřové 503 receptů
Sagi
Saginky kuchařka 201 receptů
Zorňafa
1. aa-6b 3310 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dušená šunka

Celkový počet komentářů u receptu: 3
  • Komentář k receptu Dušená šunka Aleš 02.01.2016 13:05:19

    Naprosto souhlasím s hodnocením že tento recept je hovadina.
    Takto "připravené" maso můžete zvolna hodit do kompostu a neztrácet čas s vařením.
    Al.

  • dusena sunka vdzurus 30.03.2010 16:01:31

    Kto ma recept na domacu dusena sunku .Mam formu.Podla moznosti ,okrem rychlosoli aj niejake korenie.Vdaka.

    • Re: dusena sunka Mates 26.05.2012 09:42:11

      Tento recept je úplná hovadina. Takže poradím jak to dělám já. Pokud použiji 1kg masa dám 20-25 g rychlosoli (praganda) přidám neúplnou lžičku pepře spíše méně a to samé papriky. Koření není nutné!! Maso nakrájím na kousky cca jako na guláš muže být i menší. Přidám 0.5 až 1dcl vody (studené nebo raději vychlazené.) Maso dám do nádoby přidám sůl , koření a lžíci cukru(může být i kvalitní med) pak polovinu vody a začnu promíchávat (jako by promačkávat maso). Po nějaké době cca 10-20 min se začne dělat takový šlem to je právě ta spojka co drží tu šunku pohromadě. V této chvíli můžete dodat zbývající vodu pokud jste ji již nedali aby maso pěkně klouzalo. Promícháte a necháte hodinu odležet . Poté dám do formy a pomálu táhnu cca 1,5 hod . Šunka je výborná a krásně růžová.
      sAMOZŘEJMĚ POKUD NEMÁTE ŠUNKOVAR POUŽIJTE TLAČENKOVÉ STŘÍVKO MENŠÍ JINAK JE VŠE STEJNÉ I Z TOHOTO JE ŠUNKA SKVĚLÁ BA DOKONCE ŠŤAVNATĚJŠÍ NEŽ ZE ŠUNKOVARU.

Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Dušená šunka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jste závislí na internetu?

    Jste závislí na internetu?

    Nutkavá potřeba používat moderní technologie může ovlivnit celý náš život - působí problémy ve škole, v práci, ve vztahu i ve financích. Málokdo z nás si dovede přiznat, že má opravdu problém a vytvořil si třeba na oblíbený Facebook, Instagram, Twitter aj. skutečný návyk. Jak z toho ven?

  • Žlučníkové kameny a první pomoc při žlučníkové kolice

    Žlučníkové kameny a první pomoc při žlučníkové kolice

    Žlučníkové kameny jsou častým zdrojem potíží především u žen, u nás jimi navíc v různé formě trpí každý čtvrtý člověk. Je známo, že tyto kameny mohou způsobit bolestivý stav zvaný žlučníková kolika a jejich zanedbání může vést až k závažnému zánětu žlučníku.




přidat nový recept