Dušená mrkev

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 481650x
Recept na dušenou mrkev, kterou u nás doma všichni zbožňují.
Komentáře receptu 46
Uvařil jsem to (Recept vařilo 109 lidí)


Postup přípravy receptu

Ve větším hrnci si na másle necháme zpěnit a trošku změknout nadrobno pokrájenou cibuli. Zaprášíme moukou a uděláme jíšku. Postupně přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a s jíškou dobře promícháváme, aby nevznikly hrudky. Zalijeme vodou a počkáme, až se voda začne v hrnci vařit. Přihodíme bujon, kari, kmín a přisolíme. Necháme dusit pod pokličkou, dokud mrkev nezměkne (alespoň 20 minut, ale i déle podle druhu mrkve).

Během dušení sem tam promícháme, aby se nám zespodu mrkev nepřipalovala. Podle chuti přikořeníme pepřem a citronem. Pokud je mrkev od přírody sladká, nepotřebuje příliš kořenit, pokud má ale nevýraznou chuť (např. některé kupované), můžeme ještě dochutit malým množstvím cukru či použít více koření, které jsme dávali již dříve. Nakonec vsypeme hrášek, prohřejeme a když je měkký, mrkev je hotová.

Hotovou dušenou mrkev podáváme s bramborovými přílohami a výborně se k ní hodí jakékoliv pečené maso.

Vegetariáni nahradí hovězí bujón zeleninovým.

autor receptu:

Dušená mrkev

Počet přidaných receptů: 9

Ingredience

na porce
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
295 hlasujících
  • Recept Dušená mrkev - Dušená mrkev s bramborem - domácí ingredience se špetkou kardamonu
  • Recept Dušená mrkev - Mrkvička byla opravdu skvělá, omylem jsem sice použila celý kmín a místo citronu použila limetku, ale to nic nezměnilo na výborné chuti. Doporučuji. :-)

Kuchařky obsahující recept Dušená mrkev

Recept se nachází v 977 kuchařkách
chrobakova.d
BABIČČINA 924 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dušená mrkev

Celkový počet komentářů u receptu: 46
Celkový počet komentářů: 46
Nalezeno receptů: 46
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Dušená mrkev
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept