Dušená mrkev

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 467577x
Recept na dušenou mrkev, kterou u nás doma všichni zbožňují.
Komentáře receptu 44
Uvařil jsem to (Recept vařilo 107 lidí)


Postup přípravy receptu

Ve větším hrnci si na másle necháme zpěnit a trošku změknout nadrobno pokrájenou cibuli. Zaprášíme moukou a uděláme jíšku. Postupně přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a s jíškou dobře promícháváme, aby nevznikly hrudky. Zalijeme vodou a počkáme, až se voda začne v hrnci vařit. Přihodíme bujon, kari, kmín a přisolíme. Necháme dusit pod pokličkou, dokud mrkev nezměkne (alespoň 20 minut, ale i déle podle druhu mrkve).

Během dušení sem tam promícháme, aby se nám zespodu mrkev nepřipalovala. Podle chuti přikořeníme pepřem a citronem. Pokud je mrkev od přírody sladká, nepotřebuje příliš kořenit, pokud má ale nevýraznou chuť (např. některé kupované), můžeme ještě dochutit malým množstvím cukru či použít více koření, které jsme dávali již dříve. Nakonec vsypeme hrášek, prohřejeme a když je měkký, mrkev je hotová.

Hotovou dušenou mrkev podáváme s bramborovými přílohami a výborně se k ní hodí jakékoliv pečené maso.

Vegetariáni nahradí hovězí bujón zeleninovým.

autor receptu:

Dušená mrkev

Počet přidaných receptů: 9

Ingredience

na porce
Vaše cena 1790 běžně 2990 Kč sleva 40 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
290 hlasujících
  • Recept Dušená mrkev - Dušená mrkev s bramborem - domácí ingredience se špetkou kardamonu
  • Recept Dušená mrkev - Mrkvička byla opravdu skvělá, omylem jsem sice použila celý kmín a místo citronu použila limetku, ale to nic nezměnilo na výborné chuti. Doporučuji. :-)

Kuchařky obsahující recept Dušená mrkev

Recept se nachází v 966 kuchařkách
chrobakova.d
BABIČČINA 924 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dušená mrkev

Celkový počet komentářů u receptu: 44
Celkový počet komentářů: 44
Nalezeno receptů: 44
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Dušená mrkev
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, začíná sezóna klíšťat!

    Pozor, začíná sezóna klíšťat!

    Právě v tomto období začíná obávaná sezóna klíšťat. Klíšťata okamžitě poznají první jarní oteplení i příjemnou vlhkost vzduchu. V přírodě se tak s nimi po roce opět setkáváme a opět nám hrozí s klíšťaty spojená rizika.

  • Jak ošetřit popáleninu? Pozor na pověry

    Jak ošetřit popáleninu? Pozor na pověry

    Blíží se období táboráků. Opékání buřtů má své kouzlo a atmosféru, ale i svá rizika. Snadno se totiž může stát, že se opeče nejen špekáček, ale také vy. Co s tím?




přidat nový recept