Drožďová polévka

35 min | polévka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 150875x
Droždí je velmi prospěšné lidskému organismu. Proto je i drožďová polévka čas od času potřeba.
Komentáře receptu 6
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Mrkev očistíme, omyjeme a hrubě nastrouháme. Hrášek necháme na sítu okapat.

Na tuku zpěníme cibulku, přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání osmažíme. Potom přidáme mouku, znovu opražíme a nakonec vsypeme papriku.

Takto připravený základ zalijeme vodou, vložíme mrkev, osolíme, opepříme a vaříme, dokud mrkev nezměkne.

Do hotové polévky přidáme hrášek a petrželku. Drožďovou polévku jen prohřejeme a ihned podáváme.

autor receptu:

Drožďová polévka

Počet přidaných receptů: 1415

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Drožďová polévka

Recept se nachází v 73 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
KDI
VARENIE 5450 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4000 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Drožďová polévka

Celkový počet komentářů u receptu: 6
Celkový počet komentářů: 6
Nalezeno receptů: 6
Přidat příspěvek k receptu Drožďová polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept