Drobenka na koláč

15 min | příloha k moučníku | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 411022x
Víte, jak připravit drobenku na koláč? Jednoduchý a rychlý návod je zde!
Komentáře receptu 29
Uvařil jsem to (Recept vařilo 28 lidí)


Postup přípravy receptu

Hrubou mouku smícháme s moučkovým cukrem.

Rozpustíme si máslo a přidáme ke směsi mouky a cukru. Je dobré přidat sáček vanilkového cukru, který drobenku provoní.

Lžící vše promícháme tak, aby se utvořily drobné "žmolky" - drobenka.

Pak už jí stačí jen posypat připravený koláč a dát zapéct.

autor receptu:

Drobenka na koláč

Počet přidaných receptů: 332

Ingredience

Vaše cena 1199 běžně 8630 Kč sleva 86 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,8
dobrý recept
246 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Drobenka na koláč

Recept se nachází v 333 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
stepikub
jednoduché recepty 54 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Drobenka na koláč

Celkový počet komentářů u receptu: 29
  • Komentář k receptu Drobenka na koláč Miky 08.09.2014 19:41:58

    Drobenku jsem sice nevyzkoušela,ale kamarádka mi poradila místo másla dat olej a tenhle problém nevznikne, že bude tvrdá.:-)

  • Komentář k receptu Drobenka na koláč Miky 08.09.2014 19:39:02

    Drobenku jsem sice nevyzkoušela,ale kamarádka mi poradila místo másla dat olej a tenhle problém nevznikne, že bude tvrdá.:-)

  • prosím o radu míšan 08.09.2014 08:21:09

    zdravím, drobenku jsem taktéž dělala ze změklého másla(ne rozpuštěného) ale mám problém s tím že po upečení je drobenka vždycky tvrdá jako kámen a musí se chroupat.....:-( .....myslela jsem že bude spíš měkká, vláčná.....nevíte někdo čím to je?

  • Placka Misa 17.06.2012 12:15:01

    buchta mi vůbec nevyběhla, je sice moc dobrá, ale je to půl centimetrová placka :( Nevíte někdo, prosím, čím to je?

  • Komentář k receptu Drobenka na koláč Hana 23.12.2013 18:13:16

    já když udělám drobenku, tak je po upečení vždycky křupavá, nevíte jak ji udělat aby byla po upečení stejně měkká jako u kupovaných koláčů např?? děkuju za rady

  • Komentář k receptu Drobenka na koláč lumik 08.07.2013 13:40:36

    my ,,staré baby " máslo nerozpouštíme,použijeme měkké a rukou déláme žmolenku,dobré je přidat citronovou kůru

Celkový počet komentářů: 29
Nalezeno receptů: 29
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Drobenka na koláč
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept