Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Bílou rozpuštěnou čokoládu promícháme s nastrouhanou mléčnou nebo kvalitní hořkou čokoládou.
Měkké máslo utřeme se solí a cukrem. Cukr musí být dobře rozetřený. Při šlehání přidáváme žloutky postupně po jednom a šleháme do nadýchané pěny, alespoň 10 minut. Přidáme promíchané čokolády a prosetou mouku s práškem do pečiva. Nakonec nejlépe ručně jemně přimícháme sníh z našlehaných bílků.
Elektrickou troubu zapneme na 180 °C. Těsto uhladíme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme dozlatova.
Krém připravíme z mascarpone, který vyšleháme s griotkou, cukrem a čerstvými žloutky. Krém vznikne pěkně hladký. Třešňové želé připravíme podle návodu na obale. Třešně z kompotu necháme odkapat.
Vychladlý upečený korpus rozřízneme na 3 díly. První díl korpusu potřeme třešňovým želé a na želé upravíme třešně. Na třešně naneseme část krému. První korpus uzavřeme druhým dílem korpusu a jemně přitiskneme. Na druhý přitisknutý korpus potřeme opět želé a naneseme druhou část krému. Naposledy uzavřeme třetím dílem korpusu.
Na výzdobu vyšleháme smetanu s vanilkou a dort ozdobíme podle naší fantazie marcipánem a nasekanými pistáciemi. Ozdobený dort vložíme na pár hodin do lednice.
Dort s krémem a vůní griotky můžeme podávat na různých oslavách.