Domácí žitný chléb z pekárny

příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 116420x
Recept na chléb z žitné mouky.
Komentáře receptu 45
Uvařil jsem to (Recept vařilo 8 lidí)


Postup přípravy receptu

Všechny uvedené suroviny (tekuté i sypké) dáme do domácí pekárny. Přidáme i koření.

Zapneme na základní program a čekáme, až se chleba upeče.

Domácí žitný chléb z pekárny je dobrou přílohou.

licko autor receptu:

Domácí žitný chléb z pekárny

Počet přidaných receptů: 8

Ingredience

Vaše cena 4990 běžně 11980 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
96 hlasujících
  • Recept Domácí žitný chléb z pekárny - Když se těsto lepí přidej 3 lžíce hladké mouky.

Kuchařky obsahující recept Domácí žitný chléb z pekárny

Recept se nachází v 234 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5991 receptů
zdegross
staré recepty 3810 receptů
myš1
recepty 4616 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí žitný chléb z pekárny

Celkový počet komentářů u receptu: 45
  • Komentář k receptu Domácí žitný chléb z pekárny Pouli 19.06.2016 18:48:17

    Jak je chleba v tomto receptu velký? Mám malou pekárnu - jen do velikosti 900g a přijde mi, že z tohoto množství surovin bude chleba mnohem větší. Děkuji.

  • Komentář k receptu Domácí žitný chléb z pekárny Jirka 04.03.2015 21:28:39

    Super chleba, jen doporučuji poloviční dávku soli!

  • Komentář k receptu Domácí žitný chléb z pekárny anela (tecka) 6 07.10.2014 13:02:54

    Konečně jsem začala používat pekárnu.Vyzkoušela jsem různé recepty na chleba,ale nikdy nic moc.Tenhle je vynikající a vlastně už ani chleba nekupujeme.Peču přesně podle receptu,jen je pravda,že soli stačí max.2 lžičky. :-))

  • žitný chléb Karel 24.03.2014 14:11:26

    vynikající recept,soli stačí 2 lžičky,přidávám ještě lněná , slunečnicová a sesamová semínka

  • to neni zitny chleb Pierre 10.06.2013 21:27:52

    To neni zity chleb, ale zitno-psenicny, dokonce 1:1. Zitny chleb je 100 zitna mouka.
    Udelat 100% zitny chleb je tezke, ale jde to.

    • Re: to neni zitny chleb wolfova (tecka) l 28.07.2013 11:07:07

      No já jsem si upravila poměr mouky na 450g celozrné žitné vs 150g pšeničné, a protože je těsto kvůli tomu těžší, dávám místo 260ml vody 280ml a je to moc dobré. časem zkusím na tu žitnou ještě přitvrdit.. :)
      chuťově super. Děkujeme za recept :)

Celkový počet komentářů: 45
Nalezeno receptů: 45
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Domácí žitný chléb z pekárny
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept