Domácí víno z višní

nápoj | česká kuchyně | recept zobrazen: 17242x
Domácí víno podle starého receptu.
Komentáře receptu 7


Postup přípravy receptu

Připravíme si 20 l demižon, který vymyjeme, dále bude třeba tzv. bulkátko, špunt a trochu plastelíny.

Višně obereme, otrháme stopky a vypeckujeme. Odměříme si 4 - 5 l višní. Ty vsypeme do demižonu.

Svaříme vodu s cukrem. Na 10 l vody přijdou 2 kg cukru. Připravíme si potřebné množství v tomto poměru. Vodu necháme zcela vychladnout.

Višně zalijeme vodou ne až po okraj, musíme nechat místo pro kvašení. Zašpuntujeme, umístíme bulkátko, do kterého nalijeme vodu a okraje pevně utěsníme plastelínou. Umístíme do temna (ideální je sklep) a už jen necháme pracovat. Víno je hotové zhruba za 2 - 3 měsíce. Během této doby hlídáme, abychom vždy v bulkátku měli vodu.

Hotové domácí víno z višní pak už jen pomocí gumové hadičky stáčíme.

Michy autor receptu:

Domácí víno z višní

Počet přidaných receptů: 2841

Ingredience

Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,8
dobrý recept
14 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Domácí víno z višní

Recept se nachází v 38 kuchařkách
zjirousek
Domácí likéry a vína 113 receptů
Bublina
Domácí vína a likéry 99 receptů
Tetino pitíčko
veraricna
Tetino pitíčko 1083 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí víno z višní

Celkový počet komentářů u receptu: 7
  • Ovoce Alča 18.06.2016 19:05:03

    Dá se použít i rozmražené ovoce?

  • Váženi,jestliže chcete dělat dobré víno a ne bolehlav a pod.nikdy nedavejte najednou víc jak kilo cukru i bez kvasinek postupně přidávat ten cukr s převařenou schladlou vodou,pak budete mít víno spravně a dobře prokvašené a fajchky nebo bulkatka další blbost,celofan ,par direk a nazdar,klidně poradím

    • Re: vino Franc 17.06.2016 19:18:46

      Dobrý den,můžu poprosit o podrobnější postup při kvašení. Mám dnes naloženo v demižonu pět kilo třešní 10 litrů vody a jedno kilo cukru co bude dál ??

    • Re: vino Marie Košatová 09.07.2012 10:43:40

      Dobrý den, marn ě hledám na netu dobrý recept na rybízové a višňové víno. Můžete mi prosím poradit? nemám demižon, budu to dělat v 3l lehvích tak, jako můj táta, bohužel už jsem se ho nestačila zeptat na recept.
      Lahev uzavíral také jen celofánem, ale poměry nevim. Poraďte prosím.
      Předem moc děkuji
      Košatová

  • dobré vín o z višní Ája 05.07.2013 19:53:21

    Nechápu,jak se může nechat celé višně v demionu při kvašení.Od té pecky to zhořkne.My děláme zásadně višňák z čisté vypresované šťávy z višní a přidáme vodu,potom cukr a necháme kvasit.
    Zdravím ať se Vám daří

  • Odpověd pro p.Košatovou,jestliže chcete opravdu to víno dělat tak musíte mít rozhodně větší sklenice nebo demižon 10-15-20 litru ze 3 litru uděláte tak 2 a ta práce a čištění za to rozhodne nestojí,váš otec to určitě dělal v 5 litráčich ale nejlepší je demižon setkal jsem se i s tím ,že jeden vymaloval byt a pak si vino postavil na okno,maloval znovu -vybouchlo,nejlepší teplota pro kvašeni je 20-22 a dělat z moštu to je lísovánim.J

  • Doplním. brunecova 15.07.2011 23:15:34

    Já nechávám víno kvasit při pokojové teplotě nejméně 20°C. Lepší je přidat ještě sušené kultury vinných kvasinek VÍNKA a můžeme, ale nemusíme doplnit živnou solí.

Celkový počet komentářů: 7
Nalezeno receptů: 7
Přidat příspěvek k receptu Domácí víno z višní
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept