Domácí vaječný likér bez vajec

nápoj | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 20778x
Tento recept jsem našel asi někde na internetu a je výborný.
Komentáře receptu 5


Postup přípravy receptu

Salko vaříme neotevřené ve vodě asi 2,5 hodiny. Pak jej necháme přes noc vystydnout. Dochází ke karamelizaci cukru.

Vychladlé salko otevřeme a vyklopíme obsah do mixéru. Výslednou tuhou hmotu rozmixujeme, přidáme obě mléka a ušlehanou šlehačku, přičemž stále mixujeme! Nakonec přidáme podle chuti rum. Více nebývá lépe.

Výslednou směs přecedíme přes jemné sítko, protože salko se zřejmě nepodaří dokonale rozmixovat. Likérem naplníme lahve. Domácí vaječný likér bez vajec skladujeme v lednici. Šlehačka může v lednici utvořit špunt u hrdla lahve, ale po odstranění je to vynikající pití.

Pokud budete vařit salko déle než 2,5 hodiny, bude salko více zkaramelizované a nápoj se více než vaječňáku bude barvou i chutí podobat spíše Whisky Creamu.

Kuchtík autor receptu:

Domácí vaječný likér bez vajec

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

Vaše cena 899 běžně 11225 Kč sleva 92 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Domácí vaječný likér bez vajec

Recept se nachází v 151 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5962 receptů
Bublina
Domácí vína a likéry 99 receptů
KDI
PUDINGY, KRÉMY, NÁPOJE 354 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí vaječný likér bez vajec

Celkový počet komentářů u receptu: 5
Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Domácí vaječný likér bez vajec
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept