Domácí tiramisu

20 min | dezert | 6 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 137271x
Vynikající moučník i pro náročné mlsouny.
Komentáře receptu 50
Uvařil jsem to (Recept vařilo 9 lidí)


Postup přípravy receptu

Uvaříme silnou kávu, osladíme podle chuti a necháme vychladnout.

Než káva vychladne, ušleháme šlehačky a do nich zašleháme zakysané smetany, které osladíme a kápneme trochu cinzana nebo rumu.

Dortovou nebo jinou formou vyložíme piškoty. Do vychladlé kávy přidáme také pár kapek cinzana nebo rumu. Kávou poléváme piškoty vyskládané ve formě. Na piškoty dáme část šlehačkové hmoty a na to opět piškoty. Přelijme kávou. Opět potřeme vrstvou šlehačky. Domácí tiramisu dáme nejlépe přes noc uležet do lednice.

Před podáváním posypeme domácí tiramisu kakaem. Tiramisu podáváme vychlazené.

autor receptu:

Domácí tiramisu

Počet přidaných receptů: 7

Ingredience

na porcí
Vaše cena 2990 běžně 105000 Kč sleva 97 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Domácí tiramisu byl 10.07.2009 na 1. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,5
skvělý recept
178 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Domácí tiramisu

Recept se nachází v 919 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
myš1
recepty 4618 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí tiramisu

Celkový počet komentářů u receptu: 50
  • Komentář k receptu Domácí tiramisu Jandová 23.03.2014 11:39:03

    Každému, co si počeští nějaký recept doporučuju, aby ho nazval třeba ala.... nebo nebo moje.... a nejlépe původní název vynechat. Pak by taková trapná napadání ze strany těch "chytrých" bylo jen plácání do vody a vy si můžete dát do svého receptu co chcete. Jak říkal můj tatík: není dobré co je dobré, ale co komu šmakuje, takže může každý dávat do "ala tiramisu" co je jeho jazýčku milejší.

  • Komentář k receptu Domácí tiramisu Daniela 22.03.2014 14:50:29

    Ja jsem pouzila slehacku( smetana na slehani) a zakysanou smetanu. Nikde nerikam ze je to prave tiramisu. Jen chci rict ze kdyz delate nejaky dezert pro 13 lidi a jedna 250 g krabicka mascarpone stoji 60-80 kc a na tiramisu min pro 4 osoby potrebujete aspon 2 tak se nedivim ze si to cesi nahrazuji. Vim ze nahrazky mascarpone nejsou totez co original, ale nemusi ten clovek byt hned skrblik, nebo kazitel...

  • Mascarpone je drahé, raděj používám lučinu, žervé nebo pomazánkové máslo Kirandia 15.07.2009 13:27:26

    Mascarpone je drahé, raděj používám lučinu, žervé nebo pomazánkové máslo. Je to stejně dobré a mnohem levnější.

    • Re: Mascarpone je drahé, raděj používám lučinu, žervé nebo pomazánkové máslo Marco 27.11.2009 23:38:52

      Jasně že to rodině chutná protože nepoznali pravý tiramisu. To by jinak to Tvý kopli do pr...e! A pom.máslo je stejný jako Mascarpone? Tak v tom případě biftek je stejný jako bůček. Styďte se takhle urážet ital.kuchyni! Když to neumíte tak to nedělejte!

      • Re: Re: Mascarpone je drahé, raděj používám lučinu, žervé nebo pomazánkové máslo hektor 11.11.2013 18:33:57

        ja miluju tyhlety italofily.mimochodem sizeni taky nemam rad ale tiram.z luciny hmmm mnamka italove se maj jeste co ucit

    • Re: Mascarpone je drahé, raděj používám lučinu, žervé nebo pomazánkové máslo Kronoss 14.05.2012 18:53:15

      Takže neděláš Tiramisu. Beru, že jsi chudák nebo škrt na to, abys sis koupila pravé Mascarpone, ale pak si děláš piškotový dort s lučinou a ne Tiramisu. Jen tak mimochodem, když vedle sebe postavíš lučinu, pomazánkové máslo, žervé a Mascarpone a ochutnáš to, tak každé chutná jinak. Nevím, proč musí Češi vždycky něco šidit a vydávat to za původní produkt. Tiramisu je klasický italský dezert a jako takový má své zákonitosti jako je Macarpone a Amareto.

      • Re: Mascarpone je drahé, raděj používám lučinu, žervé nebo pomazánkové máslo neznámý 05.12.2009 23:44:58

        Jen aby se vlastenec Marco nepo..al.Mudruj v Itálii,vlastenče,hlavně že vy vaříte podle tradic a striktně se držíte receptů,ty "ostudo Itálie"

      • Šizení nebo nápaditost CindyL 11.04.2013 17:25:13

        Jde o úhel pohledu. Někdo by mohl Čechy pochválit za to, jak jsou nápadití a jací jsou vlastenci, když používají pro výrobu tiramisu pomazánkové máslo a lučinu, které jsou "jejich". Je to italský dezert, italové mají mascarpone, tak ho tam dávají. Pokud se chceme inspirovat, můžeme se svobodně rozhodnout, zda si uděláme to původní a nebo počeštěné. Je to každého volba. Proč je na tomhle serveru tolik receptů.. protože se vše dá dělat několika způsoby. A to je na tom to krásné..

      • Re: Re: Mascarpone je drahé, raděj používám lučinu, žervé nebo pomazánkové máslo kata 17.03.2013 10:08:46

        No koukám, že každého čecha házíš do jednoho sudu! Jinak třeba to tvé mascarpone je zbytečne drahé a ani nejni tak dobré. Tak proc si to neudelat podle sebe ??? Hm ?? A jen tak mimochodem dojdi si do prodejní síte LIDL a kup si zmrzlinu tyramisu v malém žlutém kelímku....a zarucene prestanes napadat cechy!!!

      • Re: Mascarpone je drahé, raděj používám lučinu, žervé nebo pomazánkové máslo Anndulik 04.12.2009 10:56:32

        tak semka dej svůj recept na "pravé" tiramisu ne?at si každej udělá svůj názor..

Celkový počet komentářů: 50
Nalezeno receptů: 50
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Domácí tiramisu
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak pečovat o kontaktní čočky

    Jak pečovat o kontaktní čočky

    Péče o kontaktní čočky může připadat uživatelům brýlí příliš složitá a zdlouhavá. Možná i proto zůstávají raději věrní klasickým brýlím. Je pravdou, že stejně jako brýle, i kontaktní čočky potřebují být chráněny před poškozením a zároveň udržovány ve sterilní čistotě vhodnou dezinfekcí. Díky správným dezinfekčním a konzervačním prostředkům však může být péče o kontaktní čočky snadná, časově nenáročná, přesto velmi efektivní.

  • Horké letní počasí = zvýšená zdravotní rizika

    Horké letní počasí = zvýšená zdravotní rizika

    Koupání ve volné přírodě, stejně jako v bazénech a aqua parcích, je jistě zdraví prospěšné, ale nikoliv bez rizika. V přírodních nádržích ohrožují naše zdraví sinice a jejich toxiny, v bazénech se pak mohou šířit plísňová onemocnění a bradavice. Prakticky ve všech vodách lze zjistit výskyt patogenních mikroorganismů. Velice podstatným faktorem pro kvalitu vody je také vlastní disciplinovanost, v případě průjmu či nejrůznějších kožních onemocnění si koupání v přírodních nádržích nebo v koupalištích prostě musíme odpustit.




přidat nový recept