Domácí sýrové smaženky

45 min | chuťovka | 3 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 9637x
Rychlý a snadný recept na přípravu sýrových kořeněných placiček, které nejlépe chutnají s česnekovým dipem a čerstvou zeleninou.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Nejdříve si připravíme česnekovou omáčku. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a promícháme s majonézou a zakysanou smetanou. Dip podle chuti osolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet. Sýr nastrouháme na jemném struhadle a promícháme s rozšlehanými vejci, solí, pepřem a kořenící směsí čubrica. Směs zahustíme solamylem a hladkou moukou a vzniklé těstíčko necháme asi 10 minut odpočinout.

Pomocí malé naběračky tvoříme ve vyšší vrstvě horkého oleje placičky, které rozprostřeme do tenčí vrstvy tak, aby vznikly roztřepené a křupavé okraje. Placičky usmažíme z obou stran dozlatova a necháme na papírovém ubrousku okapat.

Domácí kořeněné sýrové smaženky podáváme teplé s česnekovým dipem a čerstvou zeleninou jako chuťovku.

Jarka-P autor receptu:

Domácí sýrové smaženky

Počet přidaných receptů: 1643

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
16 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Domácí sýrové smaženky

Recept se nachází v 170 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4000 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí sýrové smaženky

Přidat příspěvek k receptu Domácí sýrové smaženky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept