Domácí škvarky z mikrovlnky

20 min | chuťovka | česká kuchyně | recept zobrazen: 4617x
Absolutně jednoduchý recept na výrobu škvarků a sádla v mikrovlnné troubě - bez míchání, bez zápachu a za pouhých 15 - 20 minut. V dnešní době už musíme být trochu moderní.
Komentáře receptu 4


Postup přípravy receptu

Syrové sádlo (asi 400 g) nakrájíme na kostičky (1,5 x 1,5 cm) a ty lehce prosolíme. Poté kostičky sádla vložíme do porcelánové nebo skleněné varné nádoby (alespoň dvoulitrové s pokličkou ze stejného materiálu) a tu vložíme do mikrovlnné trouby.

Mikrovlnnou troubu nastavíme nejprve na 5 minut a 3/4 maximálnímu výkonu, nebo také 80 % výkonu, prostě kousek pod maximum. Troubu zapneme. Po chvíli to v nádobě trochu praská, puká a škvaří se sádlo. Po uplynutí času se můžeme opatrně podívat, zda se nám vypeklo již nějaké sádlo. Pokud ne, přidáme ještě 3 minuty.

Pokud se sádlo vypeklo, nastavíme mikrovlnku na 10 minut - pouze 50 % výkonu a znovu zapneme. Po tomto čase by mělo být sádlo vyškvařeno a škvarky jemně růžové a křehce křupavé. To posoudíme opatrným otevřením nádoby a ochutnáním škvarků. Pozor, nádoba i obsah budou velmi horké. Nebudou-li škvarky dostatečně vyškvařeny, přidáme ještě 3 minuty a nejvýše další 3 minuty.

Doporučené nastavení s časem nabízím, protože každý z nás může mít jiný výkon mikrovlnné trouby. Přerušení mezi prvním a druhým škvařením, plus snížení výkonu na 50 % je nutné z důvodů nepřepálení škvarků.

Čerstvé domácí škvarky z mikrovlnky jsou vynikající teplé a osolené jako pochoutka s chlebem. Sádlo necháme ztuhnout v chladničce a používáme na pečení, přípravu gulášů, dobré je i s cibulkou nebo česnekem na chleba.

DROBEK autor receptu:

Domácí škvarky z mikrovlnky

Počet přidaných receptů: 77

Ingredience

Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,7
skvělý recept
18 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Domácí škvarky z mikrovlnky

Recept se nachází v 149 kuchařkách
Jozar
Vepřové 1223 receptů
ZAVÁRANIE, KONZERVOVANIE
KDI
ZAVÁRANIE, KONZERVOVANIE 369 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí škvarky z mikrovlnky

Celkový počet komentářů u receptu: 4
  • dotaz Mirka 04.09.2014 09:29:54

    Dobrý den. Velmi mě zaujal recept na škvarky z mikrovlnky, mám je ráda a z rodiny je jím jenom já. Takže by se daly dělat i v malém množství. a teď ten dotaz-šlo by na tuto výrobu škvarků použít nádobí do mikrovlnky, které mám v různých velikostech? Je z plastu, ale zakoupené jako nádobí do mikrovlnky. Běžně ho do ní používám i na max. výkon. Pokud má někdo už tuto zkušenost, mohl by se se mnou s ní podělit? Děkuji předem.

    • Re: dotaz DROBEK 11.11.2014 23:59:35

      Ahojki. Paní či slečno, VOLTE prosím raději VARNÉ SKLO už z hlediska BEZPEČNOSTI
      vás i vašeho okolí. Horké sádlo má tak okolo 250*c a to je teplota dostačující na těžké popáleniny při vyklouznutí horké nebo teplem rozměklé misky z rukou a dopadu na zem. Neznám plast který neměkne, a vydrží tuto teplotu dlouhodobě. Jinak jsem nedávno viděl varnou misku s varnou pokličkou 3,5 L kulatou v prodejně globus slevněnou na 259kč. Mrzí mně že jsem vám neodpoveděl dříve ale měl jsem vadné PC.

    • Re: dotaz sevladka 04.09.2014 12:19:19

      Plastové nádobí na škvaření rozhodně nedoporučuji. To jsem zkusila jednou udělat v nádobě na to určené popkorn a měla jsem ty zrníčka zatavený do dna. Nejlepší je varné sklo - něco takového http://www.kuchynskepotreby.cz /cz-detail-95142-pyrex-zapekac i-miska-108a.html

  • škvarky sevladka 02.09.2014 14:32:22

    Doporučuji v průběhu škvaření promíchat. Škvarky v mikrovlnce dělám již několik let, jen je solím až po vyškvaření.

Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Domácí škvarky z mikrovlnky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept