Domácí sekaná plněná zelím

1 h 15 min | hlavní chod | 3 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 5734x
Ochucená sekaná z hovězího masa plněná schwarzwaldskou šunkou a kysaným zelím pečená na šalotkách.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Kysané zelí podusíme na malém množství sádla do poloměkka a necháme okapat a vychladnout. Mleté hovězí maso osolíme, opepříme, ochutíme oreganem, kečupem a prolisovanými stroužky česneku. Pak přidáme vejce a směs zahustíme solamylem a strouhanou houskou.

Masovou směs řádně prohněteme a rozprostřeme na potravinovou fólii do tvaru obdélníku. Maso poklademe šunkou, do středu rozložíme zelí a pomocí fólie vše svineme do válečku. Takto připravenou sekanou ze všech stran uhladíme a potřeme bílkem, vložíme do pekáčku vymazaného sádlem a obložíme oloupanými šalotkami. Vše podlijeme malým množstvím vývaru a pečeme při 180 °C přibližně 45 minut. Během pečení sekanou poléváme vlastní vypečenou šťávou.

Domácí sekanou plněnou kysaným zelím a šunkou rozdělíme na porce, ozdobíme pečenou šalotkou, přelijeme sosem a podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovým knedlíkem.

Jarka-P autor receptu:

Domácí sekaná plněná zelím

Počet přidaných receptů: 1643

Ingredience

na porce
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,8
skvělý recept
26 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Domácí sekaná plněná zelím

Recept se nachází v 81 kuchařkách
Mletá masa
Jarka-P
Mletá masa 73 receptů
KDI
VARENIE 8304 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí sekaná plněná zelím

Přidat příspěvek k receptu Domácí sekaná plněná zelím
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept