Domácí rohlíky

2 hod | příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 314173x
Udělejte pečení rodinnou záležitostí. Upečte si domácí křupavoučké rohlíky. Nechte se unést jejich vůní a chutí. Nejlepší jsou ještě teplé s máslem.
Komentáře receptu 95
Uvařil jsem to (Recept vařilo 24 lidí)


Postup přípravy receptu

Ze všeho nejdříve si musíme připravit kvásek. Ohřejeme mléko, aby bylo vlažné. Do misky nalijeme půlku mléka. Přidáme droždí, cukr a jednu lžíci mouky.

Zbylou mouku osolíme, přidáme žloutek, vykynutý kvásek, který jsme si na začátku receptu připravili, dále zbylé mléko a vlažné rozpuštěné máslo. Všechno promísíme a vypracujeme těsto. To by mělo být tužší. Uhnětené těsto přikryjeme utěrkou a necháme hezky vykynout.

Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučeném válu obdélník silný asi 5mm. Rozkrájíme ho na trojúhelníky a ty srolujeme od širší strany ke špičce. Můžeme ohnout do tvaru podkovy. Takto připravené a srolované těsto poklademe na plech, který jsme vymazali tukem. Ještě chvíli necháme kynout.

Mezitím můžeme zapnout troubu. Rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem, nebo hrubou kamennou solí, či mákem. Rohlíky pečeme ve předehřáté troubě asi 30 minut.

Po vyjmutí z trouby poklademe do plátnem vystlané ošatky, necháme chvíli chladnout a ještě teplé podáváme s máslem a mlékem.

Vilienka autor receptu:

Domácí rohlíky

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

3,1
dobrý recept
1159 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Domácí rohlíky

Recept se nachází v 673 kuchařkách
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2724 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí rohlíky

Celkový počet komentářů u receptu: 95
  • Komentář k receptu Domácí rohlíky temp 05.04.2015 18:29:25

    Na recept se chystam. Myslim si ze uz nejsem zacatecnik. Hrnkove recpty miluji a je to fakt jedno. Ono to nakonec vyjde a merit něco na decilitry nebo dokonce na gramove vaze.... zbytecne, pracne.
    Dekuji za recept, rad ho vyzkousim a slečna at si najde jiny. Když nepochopila smysl vareni a hrnku :-)))))

  • bomba mirek 10.03.2015 22:08:14

    rohlíky vyšli na jedničku a ten kvásek jsem ještě takový neviděl prostě super děkuji moc povedlo se

  • hrnek Gixpert 30.12.2014 10:51:44

    Dobry den.Tento recept teprve budu delat.Pekl jsem podle receptu,hrnkovou babovku.Bez premysleni jsem vzal hrnek 250 ml.Babovka byla super.Nechapu o cem se tady dohadujete a jeste tak skarede.Bylo to poprve co jsem pekl podle hrnkoveho receptu.

  • Komentář k receptu Domácí rohlíky Lucie 12.11.2014 04:09:08

    Opravdu nechápu, proč jste na sebe tak hnusný.

  • Odměřování Evelyn 29.10.2008 10:49:21

    na hrnky je poněkud divné. Hrnek může být 150, 200, 220, 250 ml a tak dál. Takže recept je v podstatě nepoužitelný. Protože pokud jsem natolik zkušená, že to dokážu odhadnout, nepitřebuju tento návod. A pokud jde o začínající kuchařinku, tak si s tím rozhodně neporadí.

    • Re: Odměřování Rosťa 12.12.2010 14:15:34

      Jednoduché vysvětlení pro výrazně méně talentované jedince (Evelyn, ...):
      Hrnek, který má 1dl, nebo 2,5 dl (speciálně musím podotknout, že 1 dl je decilitr - a ten má 100 ml., zbytek převodu slečna E. snad zvládne...) je vždycky hrnek o obsahu výše určeném. Nezáleží na velikosti hrníčku, neboť poměr ingrediencí zůstává stejný jak při velikosti 1 dl, nebo když to dáte do pětadvacetilitrového hrnce. Hlavně, Vážená slečno Evelyn, nepoužívejte dva hrníčky o jiném objemu. Pokud dáte 1 hrnec o objemu 25L vody, a přidáte 1dl hrníček mouky, vznikne možná tak sajrajt. Už chápete, v čem spočívá kouzlo převodu jednotek, matematických výpočtů poměru a hrníčkového receptu?!
      Pokud něco nechápete, ozvěte se na mail.
      S pozdravem - Rosťa Prchlík, 23 let, Uherské Hradiště

      • Re: Re: Odměřování zuzka 05.04.2014 18:55:46

        Já nevím,jak moc jste znalá,ale ony existují přímo hrnečkové kuchyřky a hromady receptů takhle a v každé je napsáno,že je to hrnek o objemu 250 ml,takže recept použitelný je,jen to chce zapojit mozek

      • Re: Re: Odměřování Lenka 17.01.2014 21:30:13

        Takže dle některých je jedno, jestli dám půl kostky droždí na půllitrové nebo decilitrové hrnky surovin...hm, tak jeslti někteří vaří tak, že pokaždý tam prostě mrsknou kostku droždí, ač mají těsta půl kila nebo deset kilo.... podle toho ty výsledky dopadaj..ale hlavně, že je to velice domácí, že.. Nic proti hrnkovým receptům, ale mělo by být pro forma uvedeno, jak velké hrnky, já to beru tak, že 250ml... a řekla bych, že až tak jedno to není... ovšem kdo je zvyklý si patlat suroviny jen tak odhadem, nic proti, něco z toho vždycky vyjde..A k receptu..: asi dobré, ale v poslední době nějak nemusím ty buchtovité rohlíky s máslem a vajíčkem v těstu... preferuju jednoduchost, v které je nakonec ona krása:-).

      • Re: Re: Odměřování Lucie 14.04.2012 10:24:39

        Dobře jsi jí dal...:D

      • Re: Re: Odměřování Clovicek 29.12.2010 20:08:11

        rostiku, jsi hlupak, co jsi napsal je opravdu dost ubohe.. pokud pouzijes 25litrovy hrnek, mel bys pouzit i lzici masla od bagru a ne 3 polevkove.. takze Evelyn se ptala naprosto spravne, jak velky ma ten hrnek byt :-) a Ty jsi ze sebe udelal hlupaka

Celkový počet komentářů: 95
Nalezeno receptů: 95
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Domácí rohlíky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Kolagen v péči o pleť podle věku

    Kolagen v péči o pleť podle věku

    Denně a ze všech stran slyšíme z reklam na pleťové krémy alarmující upozornění na nezbytnost udržování pevné, zdravé a mladé pleti pomocí kolagenu. Co je vlastně kolagen? A proč je pro naši pokožku tak důležitý? V dnešním článku se dozvíte, jak správně pečovat o pleť v různých věkových kategoriích.

  • Tuřín - zelenina vhodná při redukční dietě

    Tuřín - zelenina vhodná při redukční dietě

    Tuřín je roky opomíjená kořenová zelenina napěchovaná vitamíny. Je to na pěstování nenáročná brukvovitá rostlina, jejím dalším pozitivem je absolutní mrazuvzdornost. Důvodů, proč byla roky odstrkovaná do pozadí, může být spousta. Kdysi byl tuřín jednou z hlavních potravin všech vrstev obyvatelstva.




přidat nový recept