Domácí rohlíky

2 hod | příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 339433x
Udělejte pečení rodinnou záležitostí. Upečte si domácí křupavoučké rohlíky. Nechte se unést jejich vůní a chutí. Nejlepší jsou ještě teplé s máslem.
Komentáře receptu 99
Uvařil jsem to (Recept vařilo 25 lidí)


Postup přípravy receptu

Ze všeho nejdříve si musíme připravit kvásek. Ohřejeme mléko, aby bylo vlažné. Do misky nalijeme půlku mléka. Přidáme droždí, cukr a jednu lžíci mouky.

Zbylou mouku osolíme, přidáme žloutek, vykynutý kvásek, který jsme si na začátku receptu připravili, dále zbylé mléko a vlažné rozpuštěné máslo. Všechno promísíme a vypracujeme těsto. To by mělo být tužší. Uhnětené těsto přikryjeme utěrkou a necháme hezky vykynout.

Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučeném válu obdélník silný asi 5mm. Rozkrájíme ho na trojúhelníky a ty srolujeme od širší strany ke špičce. Můžeme ohnout do tvaru podkovy. Takto připravené a srolované těsto poklademe na plech, který jsme vymazali tukem. Ještě chvíli necháme kynout.

Mezitím můžeme zapnout troubu. Rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem, nebo hrubou kamennou solí, či mákem. Rohlíky pečeme ve předehřáté troubě asi 30 minut.

Po vyjmutí z trouby poklademe do plátnem vystlané ošatky, necháme chvíli chladnout a ještě teplé podáváme s máslem a mlékem.

Vilienka autor receptu:

Domácí rohlíky

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,1
dobrý recept
1168 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Domácí rohlíky

Recept se nachází v 685 kuchařkách
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí rohlíky

Celkový počet komentářů u receptu: 99
  • Komentář k receptu Domácí rohlíky Venda 07.12.2015 10:37:53

    Jeste trochu vic cukru a byla by z toho dobra buchta. S rohlikem to nema nic spolecnyho.

  • Odměřování Evelyn 29.10.2008 10:49:21

    na hrnky je poněkud divné. Hrnek může být 150, 200, 220, 250 ml a tak dál. Takže recept je v podstatě nepoužitelný. Protože pokud jsem natolik zkušená, že to dokážu odhadnout, nepitřebuju tento návod. A pokud jde o začínající kuchařinku, tak si s tím rozhodně neporadí.

    • Re: Odměřování Rosťa 12.12.2010 14:15:34

      Jednoduché vysvětlení pro výrazně méně talentované jedince (Evelyn, ...):
      Hrnek, který má 1dl, nebo 2,5 dl (speciálně musím podotknout, že 1 dl je decilitr - a ten má 100 ml., zbytek převodu slečna E. snad zvládne...) je vždycky hrnek o obsahu výše určeném. Nezáleží na velikosti hrníčku, neboť poměr ingrediencí zůstává stejný jak při velikosti 1 dl, nebo když to dáte do pětadvacetilitrového hrnce. Hlavně, Vážená slečno Evelyn, nepoužívejte dva hrníčky o jiném objemu. Pokud dáte 1 hrnec o objemu 25L vody, a přidáte 1dl hrníček mouky, vznikne možná tak sajrajt. Už chápete, v čem spočívá kouzlo převodu jednotek, matematických výpočtů poměru a hrníčkového receptu?!
      Pokud něco nechápete, ozvěte se na mail.
      S pozdravem - Rosťa Prchlík, 23 let, Uherské Hradiště

      • Re: Re: Odměřování Lenka 17.01.2014 21:30:13

        Takže dle některých je jedno, jestli dám půl kostky droždí na půllitrové nebo decilitrové hrnky surovin...hm, tak jeslti někteří vaří tak, že pokaždý tam prostě mrsknou kostku droždí, ač mají těsta půl kila nebo deset kilo.... podle toho ty výsledky dopadaj..ale hlavně, že je to velice domácí, že.. Nic proti hrnkovým receptům, ale mělo by být pro forma uvedeno, jak velké hrnky, já to beru tak, že 250ml... a řekla bych, že až tak jedno to není... ovšem kdo je zvyklý si patlat suroviny jen tak odhadem, nic proti, něco z toho vždycky vyjde..A k receptu..: asi dobré, ale v poslední době nějak nemusím ty buchtovité rohlíky s máslem a vajíčkem v těstu... preferuju jednoduchost, v které je nakonec ona krása:-).

        • Re: Re: Re: Odměřování Radka 03.08.2015 15:57:19

          Pani Lenko ono vetsinou kdyz se bavime o hrnickovem receptu tak pouzivame hrnek ktery ma 250 mililitru coz je normalni velikost hrnku ktery logicky budeme pouzivat na tenhle recept coz pochopila i moje 5ti leta neter! Vazne nechapu kde vezi problem! Dnes recept vyzkousim a dam vedet jak se mi to povedlo jo a navic jdu pouzivat susene drozdi protoze cerstve se mi v anglii moc dobre nekupuje :)

      • Re: Re: Odměřování zuzka 05.04.2014 18:55:46

        Já nevím,jak moc jste znalá,ale ony existují přímo hrnečkové kuchyřky a hromady receptů takhle a v každé je napsáno,že je to hrnek o objemu 250 ml,takže recept použitelný je,jen to chce zapojit mozek

      • Re: Re: Odměřování Lucie 14.04.2012 10:24:39

        Dobře jsi jí dal...:D

      • Re: Re: Odměřování Clovicek 29.12.2010 20:08:11

        rostiku, jsi hlupak, co jsi napsal je opravdu dost ubohe.. pokud pouzijes 25litrovy hrnek, mel bys pouzit i lzici masla od bagru a ne 3 polevkove.. takze Evelyn se ptala naprosto spravne, jak velky ma ten hrnek byt :-) a Ty jsi ze sebe udelal hlupaka

      • Re: Re: Odměřování Ivan 26.06.2011 14:43:31

        Rostíku.....ty jsi vážně wůůůůůl, který numí ani číst!! :)) "Človíček" měl pravdu s tím, že na HRNÍČEK o objemu 25L nemůžeš, logicky, dát 3 lžíce másla, ale možná tak 30 naběraček!!! Takže nechápu tvé vysoce podprůměrné vysvětlení převodu jednotek :) Jo a jinak každý "inteligent" jako ty by měl vědět, že hrnková metoda znamení 1 hrnek = 250 ml!!! :)) Krásný den přeji.

Celkový počet komentářů: 99
Nalezeno receptů: 99
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Domácí rohlíky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept