Domácí rohlíky a housky

1 hod | příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 300969x
Upečte si své čerstvé pečivo doma, je vynikající
Komentáře receptu 101
Uvařil jsem to (Recept vařilo 59 lidí)


Postup přípravy receptu

Z mléka, droždí, cukru si připravíme kvásek.

Mouku v míse osolíme, promícháme, vlijeme kvásek, rozpuštěné vychladlé máslo a propracujeme do hladkého těsta. Z toho hned vypracujeme rohlíky nebo housky, naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme 30 až 40 minut kynout.

Vykynuté pečivo potřeme rozšlehaným žloutkem se lžící mléka, posypeme mákem a sezamem a pečeme v předehřáté troubě na 220°C přibližně 20 minut.

konvalinka autor receptu:

Domácí rohlíky a housky

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience

Vaše cena 999 běžně 18500 Kč sleva 95 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
354 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Domácí rohlíky a housky

Recept se nachází v 1461 kuchařkách
myš1
recepty 4618 receptů
Baboš
Moučniky 1336 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí rohlíky a housky

Celkový počet komentářů u receptu: 101
  • náhodný návštěvník :-) Pavel 13.12.2013 21:48:08

    kvásek se to nejmenuje se to to jse jmenuje omládek(myslím než se dělá testo) :-)

  • Komentář k receptu Domácí rohlíky a housky michal 30.09.2013 17:11:20

    dobry recept

  • Komentář k receptu Domácí rohlíky a housky michal 30.09.2013 17:10:05

    dobry recept :D

  • domaci housky andulka 25.07.2013 07:17:03

    Musim vyzkouset.nemam maslo muzu pouzit heru?dik za odpoved.

  • Komentář k receptu Domácí rohlíky a housky Nikol 05.07.2013 19:10:23

    Právě jsem dopekla a musím říct, že jsou opravdu výborné. Jen jsem nevěděla, jak je mám zamotat, aby aspoň trošku vypadaly. Velice mi posloužilo toto video Návod na pletení housek :-)

  • Komentář k receptu Domácí rohlíky a housky Petulka 26.06.2013 18:35:33

    Housticky jsem vyzkousela, akorat misto masla jsme dali 30 g olivovyho oleje (maslo nam zrovna doslo) a trosku mene mleka a jsou moc dobre :)
    Jen priste testo trosku vic osolim.

  • Komentář k receptu Domácí rohlíky a housky veronika 24.05.2013 16:54:56

    Úžasné :-). Od té doby co jsem je pekla nedělám nic jiného :-) každý večer teplé ňamky :-) :-)

  • Anna 26.12.2012 20:31:52

    já používám rostliné tuky a vodu , protože moje dcera má alergii na mléčnou bílkovinu a peče se mi i z těch rostliných tuků dobře , ikdyž máslo dodává takovou jemnou chut

    • Majhan
      řešení alergie na mléčnou bílkovinu Majhan 04.05.2013 12:42:10

      Mám pro vás návrh, jak budete moci používat máslo, aby dcera nepřišla o lahodnou máselnou chuť a při tom se nemusela obávat alergie.
      Používejte Ghí - čištěné máslo (právě od mléčné bílkoviny, která mimochodem způsobuje žluknutí másla - když se odstraní, tak takové ghí může vydržet měsíce i roky, pokud se samozřejmě dříve nezkonzumuje). Ghí je indická specialita, kterou si můžete jednoduše připravit sama doma. Já osobně si jej vyrábím ze dvou kostek normálního pravého másla kupovaného v obchodě - může být jihočeské, z Olmy i polabské, ale to s 80% tuku. Ne méně. Je to vlastně naše přepuštěné máslo, ale máselná bílkovina, která se tvoří při rozpouštění másla jako pěna na povrchu a posléze se do červena vyškvaří a klesá ke dnu, se sbírá a dává pryč. Přepouští se velmi pomalu a na slabém ohni, aby se ghí nepřipálilo. Ty dvě kostky mohou trvat i půl hodiny a víc. Větší množství úměrně déle. Po sebrání pěny s mléčnou bílkovinou a po klesnutí ke dnu zbytků, které by neměly být tmavší než červené, nesmí zčernat - správný okamžik se musí hlídat - se slije horký zlatý čistý tuk přes kovové sítko s gázou jako filtrem do čisté sklenice a nechá vychladnout. Může i ztuhnout a uchovávat se v lednici, ale neměl by se zkazit ani při pokojové teplotě, stejně jako olej. A je opravdu velmi lahodný stejně jako máslo, ne-li lepší, a bez té máselné bílkoviny.
      Zkuste ghí a budete překvapena a nadšena.

Celkový počet komentářů: 101
Nalezeno receptů: 101
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Domácí rohlíky a housky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Domácí péče pro zářivě bílé zuby

    Domácí péče pro zářivě bílé zuby

    Krásné zuby jsou naší vizitkou, a nejen proto bychom měli dbát na správnou hygienu, ale i dodržovat pár zásad, díky kterým nebudou ztrácet na své bělosti. Kromě metod bělení u zubního lékaře existují i domácí triky, jak dodat svému úsměvu na zářivosti.

  • Narkóza u dětí - trauma, zátěž, nebo zbytečné obavy?

    Narkóza u dětí - trauma, zátěž, nebo zbytečné obavy?

    Čeká vaše dítě operace? Pak se určitě těžko bráníte obavám a na mysli vám vyvstanou nejrůznější otázky. Jak dítě zvládne pobyt v nemocnici? Jak zvládne odloučení? Bude mít po operaci bolesti? Jak bude snášet celkovou anestezii? A znamená celková anestezie pro dítě nějaké riziko?




přidat nový recept