Domácí rohlíky a housky

1 hod | příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 304761x
Upečte si své čerstvé pečivo doma, je vynikající
Komentáře receptu 101
Uvařil jsem to (Recept vařilo 58 lidí)


Postup přípravy receptu

Z mléka, droždí, cukru si připravíme kvásek.

Mouku v míse osolíme, promícháme, vlijeme kvásek, rozpuštěné vychladlé máslo a propracujeme do hladkého těsta. Z toho hned vypracujeme rohlíky nebo housky, naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme 30 až 40 minut kynout.

Vykynuté pečivo potřeme rozšlehaným žloutkem se lžící mléka, posypeme mákem a sezamem a pečeme v předehřáté troubě na 220°C přibližně 20 minut.

konvalinka autor receptu:

Domácí rohlíky a housky

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience

Vaše cena 599 běžně 5960 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
357 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Domácí rohlíky a housky

Recept se nachází v 1464 kuchařkách
myš1
recepty 4618 receptů
Baboš
Moučniky 1353 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí rohlíky a housky

Celkový počet komentářů u receptu: 101
  • náhodný návštěvník :-) Pavel 13.12.2013 21:48:08

    kvásek se to nejmenuje se to to jse jmenuje omládek(myslím než se dělá testo) :-)

  • Komentář k receptu Domácí rohlíky a housky michal 30.09.2013 17:11:20

    dobry recept

  • Komentář k receptu Domácí rohlíky a housky michal 30.09.2013 17:10:05

    dobry recept :D

  • domaci housky andulka 25.07.2013 07:17:03

    Musim vyzkouset.nemam maslo muzu pouzit heru?dik za odpoved.

  • Komentář k receptu Domácí rohlíky a housky Nikol 05.07.2013 19:10:23

    Právě jsem dopekla a musím říct, že jsou opravdu výborné. Jen jsem nevěděla, jak je mám zamotat, aby aspoň trošku vypadaly. Velice mi posloužilo toto video Návod na pletení housek :-)

  • Komentář k receptu Domácí rohlíky a housky Petulka 26.06.2013 18:35:33

    Housticky jsem vyzkousela, akorat misto masla jsme dali 30 g olivovyho oleje (maslo nam zrovna doslo) a trosku mene mleka a jsou moc dobre :)
    Jen priste testo trosku vic osolim.

  • Komentář k receptu Domácí rohlíky a housky veronika 24.05.2013 16:54:56

    Úžasné :-). Od té doby co jsem je pekla nedělám nic jiného :-) každý večer teplé ňamky :-) :-)

  • Anna 26.12.2012 20:31:52

    já používám rostliné tuky a vodu , protože moje dcera má alergii na mléčnou bílkovinu a peče se mi i z těch rostliných tuků dobře , ikdyž máslo dodává takovou jemnou chut

    • Majhan
      řešení alergie na mléčnou bílkovinu Majhan 04.05.2013 12:42:10

      Mám pro vás návrh, jak budete moci používat máslo, aby dcera nepřišla o lahodnou máselnou chuť a při tom se nemusela obávat alergie.
      Používejte Ghí - čištěné máslo (právě od mléčné bílkoviny, která mimochodem způsobuje žluknutí másla - když se odstraní, tak takové ghí může vydržet měsíce i roky, pokud se samozřejmě dříve nezkonzumuje). Ghí je indická specialita, kterou si můžete jednoduše připravit sama doma. Já osobně si jej vyrábím ze dvou kostek normálního pravého másla kupovaného v obchodě - může být jihočeské, z Olmy i polabské, ale to s 80% tuku. Ne méně. Je to vlastně naše přepuštěné máslo, ale máselná bílkovina, která se tvoří při rozpouštění másla jako pěna na povrchu a posléze se do červena vyškvaří a klesá ke dnu, se sbírá a dává pryč. Přepouští se velmi pomalu a na slabém ohni, aby se ghí nepřipálilo. Ty dvě kostky mohou trvat i půl hodiny a víc. Větší množství úměrně déle. Po sebrání pěny s mléčnou bílkovinou a po klesnutí ke dnu zbytků, které by neměly být tmavší než červené, nesmí zčernat - správný okamžik se musí hlídat - se slije horký zlatý čistý tuk přes kovové sítko s gázou jako filtrem do čisté sklenice a nechá vychladnout. Může i ztuhnout a uchovávat se v lednici, ale neměl by se zkazit ani při pokojové teplotě, stejně jako olej. A je opravdu velmi lahodný stejně jako máslo, ne-li lepší, a bez té máselné bílkoviny.
      Zkuste ghí a budete překvapena a nadšena.

Celkový počet komentářů: 101
Nalezeno receptů: 101
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Domácí rohlíky a housky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Značně nepříjemné příznaky angíny známe všichni - bolest v krku, zejména při polykání, horečky, celková únava, bolesti svalů a kloubů. Angína je infekční zánětlivé onemocnění krčních mandlí a hrdla, tedy kořene jazyka a přilehlé části hltanu. Vzniká v důsledku oslabení imunity, zanesení tlustého střeva a přetížení lymfatického systému, zvláště pak slinivky.

  • Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Karbunkl carbunculos je velmi nepříjemné hnisavé onemocnění kůže. Vzniká splynutím minimálně dvou furunklů. Karbunkl je nebezpečnější, protože je větší, navíc může pronikat i do hlubších struktur kůže. Je to bolestivé zánětlivé onemocnění, projevuje se zarudnutím, otokem a někdy i teplotou.




přidat nový recept