Domácí paštika

1 h 30 min | chuťovka | česká kuchyně | recept zobrazen: 48090x
Zkuste si doma připravit paštiku bez konzervantů a zahušťovadel.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Játra (mohou být i kuřecí nebo mix) nakrájíme na větší kousky, slaninu (ne anglickou, to by chutnalo po uzeninách) na menší kousky, cibuli nahrubo. Pak vše restujeme, až jsou játra téměř měkká. Nesolíme je, jinak játra ztvrdnou!

Pak vše dvakrát pomeleme. Jednou nestačí, paštika by byla hrubá. Po umletí přidáme celá vejce, vývar a zahustíme strouhankou tak, aby paštika nebyla tuhá, ale ani ne řídká, Domácí paštiku ochutíme solí, pepřem a tymiánem, můžeme nahradit provensálským kořením. S tymiánem pozor, vařením ještě zesílí chuť. Soli tolik, abychom mírně přesolili, pečením se sůl "vytáhne".

Paštiku dáme do pekáčku, zakryjeme alobalem a ve vodní lázni pečeme v troubě asi 45 minut. Můžeme péci i v domácí pekárně. Domácí paštiku necháme vychladnout do druhého dne, aby se chutě prolnuly.

Domácí paštiku doporučuji dělat i z poloviční dávky, i tak jí je hodně.

autor receptu:

Domácí paštika

Počet přidaných receptů: 76

Ingredience

Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,9
dobrý recept
30 hlasujících
  • Recept Domácí paštika - Ještě horká po upečení v kastrolku.
  • Recept Domácí paštika - Umletá směs - paštika před upečením.
  • Recept Domácí paštika - Už jen nakrájet.
  • Recept Domácí paštika - Ingredience před umletím.
  • Recept Domácí paštika - Vše dáme na pánev a orestujeme.

Kuchařky obsahující recept Domácí paštika

Recept se nachází v 298 kuchařkách
zdegross
staré recepty 3810 receptů
myš1
recepty 4616 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí paštika

Celkový počet komentářů u receptu: 2
Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Domácí paštika
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept