Domácí ovocný punč

45 min | nápoj | 4 porce | žádná kuchyně | recept zobrazen: 623x
Něco speciálního na zahřátí v chladných podzimních dnech. Tento recept má u nás vždy velký úspěch.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kousky. Pomeranč oloupeme a také pokrájíme.

Kousky jablek a pomeranče dáme do pekáče, přidáme rozinky, cukr, rum, citronovou šťávu, koření a promícháme.

Směs pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 200 °C. Potom směs přendáme do hrnce, vlijeme vroucí vodu, červené a portské víno, necháme přejít varem a podáváme. Pokud nemáme portské víno, svůj účel splní i červené víno.

Domácí ovocný punč podáváme horký a ozdobený křížalami.

lumik autor receptu:

Domácí ovocný punč

Počet přidaných receptů: 226

Ingredience

na porce
Vaše cena 999 běžně 36000 Kč sleva 97 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Domácí ovocný punč

Recept se nachází v 20 kuchařkách
lumíkova kuchařka
lumik
lumíkova kuchařka 268 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 3319 receptů
Katika
Nápoje 146 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí ovocný punč

Přidat příspěvek k receptu Domácí ovocný punč
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept