Domácí ovocný punč

45 min | nápoj | 4 porce | žádná kuchyně | recept zobrazen: 723x
Něco speciálního na zahřátí v chladných podzimních dnech. Tento recept má u nás vždy velký úspěch.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kousky. Pomeranč oloupeme a také pokrájíme.

Kousky jablek a pomeranče dáme do pekáče, přidáme rozinky, cukr, rum, citronovou šťávu, koření a promícháme.

Směs pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 200 °C. Potom směs přendáme do hrnce, vlijeme vroucí vodu, červené a portské víno, necháme přejít varem a podáváme. Pokud nemáme portské víno, svůj účel splní i červené víno.

Domácí ovocný punč podáváme horký a ozdobený křížalami.

lumik autor receptu:

Domácí ovocný punč

Počet přidaných receptů: 236

Ingredience

na porce

Kuchařky obsahující recept Domácí ovocný punč

Recept se nachází v 21 kuchařkách
lumíkova kuchařka
lumik
lumíkova kuchařka 287 receptů
majdasi
majka-kuchařka 569 receptů
zjirousek
Alkoholické nápoje 263 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí ovocný punč

Přidat příspěvek k receptu Domácí ovocný punč
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept