Domácí müsli tyčinky

Zdravé a vydatné müsli tyčinky podle vlastní chuti.
Komentáře receptu 6
Uvařil jsem to (Recept vařilo 7 lidí)


Postup přípravy receptu

Na mírném plameni rozpustíme máslo s medem. Občas promícháme, aby máslo nezačalo bublat. Po troškách přisypáváme cukr. Takto provaříme asi 5 minut. Stále mícháme, jelikož cukr i med by se mohly přichytit ke dnu.

Pak na 1 - 2 minuty zvýšíme plamen, aby vznikla lehce karamelová hmota. Do této hmoty teď vmícháme ovesné vločky. Dále přidáme jakékoliv sušené ovoce nakrájené na menší kousky či různé sekané oříšky. Zkrátka to, co má kdo rád. Všechny vsypané suroviny pečlivě vmícháme, aby se dobře spojily s karamelovým základem. Tuto směs přesuneme na plech vyložený pečícím papírem a upěchujeme suchou nahřátou lžící do vrstvy 1 cm.

Domácí müsli tyčinky pečeme asi 15 minut, hmota na okrajích musí zhnědnout. Po vychladnutí müsli přemístíme na hodinu do mrazničky. Tím docílíme snadného nakrájení.

Domácí müsli tyčinky podáváme kdykoliv je chuť, třeba jako zdravou svačinku.

Bibík autor receptu:

Domácí müsli tyčinky

Počet přidaných receptů: 53

Ingredience

Vaše cena 1990 běžně 24000 Kč sleva 92 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Domácí müsli tyčinky

Recept se nachází v 157 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5962 receptů
zdegross
staré recepty 3820 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí müsli tyčinky

Celkový počet komentářů u receptu: 6
Celkový počet komentářů: 6
Nalezeno receptů: 6
Přidat příspěvek k receptu Domácí müsli tyčinky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept