Domácí marcipán

15 min | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 48732x
Vytvořte si sami dobrý marcipán.
Komentáře receptu 14
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Sušené mléko a cukr smícháme a postupně přidáváme vodu, dokud nám nevznikne tuhé marcipánové těsto. Můžeme přidat potravinářské barvivo a vytvořit tak různé barvy a barevné odstíny.

Vyválíme a vykrajujeme různé tvary, které chceme, nebo můžeme tvarovat do různých tvarů. Pozor, k válení používáme nepřilnavý povrch a přes těsto dáme fólii, protože těsto lepí a špatně se sundavá z povrchu.

Když nám těsto trochu vyschne a budeme chtít ještě tvarovat, stačí přidat trošku vody. Naopak, když dáme příliš vody, necháme chvíli uležet a těsto nám vyschne. Úplně vyschlé těsto stačí nastrouhat, přidat vodu a můžeme znovu tvarovat.

Tip na marcipánové růže: Vyválíme těsto a vykrájíme kolečka, první kolečko sválíme do ruličky a ostatní lístky přikládáme.

autor receptu:

Domácí marcipán

Počet přidaných receptů: 4

Ingredience

4
skvělý recept
49 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Domácí marcipán

Recept se nachází v 146 kuchařkách
sobechlebacka
Domácí výtvory 1 recept
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů
Monicka-sk
domácí výroba 85 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí marcipán

Celkový počet komentářů u receptu: 14
  • Komentář k receptu Domácí marcipán lenka 26.12.2014 22:13:30

    muže se to obarvit praškovím barvivem? nebo musi tekutym? ( a když se udela marcipan tak muže se dat do mrazaku ?

  • Komentář k receptu Domácí marcipán lumik 26.10.2014 10:22:42

    marcipán to není,jen rychlá potahovací hmota,je dobré přidat bílek,jsem trefená povoláním,tak mám ráda správné názvy,hezký den všem

  • Komentář k receptu Domácí marcipán allisa (tecka) cz 24.10.2014 20:11:00

    Parada :) vzhled i chut, jak od kupovaneho marcipanu :) nejlepsi jednoduchy recept, co jsem nasla :) jen at jsem vodu ubirala a pridalavala , jak chtela, tak vyrabet mi z toho porad ruzicky a jine neslo :)

  • marcipánové těsto vselkovam 04.04.2011 15:24:46

    milá Alenko, to není blbost, ale nepravý marcipán, lépe řečeno,potahovací hmota.Do pravého marcipánu nepatří nějaké oříšky, ale mandle.Receptů je víc, tady je jeden: 500g krupicového cukru
    200ml vody
    500g oloupaných mandlí
    cukr svaříme s vodou, a necháme vychladnout.
    Mandle povaříme,necháme trochu zchladnout a
    najemno umeleme. Pak vše opatrně třeme, až
    vznikne jemná hmota. Hezký den


  • Komentář k receptu Domácí marcipán veronika 07.07.2014 23:22:19

    Chybí mi tam mandlové aroma,což je první co se mi vybaví když se řekne marcipán :-[

  • Napsal by tu prosim nekdo kolik toho je? Potrebuji potahnput dort tim plus ozby. Diky na info;)

  • Komentář k receptu Domácí marcipán vrabelova (tecka) daniela 26.03.2014 11:55:52

    Ahoj, tak skusila jsem tenhle recept na domáci marcipán. Musím říct, že se to povedlo. Přidala jsem taky mandlové aroma. Chutnalo to jako z obchodu, přítel si dokonce myslel, že jsem to normalne koupila v obchodu jako uz hotovy marcipan. Použila jsem na potáhnutí dortu, byl vynikající. No, jediné, na čem musím zapracovat, je tvarování různých postaviček a tak, protože jsem chtěla vyformovat malé letadílko, kedže prítel je modelář, ale nejak jse mi to celé rozpláclo, nedrželo to tvar a myslím že konzistence byla tak akorát, ani moc měkké, ani moc tvrdé, tak nevim, ještě popracuju :) .

  • Komentář k receptu Domácí marcipán Petra 11.11.2013 14:21:23

    Kdyby jsem nevěděla, z čeho je to udělané, řekla bych, že je to pravý marcipán. Jen jsem tam dala moc vody, tak jsem musela přidat lžičky sušeného mléka a cukru. Přidala jsem mandlové aroma a je to s tím výborné. Všem doporučuji, já vytvářela krtka a povedl se ! :)

  • Lucka 23.01.2013 22:41:02

    chci se zeptat kolik toho marcipánu je? budu dělat třípatrový dort a nevím jestli mi to z teto dávky stačit na potahovaní

    • omlouvám se, dlouho jsem tu nebyla. není problém přidat nebo ubrat množství surovin,jen musí být dodržen podíl surovin. Moučkový cukr a sušené mléko ve stejném množství a pak jen přidat vodu podle potřeby a když budete přidávat aroma,tak uberte trošku vody,aby těsto nebylo příliš řídké.

Celkový počet komentářů: 14
Nalezeno receptů: 14
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Domácí marcipán
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Tipy z bylinkové lékárny proti nadměrnému pocení

    Tipy z bylinkové lékárny proti nadměrnému pocení

    Pocení je přirozeným a pro člověka nezbytným procesem, díky němuž tělo reguluje tělesnou teplotu a vyměšuje řadu odpadních látek. Je zcela běžné se více potit v horkém počasí, při tělesné námaze, stresu a horečce. Ovšem nadměrné pocení (hyperhidróza) může být i příznakem překyselení organismu či nemoci. Jak si při pocení pomoci přírodní cestou? To se dozvíte v dnešním článku.

  • Muži v přechodu aneb mužské klimakterium

    Muži v přechodu aneb mužské klimakterium

    O tom, že ženy zhruba mezi čtyřicátým a šedesátým rokem života “bojují“ s příznaky přechodu (klimakteria, menopauzy), všichni víme. Dochází u nich k útlumu činnosti vaječníků a klesá produkce hormonu estrogenu. Jiná forma klimakteria však nastává také u mužů. Kdy k němu dochází, jak probíhá a jak zvládat jeho příznaky?




přidat nový recept