Domácí marcipán

15 min | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 34808x
Vytvořte si sami dobrý marcipán.
Komentáře receptu 11
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Sušené mléko a cukr smícháme a postupně přidáváme vodu, dokud nám nevznikne tuhé marcipánové těsto. Můžeme přidat potravinářské barvivo a vytvořit tak různé barvy a barevné odstíny.

Vyválíme a vykrajujeme různé tvary, které chceme, nebo můžeme tvarovat do různých tvarů. Pozor, k válení používáme nepřilnavý povrch a přes těsto dáme fólii, protože těsto lepí a špatně se sundavá z povrchu.

Když nám těsto trochu vyschne a budeme chtít ještě tvarovat, stačí přidat trošku vody. Naopak, když dáme příliš vody, necháme chvíli uležet a těsto nám vyschne. Úplně vyschlé těsto stačí nastrouhat, přidat vodu a můžeme znovu tvarovat.

Tip na marcipánové růže: Vyválíme těsto a vykrájíme kolečka, první kolečko sválíme do ruličky a ostatní lístky přikládáme.

autor receptu:

Domácí marcipán

Počet přidaných receptů: 4

Ingredience

Vaše cena 999 běžně 21100 Kč sleva 95 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,1
skvělý recept
40 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Domácí marcipán

Recept se nachází v 139 kuchařkách
sobechlebacka
Domácí výtvory 1 recept
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů
pečení
Yveta
pečení 369 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí marcipán

Celkový počet komentářů u receptu: 11
  • Komentář k receptu Domácí marcipán veronika 07.07.2014 23:22:19

    Chybí mi tam mandlové aroma,což je první co se mi vybaví když se řekne marcipán :-[

  • Napsal by tu prosim nekdo kolik toho je? Potrebuji potahnput dort tim plus ozby. Diky na info;)

  • Komentář k receptu Domácí marcipán vrabelova (tecka) daniela 26.03.2014 11:55:52

    Ahoj, tak skusila jsem tenhle recept na domáci marcipán. Musím říct, že se to povedlo. Přidala jsem taky mandlové aroma. Chutnalo to jako z obchodu, přítel si dokonce myslel, že jsem to normalne koupila v obchodu jako uz hotovy marcipan. Použila jsem na potáhnutí dortu, byl vynikající. No, jediné, na čem musím zapracovat, je tvarování různých postaviček a tak, protože jsem chtěla vyformovat malé letadílko, kedže prítel je modelář, ale nejak jse mi to celé rozpláclo, nedrželo to tvar a myslím že konzistence byla tak akorát, ani moc měkké, ani moc tvrdé, tak nevim, ještě popracuju :) .

  • Komentář k receptu Domácí marcipán Petra 11.11.2013 14:21:23

    Kdyby jsem nevěděla, z čeho je to udělané, řekla bych, že je to pravý marcipán. Jen jsem tam dala moc vody, tak jsem musela přidat lžičky sušeného mléka a cukru. Přidala jsem mandlové aroma a je to s tím výborné. Všem doporučuji, já vytvářela krtka a povedl se ! :)

  • Lucka 23.01.2013 22:41:02

    chci se zeptat kolik toho marcipánu je? budu dělat třípatrový dort a nevím jestli mi to z teto dávky stačit na potahovaní

    • omlouvám se, dlouho jsem tu nebyla. není problém přidat nebo ubrat množství surovin,jen musí být dodržen podíl surovin. Moučkový cukr a sušené mléko ve stejném množství a pak jen přidat vodu podle potřeby a když budete přidávat aroma,tak uberte trošku vody,aby těsto nebylo příliš řídké.

  • Marcipánové těsto Miruška 06.04.2012 13:54:44

    Recept se mi líbí, že zní levně :-) co kdybych do těsta přidala pár kapek mandlového aroma? Co to udělá..Bude to s tím chutnat jako pravý marcipán? Děkuji za odpověď

    • Re: Marcipánové těsto Andy 20.04.2012 20:51:27

      Já jsem právě že dala marcipánové aroma a krásně to voní a určitě se tím nic nepokazilo.. Chutná to výborně takže děkuji za recept. Mě by spíše zajímalo jestli to můžu dát do ledničky třeba i přes celou noc.. dneska jsem to dělala a až zítra to dávám jako narozeninový dáreček kamarádce :) Tak jestli se něco nepokazí.. děkuji za odpověď.

  • Daniela 03.05.2011 08:04:16

    S autorkou receptu souhlasím je mnoho receptů,ale ty mandlové nejsou tak dobré a navíc vychází mnohem dráž, recept se jmenuje domácí marcipán a ne Pravý marcipán milá Alenko :-))

  • marcipánové těsto vselkovam 04.04.2011 15:24:46

    milá Alenko, to není blbost, ale nepravý marcipán, lépe řečeno,potahovací hmota.Do pravého marcipánu nepatří nějaké oříšky, ale mandle.Receptů je víc, tady je jeden: 500g krupicového cukru
    200ml vody
    500g oloupaných mandlí
    cukr svaříme s vodou, a necháme vychladnout.
    Mandle povaříme,necháme trochu zchladnout a
    najemno umeleme. Pak vše opatrně třeme, až
    vznikne jemná hmota. Hezký den


Celkový počet komentářů: 11
Nalezeno receptů: 11
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Domácí marcipán
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak pečovat o kontaktní čočky

    Jak pečovat o kontaktní čočky

    Péče o kontaktní čočky může připadat uživatelům brýlí příliš složitá a zdlouhavá. Možná i proto zůstávají raději věrní klasickým brýlím. Je pravdou, že stejně jako brýle, i kontaktní čočky potřebují být chráněny před poškozením a zároveň udržovány ve sterilní čistotě vhodnou dezinfekcí. Díky správným dezinfekčním a konzervačním prostředkům však může být péče o kontaktní čočky snadná, časově nenáročná, přesto velmi efektivní.

  • Horké letní počasí = zvýšená zdravotní rizika

    Horké letní počasí = zvýšená zdravotní rizika

    Koupání ve volné přírodě, stejně jako v bazénech a aqua parcích, je jistě zdraví prospěšné, ale nikoliv bez rizika. V přírodních nádržích ohrožují naše zdraví sinice a jejich toxiny, v bazénech se pak mohou šířit plísňová onemocnění a bradavice. Prakticky ve všech vodách lze zjistit výskyt patogenních mikroorganismů. Velice podstatným faktorem pro kvalitu vody je také vlastní disciplinovanost, v případě průjmu či nejrůznějších kožních onemocnění si koupání v přírodních nádržích nebo v koupalištích prostě musíme odpustit.




přidat nový recept