Domácí marcipán

15 min | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 37602x
Vytvořte si sami dobrý marcipán.
Komentáře receptu 13
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Sušené mléko a cukr smícháme a postupně přidáváme vodu, dokud nám nevznikne tuhé marcipánové těsto. Můžeme přidat potravinářské barvivo a vytvořit tak různé barvy a barevné odstíny.

Vyválíme a vykrajujeme různé tvary, které chceme, nebo můžeme tvarovat do různých tvarů. Pozor, k válení používáme nepřilnavý povrch a přes těsto dáme fólii, protože těsto lepí a špatně se sundavá z povrchu.

Když nám těsto trochu vyschne a budeme chtít ještě tvarovat, stačí přidat trošku vody. Naopak, když dáme příliš vody, necháme chvíli uležet a těsto nám vyschne. Úplně vyschlé těsto stačí nastrouhat, přidat vodu a můžeme znovu tvarovat.

Tip na marcipánové růže: Vyválíme těsto a vykrájíme kolečka, první kolečko sválíme do ruličky a ostatní lístky přikládáme.

autor receptu:

Domácí marcipán

Počet přidaných receptů: 4

Ingredience

Vaše cena 599 běžně 5960 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,1
skvělý recept
41 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Domácí marcipán

Recept se nachází v 141 kuchařkách
sobechlebacka
Domácí výtvory 1 recept
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 6001 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí marcipán

Celkový počet komentářů u receptu: 13
  • Komentář k receptu Domácí marcipán allisa (tecka) cz 24.10.2014 20:11:00

    Parada :) vzhled i chut, jak od kupovaneho marcipanu :) nejlepsi jednoduchy recept, co jsem nasla :) jen at jsem vodu ubirala a pridalavala , jak chtela, tak vyrabet mi z toho porad ruzicky a jine neslo :)

  • marcipánové těsto vselkovam 04.04.2011 15:24:46

    milá Alenko, to není blbost, ale nepravý marcipán, lépe řečeno,potahovací hmota.Do pravého marcipánu nepatří nějaké oříšky, ale mandle.Receptů je víc, tady je jeden: 500g krupicového cukru
    200ml vody
    500g oloupaných mandlí
    cukr svaříme s vodou, a necháme vychladnout.
    Mandle povaříme,necháme trochu zchladnout a
    najemno umeleme. Pak vše opatrně třeme, až
    vznikne jemná hmota. Hezký den


    • Re: marcipánové těsto xiaozhengmmm 13.09.2014 04:53:46

      coach outlet
      cheap toms
      fendi purses
      hair straightener
      michael kors factory outlet
      ray ban glasses
      michaelkors outlet store
      ab workouts
      louis vuitton bags
      prada handbags
      jordan shoes
      louis vuitton outlet
      cheap jerseys from china
      jordan retro
      louis vuitton handbags

  • Komentář k receptu Domácí marcipán veronika 07.07.2014 23:22:19

    Chybí mi tam mandlové aroma,což je první co se mi vybaví když se řekne marcipán :-[

  • Napsal by tu prosim nekdo kolik toho je? Potrebuji potahnput dort tim plus ozby. Diky na info;)

  • Komentář k receptu Domácí marcipán vrabelova (tecka) daniela 26.03.2014 11:55:52

    Ahoj, tak skusila jsem tenhle recept na domáci marcipán. Musím říct, že se to povedlo. Přidala jsem taky mandlové aroma. Chutnalo to jako z obchodu, přítel si dokonce myslel, že jsem to normalne koupila v obchodu jako uz hotovy marcipan. Použila jsem na potáhnutí dortu, byl vynikající. No, jediné, na čem musím zapracovat, je tvarování různých postaviček a tak, protože jsem chtěla vyformovat malé letadílko, kedže prítel je modelář, ale nejak jse mi to celé rozpláclo, nedrželo to tvar a myslím že konzistence byla tak akorát, ani moc měkké, ani moc tvrdé, tak nevim, ještě popracuju :) .

  • Komentář k receptu Domácí marcipán Petra 11.11.2013 14:21:23

    Kdyby jsem nevěděla, z čeho je to udělané, řekla bych, že je to pravý marcipán. Jen jsem tam dala moc vody, tak jsem musela přidat lžičky sušeného mléka a cukru. Přidala jsem mandlové aroma a je to s tím výborné. Všem doporučuji, já vytvářela krtka a povedl se ! :)

  • Lucka 23.01.2013 22:41:02

    chci se zeptat kolik toho marcipánu je? budu dělat třípatrový dort a nevím jestli mi to z teto dávky stačit na potahovaní

    • omlouvám se, dlouho jsem tu nebyla. není problém přidat nebo ubrat množství surovin,jen musí být dodržen podíl surovin. Moučkový cukr a sušené mléko ve stejném množství a pak jen přidat vodu podle potřeby a když budete přidávat aroma,tak uberte trošku vody,aby těsto nebylo příliš řídké.

  • Marcipánové těsto Miruška 06.04.2012 13:54:44

    Recept se mi líbí, že zní levně :-) co kdybych do těsta přidala pár kapek mandlového aroma? Co to udělá..Bude to s tím chutnat jako pravý marcipán? Děkuji za odpověď

Celkový počet komentářů: 13
Nalezeno receptů: 13
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Domácí marcipán
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept