Domácí majonéza

10 min | omáčka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 157814x
Jednoduchá příprava domácí majonézy, která se hodí do salátů, nebo i jako příloha zeleninových jídel.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Do mixéru rozklepneme vejce, přidáme žloutek se solí, pepřem a na nejvyšší stupeň umixujeme.

Pravidelným pramínkem přiléváme olej do šlehače tak, aby vznikla hladká majonéza. Nakonec přidáme citronovou šťávu.

Majonézu můžeme ještě dochutit solí a pepřem.

Domácí majonézu uchováváme vždy v chladu a neskladujeme ji dlouho.

autor receptu:

Domácí majonéza

Počet přidaných receptů: 1415

Ingredience

Vaše cena 1990 běžně 19900 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Domácí majonéza

Recept se nachází v 75 kuchařkách
smarcelak
Omáčky 151 receptů
kat.simk
Zálivky a dresinky 57 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí majonéza

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Zejtra do toho du Milan Daníček 23.12.2013 17:48:03

    Chci jen dodat, že na chutnou majonézu není radno používat zelený olivový olej, lisovaný z více-méně nezralých oliv. Má totiž docela štiplavou příchuť, kterou sice někteří oceňují, ale v majonéze a potažmo salátu to přece jen není to pravé ořechové.

    Z chuťového hlediska se mi jeví řecký olej jako nejlepší, a to i přesto, že rozhodně nevyhrál testy časopisu D-test, či jak se to jmenuje. Pro mne je chuť číslo 1.

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Domácí majonéza
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept