Domácí majonéza

10 min | omáčka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 161149x
Jednoduchá příprava domácí majonézy, která se hodí do salátů, nebo i jako příloha zeleninových jídel.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Do mixéru rozklepneme vejce, přidáme žloutek se solí, pepřem a na nejvyšší stupeň umixujeme.

Pravidelným pramínkem přiléváme olej do šlehače tak, aby vznikla hladká majonéza. Nakonec přidáme citronovou šťávu.

Majonézu můžeme ještě dochutit solí a pepřem.

Domácí majonézu uchováváme vždy v chladu a neskladujeme ji dlouho.

autor receptu:

Domácí majonéza

Počet přidaných receptů: 1415

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Domácí majonéza

Recept se nachází v 78 kuchařkách
zjirousek
Omáčky 394 receptů
kat.simk
Zálivky a dresinky 57 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí majonéza

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Zejtra do toho du Milan Daníček 23.12.2013 17:48:03

    Chci jen dodat, že na chutnou majonézu není radno používat zelený olivový olej, lisovaný z více-méně nezralých oliv. Má totiž docela štiplavou příchuť, kterou sice někteří oceňují, ale v majonéze a potažmo salátu to přece jen není to pravé ořechové.

    Z chuťového hlediska se mi jeví řecký olej jako nejlepší, a to i přesto, že rozhodně nevyhrál testy časopisu D-test, či jak se to jmenuje. Pro mne je chuť číslo 1.

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Domácí majonéza
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept