Domácí listové těsto

1 h 30 min | chuťovka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 327782x
Příprava domácího listového těsta není tak složitá, jak by se mohlo zdát. Jistě je jednodušší těsto zakoupit v supermarketu, ale zkuste i domácí.
Komentáře receptu 63
Uvařil jsem to (Recept vařilo 14 lidí)


Postup přípravy receptu

Na přípravu listového těsta potřebujeme dva druhy těst, které nakonec spolu spojíme.

Těsto 1: Do prosáté mouky rozdrobíme máslo a řádně prohněteme.

Těsto 2: Odměříme si několik lžic teplé vody, kterou okyselíme lžičkou octa. Prosátou mouku přisolíme, přidáme celé vejce a podle potřeby zředíme ochucenou vlažnou vodou. Řádně prohněteme v hladké těsto.

Těsto 2 na pomoučněném vále rozválíme a zabalíme do něho těsto 1 a vložíme na 15 minut do ledničky. Potom z obou těst vyválíme větší placku, kterou přeložíme na polovinu a tu ještě na čtvrtinu. Tím nám vznikne listové těsto, které zabalíme do ubrousku a vložíme do lednice. Postup po 15-ti minutách ještě dvakrát zopakujeme.

Pak již listové těsto můžeme použít k pečení.

Listová těsta plníme sladkými, zeleninovými nebo masovými nádivkami. Těsto potíráme rozšlehaným vejcem, aby drželo tvar a lépe lístkovalo.

Pečeme v horké předehřáté troubě dorůžova.

Jarka-P autor receptu:

Domácí listové těsto

Počet přidaných receptů: 1643

Ingredience

Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
175 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Domácí listové těsto

Recept se nachází v 390 kuchařkách
Jarka-P
Pečivo slané 32 receptů
zdegross
staré recepty 3810 receptů
Baboš
Moučniky 1546 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí listové těsto

Celkový počet komentářů u receptu: 63
  • Dotaz Linda 10.12.2015 10:40:05

    Vydrží těsto v ledničce do druhého dne nebo se musí spotřebovat hned?

    Díky,za odpověď

    • Re: Dotaz jana slaninová 04.03.2016 19:36:15

      250g tuku,500g.hladké mouky a dě dcl.piva. tuk nahrubo nastrouhám do mouky,promíchám a doliji pivo.zpracuji v celek a po hodině v lednici vyvaluji tenčí placky.peču výrobky ve vyhřáté troubě na až dvěste stupňů 10 až 15stupňů.dle tloušťky těsta.výborné.dobrou chu´T.VYDRŽÍ V LEDNICI AŽ TÝDEN.

  • Nedoporučuji! Honza 01.02.2016 23:04:05

    Dobrý den. Nepeču poprvé, štrúdl jsem již dělal několikrát, ale vždy z těsta z polotovaru. Ten jsem ale tentokrát vynechal a ve snaze udělat domácí těsto jsem našel tento recept. Už jak se tu píše, je v tom moc mouky! Navíc, když jsem se po tomto neúspěchu koukal do kuchařky, našel jsem, že se to nedělá ze dvou těst, nýbrž z jednoho též překládaného. Takže od tohoto receptu ruce pryč. ;)

  • Komentář k receptu Domácí listové těsto Marta 13.11.2015 22:28:29

    Moc mouky,tvrde a nechutne.

  • Holky, postup v orig. receptu je velice nepresny !

    Maslove testo No. 1 musi byt nejprve naprosto ztuhle, nez se bude "balit" do husteho testa No. 2.

    Delka, kterou musi odpocivat testo v lednicce, je ruzna, zalezi na samotne conzistenci testa ! Ja ho napr. nechavam v lednicce skoro 30 min intervaly !

  • Je to sice na delší čas, ale když se těsto povede tak je lepší než kupované.
    A na to že jsem to zvládla ve 13 letech na první pokus by to měl zvládnout každý :D

  • Domácí listové alach 14.03.2015 09:58:42

    Těsto jsem nedělala, ale zdá se mi, že je tam opravdu hodně mouky.
    Moje těsto:
    1. těsto 150g hl. mouky, 1 máslo 250g
    2. těsto 150g hl. mouky, 1 lžíce octa, sůl, celé vejce, asi 3 lžíce vlaž. vody.

    při pečení neotvírat první 5 min troubu, těsto by mohlo klesnout !!!!! celkem se peče asi 15 min při 180°C

  • Komentář k receptu Domácí listové těsto misahaje 13.03.2015 12:40:05

    na kolik se to peče :-)

Celkový počet komentářů: 63
Nalezeno receptů: 63
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Domácí listové těsto
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept