Domácí krtkův dort

1 hod | moučník | 8 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 375368x
Recept na krtkův dort hodně podobný kupovanému.
Komentáře receptu 198
Uvařil jsem to (Recept vařilo 133 lidí)


Postup přípravy receptu

Horkovzdušnou troubu zapneme, aby se vyhřála na 180 °C. Nachystáme si formu na dort. Vytřeme ji tukem a vysypeme hrubou moukou. Já používám formu o průměru 22 cm. Pokud máte větší, je to jedině dobře. Ideální je forma o průměru 26 cm.

V míse smícháme sypké suroviny (čokoládové pudinky, prášek do pečiva, moučkový cukr), pak vmícháme vejce a olej (nejlépe elektrickým mixérem). Těsto vlijeme do nachystané formy a dáme péct do předehřáté trouby. Těsto pečeme asi 20 minut. Upečený korpus poznáme tak, že se lehce odklápí od dortové formy a že se těsto nelepí na špejli.

Než se těsto upeče, nachystáme si krém. Šlehačky ušleháme do tuha. Vmícháme želatinový ztužovač, připravený podle návodu na obalu. Já používám Želatinový ztužovač Dr.Oetker (odpovídá 6 plátkům želatiny). Ten připravíme tak, že do 100 ml vlažné vody vsypeme obsah sáčku a mícháme asi 30 sekund. Poté rychle vmícháme do šlehačky a mícháme elektrickým mixérem asi 2 minuty. Přidáme asi 20 g mletého cukru (nebo víc, podle chuti), v mixéru rozmixovaný banán a čokoládu rozkrájenou na malé kousky. Takto připravený krém dáme asi na 30 minut do lednice, aby před použitím ještě trochu ztuhl.

Upečený korpus necháme zchladnout. Poté ho přendáme na talíř a lžící vydlabeme asi 1,5 cm do hloubky a necháme asi 1 cm široký okraj. Vydlabanou část korpusu v misce rozdrobíme. Vydlabaný korpus poklademe banány rozkrájenými na půlky, rozkrojenou částí dolů. Použila jsem víc banánů, proto jsem je na korpus dala celé/kulaté). Šlehačkový krém navršíme na korpus kopulovitě až k okraji a posypeme rozdrobeným korpusem. Domácí krtkův dort dáme do lednice a necháme alespoň 3 hodiny ztuhnout.

Domácí krtkův dort podáváme vychlazený.

autor receptu:

Domácí krtkův dort

Počet přidaných receptů: 13

Ingredience

na porcí
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,7
skvělý recept
529 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Domácí krtkův dort

Recept se nachází v 1625 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5991 receptů
Baboš
Moučniky 1546 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí krtkův dort

Celkový počet komentářů u receptu: 198
  • Krem Martina 01.06.2016 07:52:49

    Zkoušela jsem dělat dort dceři k narozeninám. Bohužel šlehačka se mi zdrcla :-( nevím jak je to možné:-( jinak chuťově dobrý;-)

  • Komentář k receptu Domácí krtkův dort terezza (tecka) sollova 15.04.2016 15:46:25

    Nejlepší kroku dort, děkuji! :)

  • Nespokojená žena Kate 25.09.2014 15:49:18

    Dobrý den,
    Horší recept jsem snad nikdy nečetla. Jsem zkušená cukrářka a pracuji ve vyhlášeném pražském hotelu. Jak je možné ,smíchat těsto s kypřícím práškem bez mouky.Místo toho ,aby jste radši napsala inteligentnější recept a nepopisovala rozměry správné formy ,tak by jste měla vymyslet jak vytvořit správný korpus.Toto co jsem píšete jsou ty největší s prominutím hovadiny. Děkuji
    Slečna Kačenka Tlačenka
    PS: Příště u toho psaní nefetujte.

    • Re: Nespokojená žena fireworking 01.04.2016 14:19:02

      Do receptu vůbec není potřeba dávat mouka, jakmile je tam pudinkový prášek, proto je v receptu napsán kypřící prášek do pečiva. Slečna zkušená cukrářka, co to tu komentuje, taky píše hovadiny. Recept se mi moc líbí, dort je vynikající. Recept mám též z Albert magazín.
      Tak ať vám všem chutná!

    • Re: Nespokojená žena Aneleh 06.12.2015 13:18:25

      Teda lepší krtkův dort jsem nejedla :-) Udělala jsem ho synovcovi k narozeninám a měl velký úspěch. Všichni si ihned recept přeposlali na Emil a budeme ho dělat i na vánoce.

    • Re: Nespokojená žena nela 08.09.2015 12:22:51

      Když se podíváte na Albert magazín, tak tam je taky krtkvův dort s práškem do pečení bez mouky. Chyba bude asi jinde. :))

    • Re: Nespokojená žena Jana 04.08.2015 07:09:53

      Nechápu proč zkušená cukrářka, která pracuje ve vyhlášeném hotelu v Praze hledá recepty na internetu. Zde jsou recepty pro lidi co s vařením nemají moc zkušeností a chtějí se něčemu přiučit. Myslím, že je tu spoustu výborných receptů a i já Krtkův dort peču jen s pudinkovým práškem ( klasika).Zkušená cukrářka by měla vědět, že takové to dorty se pečou pro celiaky. No myslím, že máte ještě co dohánět. Nevhodné urážení není na místě. Možná jste byla nafetovaná Vy když jste jako zkušená cukrářka zavítala na zdejší webové stránky plných receptů, né profesionálních. S pozdravem Jana ( vařím a peču jen 30 let )

    • Re: Nespokojená žena Myrrha 06.07.2015 23:30:20

      Po dlouhé době jsem se sem mrkla a nestačím zírat :-) Ps: Až začnu fetovat, najdete zde recept na duhový dortík ;-) speciálně věnovaný Vám, nespokojené ženě...

    • Re: Nespokojená žena maršup 14.11.2014 21:58:28

      Kačenko,spíše mi zaráží, že jako zkušená cukrářka neznáte korpus bez mouky, to není žádná novinka, pekla to už moje babička...

    • Re: Nespokojená žena Soňa 29.09.2014 17:24:08

      Dobrý den, dovolím si oponovat slečně Kačence, a to navzdory skutečnosti, že nejsem vyučená cukrářka, ale mám pouze cca 33-letou zkušenost s pečením a vařením. Ale chápu ji. Tento recept však není žádnou novinkou. Já ale nejdříve na jedné z mnoha dětských oslav narazila na již hotový výrobek (před cca 8-10 lety) a chutnal nám. Dostala jsem recept a koukala poněkud skepticky. Ale po pohledu na složení pudinkového prášku (kukuřičný škrob, aroma, barviva) jsem si uvědomila, že i já znám některé recepty, kam se nedává mouka ale maizena (gustin) či solamyl (nebo je mix s moukou). Tedy žádná věda. Naopak výborné pro lidi (děti) s alergií na lepek (v tom případě bych ale raději použila pudinkový prášek přímo pro ně, aby se předešlo stopové kontaminaci pšeničnou moukou).
      Moje děti ho milovali a z recese ho občas dělávám dodnes (i jako vtipný a vítaný dárek).
      Soňa
      P.S. Náhodně jsem zavítala na tuto stránku při hledání "něčeho nového" a další reakce ode mne nečekejte:-). Ráda zkouším recepty a to doporučuji i všem skeptikům. Když se to nepovede nebo nechutná, zkusím prostě příště něco jiného:-) Ale nejdříve zkusím...jistě mi rozumíte

Celkový počet komentářů: 198
Nalezeno receptů: 198
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Domácí krtkův dort
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept