Domácí krtkův dort

1 hod | moučník | 8 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 262412x
Recept na krtkův dort hodně podobný kupovanému.
Komentáře receptu 176
Uvařil jsem to (Recept vařilo 115 lidí)


Postup přípravy receptu

Horkovzdušnou troubu zapneme, aby se vyhřála na 180 °C. Nachystáme si formu na dort. Vytřeme ji tukem a vysypeme hrubou moukou. Já používám formu o průměru 22 cm. Pokud máte větší, je to jedině dobře. Ideální je forma o průměru 26 cm.

V míse smícháme sypké suroviny (čokoládové pudinky, prášek do pečiva, moučkový cukr), pak vmícháme vejce a olej (nejlépe elektrickým mixérem). Těsto vlijeme do nachystané formy a dáme péct do předehřáté trouby. Těsto pečeme asi 20 minut. Upečený korpus poznáme tak, že se lehce odklápí od dortové formy a že se těsto nelepí na špejli.

Než se těsto upeče, nachystáme si krém. Šlehačky ušleháme do tuha. Vmícháme želatinový ztužovač, připravený podle návodu na obalu. Já používám Želatinový ztužovač Dr.Oetker (odpovídá 6 plátkům želatiny). Ten připravíme tak, že do 100 ml vlažné vody vsypeme obsah sáčku a mícháme asi 30 sekund. Poté rychle vmícháme do šlehačky a mícháme elektrickým mixérem asi 2 minuty. Přidáme asi 20 g mletého cukru (nebo víc, podle chuti), v mixéru rozmixovaný banán a čokoládu rozkrájenou na malé kousky. Takto připravený krém dáme asi na 30 minut do lednice, aby před použitím ještě trochu ztuhl.

Upečený korpus necháme zchladnout. Poté ho přendáme na talíř a lžící vydlabeme asi 1,5 cm do hloubky a necháme asi 1 cm široký okraj. Vydlabanou část korpusu v misce rozdrobíme. Vydlabaný korpus poklademe banány rozkrájenými na půlky, rozkrojenou částí dolů. Použila jsem víc banánů, proto jsem je na korpus dala celé/kulaté). Šlehačkový krém navršíme na korpus kopulovitě až k okraji a posypeme rozdrobeným korpusem. Domácí krtkův dort dáme do lednice a necháme alespoň 3 hodiny ztuhnout.

Domácí krtkův dort podáváme vychlazený.

autor receptu:

Domácí krtkův dort

Počet přidaných receptů: 13

Ingredience

na porcí
4,7
skvělý recept
471 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Domácí krtkův dort

Recept se nachází v 1508 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
Baboš
Moučniky 1364 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí krtkův dort

Celkový počet komentářů u receptu: 176
  • Nespokojená žena Kate 25.09.2014 15:49:18

    Dobrý den,
    Horší recept jsem snad nikdy nečetla. Jsem zkušená cukrářka a pracuji ve vyhlášeném pražském hotelu. Jak je možné ,smíchat těsto s kypřícím práškem bez mouky.Místo toho ,aby jste radši napsala inteligentnější recept a nepopisovala rozměry správné formy ,tak by jste měla vymyslet jak vytvořit správný korpus.Toto co jsem píšete jsou ty největší s prominutím hovadiny. Děkuji
    Slečna Kačenka Tlačenka
    PS: Příště u toho psaní nefetujte.

    • Re: Nespokojená žena maršup 14.11.2014 21:58:28

      Kačenko,spíše mi zaráží, že jako zkušená cukrářka neznáte korpus bez mouky, to není žádná novinka, pekla to už moje babička...

    • Re: Nespokojená žena Soňa 29.09.2014 17:24:08

      Dobrý den, dovolím si oponovat slečně Kačence, a to navzdory skutečnosti, že nejsem vyučená cukrářka, ale mám pouze cca 33-letou zkušenost s pečením a vařením. Ale chápu ji. Tento recept však není žádnou novinkou. Já ale nejdříve na jedné z mnoha dětských oslav narazila na již hotový výrobek (před cca 8-10 lety) a chutnal nám. Dostala jsem recept a koukala poněkud skepticky. Ale po pohledu na složení pudinkového prášku (kukuřičný škrob, aroma, barviva) jsem si uvědomila, že i já znám některé recepty, kam se nedává mouka ale maizena (gustin) či solamyl (nebo je mix s moukou). Tedy žádná věda. Naopak výborné pro lidi (děti) s alergií na lepek (v tom případě bych ale raději použila pudinkový prášek přímo pro ně, aby se předešlo stopové kontaminaci pšeničnou moukou).
      Moje děti ho milovali a z recese ho občas dělávám dodnes (i jako vtipný a vítaný dárek).
      Soňa
      P.S. Náhodně jsem zavítala na tuto stránku při hledání "něčeho nového" a další reakce ode mne nečekejte:-). Ráda zkouším recepty a to doporučuji i všem skeptikům. Když se to nepovede nebo nechutná, zkusím prostě příště něco jiného:-) Ale nejdříve zkusím...jistě mi rozumíte

  • Komentář k receptu Domácí krtkův dort dena26 09.11.2014 11:15:27

    Moc dobré:)

  • Komentář k receptu Domácí krtkův dort Pája 06.11.2014 14:58:54

    Vynikající a jednoduchý:P..želatina není třeba,stačí ztužovač šlahačky;o)

  • Komentář k receptu Domácí krtkův dort Víťa 30.10.2014 13:27:18

    Zdravím, dneska jsem poprvé vyzkoušel, těsto vypadá ok, ale náplň nevypadá dobře. Šlehačky jsem ušlehal samotné a vypadalo to že pěkně drží, pak jsem ale přidal ten ztužovač rozšlehaný ve vodě a krém je tekutý i po půl hodince v lednici, to mě štve, měl jsem přidat jenom klasický ztužovač a ne tento želatinový, snad to bude aspoň trochu držet abych to celý nemusel vyhodit, není to levný dezert

    • Re: Komentář k receptu Domácí krtkův dort Víťa 02.11.2014 17:54:17

      Tak nakonec po další půlhodince začala směs tuhnout a šlo udělat aspoň něco co připomínalo kopeček, v lednici přes noc ztuhlo vše krásně a ráno to chutnalo všem.

  • Komentář k receptu Domácí krtkův dort Lída 08.09.2014 17:17:12

    náplň se mi sice srazila ale k jídlu to bylo :D nakonec všem chutnalo :)

  • Komentář k receptu Domácí krtkův dort Gusta 07.08.2014 01:12:04

    Krtkův dort? Vypadá jak z Portalu (hra)
    "The cake is a lie!"

  • Komentář k receptu Domácí krtkův dort rasvo 12.07.2014 15:27:09

    Skvělý recept! :)

Celkový počet komentářů: 176
Nalezeno receptů: 176
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Domácí krtkův dort
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak po domácku zatočit s akné

    Jak po domácku zatočit s akné

    Mnohé z nás akné v pubertě pěkně potrápilo, někdo musí tento problém řešit dodnes. U někoho, kdo byl v době dospívání akné ušetřen, se může tento nevzhledný kožní problém objevit vlivem hormonů zcela nečekaně i v daleko zralejším věku. Akné je zkrátka věčný problém. Co s ním?

  • Cestování a ebola - jaká jsou rizika?

    Cestování a ebola - jaká jsou rizika?

    Ebola je velmi vážné infekční onemocnění, (známé také pod názvem krvácivá horečka), které ve více než polovině případů končí smrtí. Její výskyt je v současnosti hlášen v některých zemích západní Afriky. Podle nejnovějších informací je např. v Libérii nemoc na ústupu, v Guineji a Sierra Leone však počet pacientů nadále stoupá.




přidat nový recept