Domácí krtkův dort

1 hod | moučník | 8 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 257556x
Recept na krtkův dort hodně podobný kupovanému.
Komentáře receptu 172
Uvařil jsem to (Recept vařilo 114 lidí)


Postup přípravy receptu

Horkovzdušnou troubu zapneme, aby se vyhřála na 180 °C. Nachystáme si formu na dort. Vytřeme ji tukem a vysypeme hrubou moukou. Já používám formu o průměru 22 cm. Pokud máte větší, je to jedině dobře. Ideální je forma o průměru 26 cm.

V míse smícháme sypké suroviny (čokoládové pudinky, prášek do pečiva, moučkový cukr), pak vmícháme vejce a olej (nejlépe elektrickým mixérem). Těsto vlijeme do nachystané formy a dáme péct do předehřáté trouby. Těsto pečeme asi 20 minut. Upečený korpus poznáme tak, že se lehce odklápí od dortové formy a že se těsto nelepí na špejli.

Než se těsto upeče, nachystáme si krém. Šlehačky ušleháme do tuha. Vmícháme želatinový ztužovač, připravený podle návodu na obalu. Já používám Želatinový ztužovač Dr.Oetker (odpovídá 6 plátkům želatiny). Ten připravíme tak, že do 100 ml vlažné vody vsypeme obsah sáčku a mícháme asi 30 sekund. Poté rychle vmícháme do šlehačky a mícháme elektrickým mixérem asi 2 minuty. Přidáme asi 20 g mletého cukru (nebo víc, podle chuti), v mixéru rozmixovaný banán a čokoládu rozkrájenou na malé kousky. Takto připravený krém dáme asi na 30 minut do lednice, aby před použitím ještě trochu ztuhl.

Upečený korpus necháme zchladnout. Poté ho přendáme na talíř a lžící vydlabeme asi 1,5 cm do hloubky a necháme asi 1 cm široký okraj. Vydlabanou část korpusu v misce rozdrobíme. Vydlabaný korpus poklademe banány rozkrájenými na půlky, rozkrojenou částí dolů. Použila jsem víc banánů, proto jsem je na korpus dala celé/kulaté). Šlehačkový krém navršíme na korpus kopulovitě až k okraji a posypeme rozdrobeným korpusem. Domácí krtkův dort dáme do lednice a necháme alespoň 3 hodiny ztuhnout.

Domácí krtkův dort podáváme vychlazený.

autor receptu:

Domácí krtkův dort

Počet přidaných receptů: 13

Ingredience

na porcí
4,7
skvělý recept
471 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Domácí krtkův dort

Recept se nachází v 1504 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
Baboš
Moučniky 1353 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí krtkův dort

Celkový počet komentářů u receptu: 172
  • Komentář k receptu Domácí krtkův dort Víťa 30.10.2014 13:27:18

    Zdravím, dneska jsem poprvé vyzkoušel, těsto vypadá ok, ale náplň nevypadá dobře. Šlehačky jsem ušlehal samotné a vypadalo to že pěkně drží, pak jsem ale přidal ten ztužovač rozšlehaný ve vodě a krém je tekutý i po půl hodince v lednici, to mě štve, měl jsem přidat jenom klasický ztužovač a ne tento želatinový, snad to bude aspoň trochu držet abych to celý nemusel vyhodit, není to levný dezert

  • Nespokojená žena Kate 25.09.2014 15:49:18

    Dobrý den,
    Horší recept jsem snad nikdy nečetla. Jsem zkušená cukrářka a pracuji ve vyhlášeném pražském hotelu. Jak je možné ,smíchat těsto s kypřícím práškem bez mouky.Místo toho ,aby jste radši napsala inteligentnější recept a nepopisovala rozměry správné formy ,tak by jste měla vymyslet jak vytvořit správný korpus.Toto co jsem píšete jsou ty největší s prominutím hovadiny. Děkuji
    Slečna Kačenka Tlačenka
    PS: Příště u toho psaní nefetujte.

    • Re: Nespokojená žena Soňa 29.09.2014 17:24:08

      Dobrý den, dovolím si oponovat slečně Kačence, a to navzdory skutečnosti, že nejsem vyučená cukrářka, ale mám pouze cca 33-letou zkušenost s pečením a vařením. Ale chápu ji. Tento recept však není žádnou novinkou. Já ale nejdříve na jedné z mnoha dětských oslav narazila na již hotový výrobek (před cca 8-10 lety) a chutnal nám. Dostala jsem recept a koukala poněkud skepticky. Ale po pohledu na složení pudinkového prášku (kukuřičný škrob, aroma, barviva) jsem si uvědomila, že i já znám některé recepty, kam se nedává mouka ale maizena (gustin) či solamyl (nebo je mix s moukou). Tedy žádná věda. Naopak výborné pro lidi (děti) s alergií na lepek (v tom případě bych ale raději použila pudinkový prášek přímo pro ně, aby se předešlo stopové kontaminaci pšeničnou moukou).
      Moje děti ho milovali a z recese ho občas dělávám dodnes (i jako vtipný a vítaný dárek).
      Soňa
      P.S. Náhodně jsem zavítala na tuto stránku při hledání "něčeho nového" a další reakce ode mne nečekejte:-). Ráda zkouším recepty a to doporučuji i všem skeptikům. Když se to nepovede nebo nechutná, zkusím prostě příště něco jiného:-) Ale nejdříve zkusím...jistě mi rozumíte

  • Komentář k receptu Domácí krtkův dort Lída 08.09.2014 17:17:12

    náplň se mi sice srazila ale k jídlu to bylo :D nakonec všem chutnalo :)

  • Komentář k receptu Domácí krtkův dort Gusta 07.08.2014 01:12:04

    Krtkův dort? Vypadá jak z Portalu (hra)
    "The cake is a lie!"

  • Komentář k receptu Domácí krtkův dort rasvo 12.07.2014 15:27:09

    Skvělý recept! :)

  • Wau Kuchtíci 06.03.2014 17:13:45

    Zatím to pečeme,ale doufám že to můj sluha zvládne (tím myslím sestřenici).
    :D

  • Komentář k receptu Domácí krtkův dort Dandý 14.12.2013 10:28:52

    těsta bylo hrozně málo, a korpus vůbec nenaběhl, takže byl vysoký asi 1 cm. Jinak dobrý.

    • Re: Komentář k receptu Domácí krtkův dort sofiii 08.02.2014 18:34:38

      Dobrý den, dort jsem pekla, byl naprosto vynikající, těsta bylo habakuk a to mám vetší formu, pokud jste měla těsta málo, záleží na tom, jak velká jsou vejce, protože ti kupovaní cvrčci, to je někdy lepší dát radši o jedno více a taky záleží, jakou značku pudingu jste použila, protože dr. Oetker, je sice dražší, ale dělá větší balení ;) potom ještě můžu poradit ušlehat vejce s cukrem v hustou pěnu jako na piškot a pak vmíchat sypké suroviny, já piškot tak dělám pořád a nikdy se mi neslil, vždy vyběhl a také je důležité smíchat sypké suroviny dohromady, hlavně kvuli té sodě, každé sypké kypřidlo musí být zamíchané v mouce nebo v tomto případě pudingu,jinak na 50 % nevyběhne ;) tak to je jen má rada, přeji příjemné zážitky v kuchyni :)

  • Komentář k receptu Domácí krtkův dort Aneta 02.02.2014 17:33:05

    Lepsi nez kupovany!!vynikajici!

Celkový počet komentářů: 172
Nalezeno receptů: 172
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Domácí krtkův dort
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Značně nepříjemné příznaky angíny známe všichni - bolest v krku, zejména při polykání, horečky, celková únava, bolesti svalů a kloubů. Angína je infekční zánětlivé onemocnění krčních mandlí a hrdla, tedy kořene jazyka a přilehlé části hltanu. Vzniká v důsledku oslabení imunity, zanesení tlustého střeva a přetížení lymfatického systému, zvláště pak slinivky.

  • Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Karbunkl carbunculos je velmi nepříjemné hnisavé onemocnění kůže. Vzniká splynutím minimálně dvou furunklů. Karbunkl je nebezpečnější, protože je větší, navíc může pronikat i do hlubších struktur kůže. Je to bolestivé zánětlivé onemocnění, projevuje se zarudnutím, otokem a někdy i teplotou.




přidat nový recept