Domácí klobásy podle Hynka

chuťovka | česká kuchyně | recept zobrazen: 237540x
Domácí klobásy, které jsem si v průběhu několika let vymazlil téměř k dokonalosti. Recept je z 10 kg masa, ale po vyuzení budete mít 7,5 - 8 kg klobás.
Komentáře receptu 476
Uvařil jsem to (Recept vařilo 25 lidí)


Postup přípravy receptu

Nakrájíme na plátky vepřové maso zvlášť, hovězí maso zvlášť. Nasolíme a necháme 3 dny uležet při teplotě 5 - 7 °C.

Za 3 dny pomeleme na jemné desce (prát) 2 kg hovězího masa a 1 kg vepřového bůčku. Zbytek masa pomeleme na hrubé na desce (16 mm). Zamícháme koření (podle chuti) s vodou a vmícháme do prátu. Potom vmícháme hrubě namleté maso. Vše dohromady důkladně promícháme.

Masovou směs na domácí klobásy narazíme do střev a udíme 5 - 6 hodin na 70 °C.

Pokud spěcháme, je možné část s nakládáním vynechat. Na chuť to nemá moc velký vliv. Na 10 kg domácích klobás podle Hynka budeme potřebovat asi 12 metrů střev.

hynek87 autor receptu:

Domácí klobásy podle Hynka

Počet přidaných receptů: 5

Ingredience

Vaše cena 2499 běžně 6040 Kč sleva 59 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Domácí klobásy podle Hynka byl 31.01.2011 na 1. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,7
skvělý recept
551 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Domácí klobásy podle Hynka

Recept se nachází v 585 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí klobásy podle Hynka

Celkový počet komentářů u receptu: 476
  • Výroba domácich klobás jdd 24.07.2016 19:53:21

    Aká je strata na váhe udením a ďalším sušením pri výrobe domácich klobás?
    Za info vopred dakujem

  • Klobásy "Hynek" slovak17 01.01.2014 13:20:53

    Včera jsme vyudili klobásy dle receptu (sic z poloviční dávky) a musím konstatovat, že jsou famózní...

    • Re: Klobásy "Hynek" Votava 01.01.2014 13:54:34

      :-)) ja ted udim teprve 2,5 hod ale kdyz jsem je plnil do střev tak to krásne vonelo :-))

      • hynek87
        Re: Re: Klobásy "Hynek" hynek87 01.01.2014 19:11:11

        Tu musí vonět a nejlepší jsou hned z udírny. A to i přes to, že vám poteče mastné do rukávu. 8-) H.

        • Re: Re: Re: Klobásy "Hynek" Votava 01.01.2014 19:15:42

          Dobrý vecer tak uz mame vyuzino,jsou skvěle ,mlaskaji i sousedé.mate je famózní,klobouk dolu :-)).diky za recept.co s nima děláte po vyuzeni. Daji se zavarit? votava

          • hynek87
            Re: Re: Re: Re: Klobásy "Hynek" hynek87 01.01.2014 19:31:18

            Dobrý večer, jsem rád, že jste spokojený. Podívejte se na mé další recepty. Je tam i recept na zavaření. Ale upozorňuji vás, že po zavaření nebo zamrazení už nebudou nikdy chutnat tak, jak čerstvé. Pokud jich nemáte moc a dokážete je spotřebovat do konce měsíce, poradil bych vám, pověsit je někam do průvanu. Přeju hezký a úspěšný zbytek roku. H.

            • Re: Re: Re: Re: Re: Klobásy "Hynek" Votava 01.01.2014 19:39:46

              Z toho vašeho receptu jich je dost :-)),ale myslim ze je určitě smíme.dekuji s pozdravem

              • Re: Re: Re: Re: Re: Re: Klobásy "Hynek" václav 28.05.2016 09:58:00

                Pane Hynku chtěl bych se zeptat kolik má být soli když se ještě maso prosolil na naložení.Děkuji za odpověď.

                • hynek87
                  Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Klobásy "Hynek" hynek87 28.05.2016 14:57:49

                  Dobrý den, soli bude pořád stejně jak je psané v rozpisu. Ale pokud budete maso nakládat na 2-3 dny, doporučuji místo dusitanové soli, použít normální sůl. 200g na 10 kg masa. To platí i při nakládání masa na uzení. Přeji hodně úspěchů. H.

    • hynek87
      Re: Klobásy "Hynek" hynek87 01.01.2014 19:07:29

      Děkuji, takový komentář vždy potěší. H.

Celkový počet komentářů: 476
Nalezeno receptů: 476
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Domácí klobásy podle Hynka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Co jsou to příštitná tělíska?

    Co jsou to příštitná tělíska?

    Příštítná tělíska jsou malé kulovité útvary zhruba o velikosti hrášku, uložená v blízkosti štítné žlázy, přesněji na jejím zadním laloku. Vylučují hormon s názvem parathormon, který reguluje metabolismus vápníku, tedy zpětně zvyšuje jeho vstřebávání v ledvinách a snižuje koncentraci fosfátů v krvi. Rozeznáváme příštítná tělíska vnitřní a vnější.

  • Jste závislí na internetu?

    Jste závislí na internetu?

    Nutkavá potřeba používat moderní technologie může ovlivnit celý náš život - působí problémy ve škole, v práci, ve vztahu i ve financích. Málokdo z nás si dovede přiznat, že má opravdu problém a vytvořil si třeba na oblíbený Facebook, Instagram, Twitter aj. skutečný návyk. Jak z toho ven?




přidat nový recept