Domácí klobásy podle Hynka

chuťovka | česká kuchyně | recept zobrazen: 233505x
Domácí klobásy, které jsem si v průběhu několika let vymazlil téměř k dokonalosti. Recept je z 10 kg masa, ale po vyuzení budete mít 7,5 - 8 kg klobás.
Komentáře receptu 475
Uvařil jsem to (Recept vařilo 25 lidí)


Postup přípravy receptu

Nakrájíme na plátky vepřové maso zvlášť, hovězí maso zvlášť. Nasolíme a necháme 3 dny uležet při teplotě 5 - 7 °C.

Za 3 dny pomeleme na jemné desce (prát) 2 kg hovězího masa a 1 kg vepřového bůčku. Zbytek masa pomeleme na hrubé na desce (16 mm). Zamícháme koření (podle chuti) s vodou a vmícháme do prátu. Potom vmícháme hrubě namleté maso. Vše dohromady důkladně promícháme.

Masovou směs na domácí klobásy narazíme do střev a udíme 5 - 6 hodin na 70 °C.

Pokud spěcháme, je možné část s nakládáním vynechat. Na chuť to nemá moc velký vliv. Na 10 kg domácích klobás podle Hynka budeme potřebovat asi 12 metrů střev.

hynek87 autor receptu:

Domácí klobásy podle Hynka

Počet přidaných receptů: 5

Ingredience

Vaše cena 4990 běžně 11980 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Domácí klobásy podle Hynka byl 31.01.2011 na 1. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,7
skvělý recept
546 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Domácí klobásy podle Hynka

Recept se nachází v 583 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí klobásy podle Hynka

Celkový počet komentářů u receptu: 475
  • Klobásy "Hynek" slovak17 01.01.2014 13:20:53

    Včera jsme vyudili klobásy dle receptu (sic z poloviční dávky) a musím konstatovat, že jsou famózní...

    • Re: Klobásy "Hynek" Votava 01.01.2014 13:54:34

      :-)) ja ted udim teprve 2,5 hod ale kdyz jsem je plnil do střev tak to krásne vonelo :-))

      • hynek87
        Re: Re: Klobásy "Hynek" hynek87 01.01.2014 19:11:11

        Tu musí vonět a nejlepší jsou hned z udírny. A to i přes to, že vám poteče mastné do rukávu. 8-) H.

        • Re: Re: Re: Klobásy "Hynek" Votava 01.01.2014 19:15:42

          Dobrý vecer tak uz mame vyuzino,jsou skvěle ,mlaskaji i sousedé.mate je famózní,klobouk dolu :-)).diky za recept.co s nima děláte po vyuzeni. Daji se zavarit? votava

          • hynek87
            Re: Re: Re: Re: Klobásy "Hynek" hynek87 01.01.2014 19:31:18

            Dobrý večer, jsem rád, že jste spokojený. Podívejte se na mé další recepty. Je tam i recept na zavaření. Ale upozorňuji vás, že po zavaření nebo zamrazení už nebudou nikdy chutnat tak, jak čerstvé. Pokud jich nemáte moc a dokážete je spotřebovat do konce měsíce, poradil bych vám, pověsit je někam do průvanu. Přeju hezký a úspěšný zbytek roku. H.

            • Re: Re: Re: Re: Re: Klobásy "Hynek" Votava 01.01.2014 19:39:46

              Z toho vašeho receptu jich je dost :-)),ale myslim ze je určitě smíme.dekuji s pozdravem

              • Re: Re: Re: Re: Re: Re: Klobásy "Hynek" václav 28.05.2016 09:58:00

                Pane Hynku chtěl bych se zeptat kolik má být soli když se ještě maso prosolil na naložení.Děkuji za odpověď.

                • hynek87
                  Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Klobásy "Hynek" hynek87 28.05.2016 14:57:49

                  Dobrý den, soli bude pořád stejně jak je psané v rozpisu. Ale pokud budete maso nakládat na 2-3 dny, doporučuji místo dusitanové soli, použít normální sůl. 200g na 10 kg masa. To platí i při nakládání masa na uzení. Přeji hodně úspěchů. H.

    • hynek87
      Re: Klobásy "Hynek" hynek87 01.01.2014 19:07:29

      Děkuji, takový komentář vždy potěší. H.

  • hynek87
    Rozpis koření na 10kg klobás hynek87 25.01.2014 14:15:22

    KOŘENÍ

    160g Sůl
    40g Dusitanová sůl
    20g Mletý pepř
    25g Paprika pálivá
    50g Paprika sladká
    50g Kmín drcený
    150g Česnek
    3g Nové koření (mleté)
    3g Muškátový oříšek
    30g Kmín celý

    Dusitanovou sůl můžete nahradit normální solí, ale v tom případě je potřeba hotovou směs nechat 2-3 dny uležet.

Celkový počet komentářů: 475
Nalezeno receptů: 475
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Domácí klobásy podle Hynka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.

  • Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skoliózu poznáme podle vyčnívající lopatky, vykřivení v bederní oblasti, zkrácení trupu a prozradí ji i ramena, to když jedno převyšuje druhé. V dospělosti navíc skoliózu doprovázejí nepříjemné bolesti. Dá se skolióza v pozdějším věku vůbec napravit? Jaké jsou možnosti léčby?




přidat nový recept