Domácí kečup 2

1 h 30 min | chuťovka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 228165x
Pokud máte nadúrodu rajčat, určitě si udělejte domácí kečup. Konzistencí je opravdu jako kupovaný. Na obrázku je kečup z dvojnásobné dávky.
Komentáře receptu 77
Uvařil jsem to (Recept vařilo 37 lidí)


Postup přípravy receptu

Do připraveného kastrolu si nandáme omytá a přepůlená hodně zralá rajčata, očištěná jablíčka i se slupkou, oloupanou a nahrubo nasekanou cibuli.

Pak přidáme ocet, cukr a veškeré koření. Koření si můžeme dát do zvláštního obalu, abychom ho potom nemuseli lovit z kastrolu. Zeleninu vaříme do zhoustnutí, za občasného míchání, asi 1 hodinu. Záleží na vodnatosti rajčat. Pokud máme kvalitní kastrol míchat nemusíme.

Potom vyndáme obal s kořením a směs na kečup ponorným mixerem rozmixujeme. Kečupovou směs propasírujeme přes husté síto a kečup si horký nalijeme do skleniček. Kečup sterilujeme 20 minut.

autor receptu:

Domácí kečup 2

Počet přidaných receptů: 18

Ingredience

Recept Domácí kečup 2 byl 05.10.2008 na 1. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,3
skvělý recept
300 hlasujících
  • Recept Domácí kečup 2 - Hotový kečup.
  • Recept Domácí kečup 2 - pasírujeme
  • Recept Domácí kečup 2 - Rychlá příprava
  • Recept Domácí kečup 2 - Tolik kečupu vyjde ze dvou dávek. Po přepasírování zbyde tolik v sítku.
  • Recept Domácí kečup 2 - Právě dovařená směs na kečup z dvojité dávky.
  • Recept Domácí kečup 2 - Domácí kečup je krásně hustý a chutná výborně.

Kuchařky obsahující recept Domácí kečup 2

Recept se nachází v 697 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
chrobakova.d
BABIČČINA 924 receptů
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí kečup 2

Celkový počet komentářů u receptu: 77
  • Komentář k receptu Domácí kečup 2 liliputi 30.09.2014 11:08:22

    Výborný kečup. Vody jsem dala jen malinko. I ocet jsem ubrala, mám doma malého kečupového maniaka, tak aby byl kečup jemnější. A je opravdu vynikající. Můžu jen doporučit.

  • Domácí kečup 2 Čiperka 15.09.2014 19:02:27

    Vynikající recept. Vodu je lépe vynecha a octa trochu méně. Už jsem udělala třetí várku. Všem moc chutná.

  • Komentář k receptu Domácí kečup 2 vojta07 06.09.2014 12:22:42

    někdy ho udělám.

  • Kolik skleniček Jana 26.08.2014 14:23:39

    Zdravím, můžete mi, prosím, napsat na kolik skleniček (jakých?) vyjde tato dávka? díky J.

    • Re: Kolik skleniček Marťa kuchařka 04.09.2014 19:26:24

      Jednou dávkou (2kg rajčat) jsem dnes naplnila 3 sklenice od tatarky hellmanns (po 440 ml). Vodu jsem vynechala, octa jsem dala jen 110 ml a cukru 130 g, zbytek přesně podle receptu.

  • Komentář k receptu Domácí kečup 2 Lenka 23.08.2014 22:21:31

    Nevíte prosím někdo, zda se mají rajčata oloupat?

    • Re: Komentář k receptu Domácí kečup 2 Verýsek 25.08.2014 08:49:44

      Rajčata loupat nemusíte, když se pak vše stejně rozmixuje, není to potřeba.

  • Komentář k receptu Domácí kečup 2 Dana 22.08.2014 10:17:57

    Já jsem ocet nedávala vůbec, měla jsem kyselejší jablka. přidala jsem jednu stopku celerové a libečkové natě. Výborné.

  • Komentar k receptu Domaci kečup 2 Lila Hanzelova 17.08.2014 09:37:11

    Vynikajuci kecup, vynechala som vodu, rajciny su dost vodove, pridala som cviklu a ma aj krasnu farbu. tiez jednu varku som dochutila cili paprickou. Robila som 5 davok . vdaka za recept, jednoduchy, vyborny.

  • Komentář k receptu Domácí kečup 2 danone 15.08.2014 14:25:42

    Skvělý kečup!Octa jsem dala trochu méně, vodu jsem vynechala. Výborný! Díky za recept!

Celkový počet komentářů: 77
Nalezeno receptů: 77
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Domácí kečup 2
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Značně nepříjemné příznaky angíny známe všichni - bolest v krku, zejména při polykání, horečky, celková únava, bolesti svalů a kloubů. Angína je infekční zánětlivé onemocnění krčních mandlí a hrdla, tedy kořene jazyka a přilehlé části hltanu. Vzniká v důsledku oslabení imunity, zanesení tlustého střeva a přetížení lymfatického systému, zvláště pak slinivky.

  • Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Karbunkl carbunculos je velmi nepříjemné hnisavé onemocnění kůže. Vzniká splynutím minimálně dvou furunklů. Karbunkl je nebezpečnější, protože je větší, navíc může pronikat i do hlubších struktur kůže. Je to bolestivé zánětlivé onemocnění, projevuje se zarudnutím, otokem a někdy i teplotou.




přidat nový recept