Domácí jogurt

10 min | dezert | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 156477x
Chcete si připravit domácí jogurt, ale nechcete si kupovat jogurtovač? Zkuste tento recept na zdravější variantu.
Komentáře receptu 12
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Mléko smícháme s kondenzovaným mlékem a ohřejeme asi na 50 °C. Pak mléko necháme trochu zchladnout. Do mléka vmícháme jogurt.

Takto připravený základ na domácí jogurt nalijeme do sklenic od dětské výživy (přesnídávek) a uzavřeme.

Sklenice vložíme do trouby předehřáté na 50 °C (případně do jogurtovače). Sklenice s domácím jogurtem v troubě necháme alespoň 3 hodiny.

Pokud chceme jogurt ovocný, přidáme do každé skleničky marmeládu. Důležité je přidat marmeládu na DNO sklenice. Jestli máme rádi müsli, přidáme ovesné vločky, oříšky a rozinky.

Domácí jogurt necháme vychladnout a můžeme se do něj pustit.

autor receptu:

Domácí jogurt

Počet přidaných receptů: 39

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Domácí jogurt

Recept se nachází v 129 kuchařkách
vařecka
kuchařka dezertu 587 receptů
KDI
PUDINGY, KRÉMY, NÁPOJE 462 receptů
zjirousek
chuťovky 738 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí jogurt

Celkový počet komentářů u receptu: 12
  • domaci jogurt Davy 18.07.2014 01:00:11

    Zdravím, 50"C na zrání jogurtu je podle toho, co jsem kde četl, poměrně hodně. Píše se o teplotách 35-45 "C. Já místo jogurtovače používám troubu, do které dám hrnec s teplou vodou cca 38"C do které dám sklenice s naočkovaným jogurtem, voda je tak vysoko, kam dosahuje jogurt. Obvykle je jí kolem 2,5 litru. Troubu nechám puštěnou 3-5 hodin. Spotřeba elektřiny není nijak dramatická, protože termostat sepne jen na chvilku a jen občas. Mám možnost nastavit čas vypnutí, takže nastavím konec za 5 hodin a když udělám jogurt večer v 21 hod, ve tři vypne a do rána je to v příjemném teple a jogurt je hotový a svělý. Dobrou chuť.

  • Komentář k receptu Domácí jogurt BlekotkaTerka 27.06.2014 23:06:30

    Radiator, co po 23h vypina mohu doporucit. O veceri zadelano, zachumlano do x vrstev dek a rano jsem mela super jogurt ;))

  • Komentář k receptu Domácí jogurt Haniccka 05.11.2013 20:45:41

    Jogurtové kultury mají rády teplotu 40-42 stupňů. Takže teplá sklenička, ne horká, udržovat teploučko, třeba i pod tou peřinou, ale na topení bude asi dost teplo. No vyzkoušet se může vše :)

  • jogurt a jogurtovač Haňule 30.12.2010 17:14:47

    Dobrý den,
    od Ježíška jsme dostali jogurtovač. Máme za sebou první pokus a myslím, že se nezdařil. Používáme mléko přímo od kraviček a použili jsme jako živou kulturu Řecký jogurt (1lžičku). Jak poznáme, že je hotovo, v případě, že se to s tou to kombinací podařilo?
    Moc děkuji za odpověď, s pozdravem HS

    • Re: jogurt a jogurtovač Maria 26.04.2013 22:27:43

      Dobrý den, krásný, hustý a lahodný jogurt připravený za 5 min.: smíchám 400g zakysané smetany 18% z Lidlu a 800 ml.(2 kelímky) plnotučného mléka. Nechám v jogurtovači přes noc. Dobrou chuť.

  • Jogurt Lenka B. 14.01.2013 23:20:44

    Vůbec není třeba dávat do trouby - stačí dát na pár hodin pod peřinu.

  • jogurt Lenka B. 14.01.2013 23:12:27

    Jogurt stačí dát pod peřinu asi tak na 12 hodin a ušetříte za elektřinu a ani nemusíte mít jogurtovač.

  • jogurt Lenka B. 14.01.2013 23:12:21

    Jogurt stačí dát pod peřinu asi tak na 12 hodin a ušetříte za elektřinu a ani nemusíte mít jogurtovač.

  • Jogurt Iva 14.01.2007 08:54:17

    Chci se zeptat,trouba je po celé 3 hodiny zapnutá na 50"C ?

    • Re: Jogurt Any 09.09.2007 10:17:40

      Omlouvámse, že odpovídám tak pozdě.. Trouba musí být zapnutá celou dobu, pokud máte doma i nižší teplotu, tak zvolte ji. Ale méně než 30stupnů nedoporučuji. I samotný jogurtovač drží stálou teplotu po celou dobu..Důležité je teplo. Slyšela jsem i zkušenost s radiátorem. Známá postavila skleničky na tác a nechala je celou noc na radiátoru a ráno měla k snídani jogurt. Ještě jedna zmínka - skleničky by měly být předehřátá, ne studené!

Celkový počet komentářů: 12
Nalezeno receptů: 12
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Domácí jogurt
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept