Domácí jogurt

10 min | dezert | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 152170x
Chcete si připravit domácí jogurt, ale nechcete si kupovat jogurtovač? Zkuste tento recept na zdravější variantu.
Komentáře receptu 10
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Mléko smícháme s kondenzovaným mlékem a ohřejeme asi na 50 °C. Pak mléko necháme trochu zchladnout. Do mléka vmícháme jogurt.

Takto připravený základ na domácí jogurt nalijeme do sklenic od dětské výživy (přesnídávek) a uzavřeme.

Sklenice vložíme do trouby předehřáté na 50 °C (případně do jogurtovače). Sklenice s domácím jogurtem v troubě necháme alespoň 3 hodiny.

Pokud chceme jogurt ovocný, přidáme do každé skleničky marmeládu. Důležité je přidat marmeládu na DNO sklenice. Jestli máme rádi müsli, přidáme ovesné vločky, oříšky a rozinky.

Domácí jogurt necháme vychladnout a můžeme se do něj pustit.

autor receptu:

Domácí jogurt

Počet přidaných receptů: 39

Ingredience

Vaše cena 899 běžně 11225 Kč sleva 92 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Domácí jogurt

Recept se nachází v 125 kuchařkách
vařecka
kuchařka dezertu 587 receptů
KDI
PUDINGY, KRÉMY, NÁPOJE 354 receptů
kristinka
bezmasá kuchařka 214 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí jogurt

Celkový počet komentářů u receptu: 10
  • Komentář k receptu Domácí jogurt Haniccka 05.11.2013 20:45:41

    Jogurtové kultury mají rády teplotu 40-42 stupňů. Takže teplá sklenička, ne horká, udržovat teploučko, třeba i pod tou peřinou, ale na topení bude asi dost teplo. No vyzkoušet se může vše :)

  • jogurt a jogurtovač Haňule 30.12.2010 17:14:47

    Dobrý den,
    od Ježíška jsme dostali jogurtovač. Máme za sebou první pokus a myslím, že se nezdařil. Používáme mléko přímo od kraviček a použili jsme jako živou kulturu Řecký jogurt (1lžičku). Jak poznáme, že je hotovo, v případě, že se to s tou to kombinací podařilo?
    Moc děkuji za odpověď, s pozdravem HS

    • Re: jogurt a jogurtovač Maria 26.04.2013 22:27:43

      Dobrý den, krásný, hustý a lahodný jogurt připravený za 5 min.: smíchám 400g zakysané smetany 18% z Lidlu a 800 ml.(2 kelímky) plnotučného mléka. Nechám v jogurtovači přes noc. Dobrou chuť.

  • Jogurt Lenka B. 14.01.2013 23:20:44

    Vůbec není třeba dávat do trouby - stačí dát na pár hodin pod peřinu.

  • jogurt Lenka B. 14.01.2013 23:12:27

    Jogurt stačí dát pod peřinu asi tak na 12 hodin a ušetříte za elektřinu a ani nemusíte mít jogurtovač.

  • jogurt Lenka B. 14.01.2013 23:12:21

    Jogurt stačí dát pod peřinu asi tak na 12 hodin a ušetříte za elektřinu a ani nemusíte mít jogurtovač.

  • Jogurt Iva 14.01.2007 08:54:17

    Chci se zeptat,trouba je po celé 3 hodiny zapnutá na 50"C ?

    • Re: Jogurt Any 09.09.2007 10:17:40

      Omlouvámse, že odpovídám tak pozdě.. Trouba musí být zapnutá celou dobu, pokud máte doma i nižší teplotu, tak zvolte ji. Ale méně než 30stupnů nedoporučuji. I samotný jogurtovač drží stálou teplotu po celou dobu..Důležité je teplo. Slyšela jsem i zkušenost s radiátorem. Známá postavila skleničky na tác a nechala je celou noc na radiátoru a ráno měla k snídani jogurt. Ještě jedna zmínka - skleničky by měly být předehřátá, ne studené!

  • trouba savena 24.01.2007 09:24:47

    to by mě taky zajímalo.děkuju

    • Osobně si myslím, že trouba má být tak dlouho puštěná. Jogurtovače jsou také tak dlouho puštěny - zachovávají optimální teplotu pro vznik správné živé kultury.

Celkový počet komentářů: 10
Nalezeno receptů: 10
Přidat příspěvek k receptu Domácí jogurt
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept