Domácí játrová paštika 2

2 h 40 min | předkrm | česká kuchyně | recept zobrazen: 109754x
Recept na přípravu výtečné domácí játrové paštiky, která je vhodná jak na chléb, tak na housku.
Komentáře receptu 5
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Uvaříme vepřový lalok a necháme jej vychladnout. Cibuli očistíme, nakrájíme nahrubo a na rozehřátém sádle ji osmažíme. Pak ji necháme vychladnout.

Vepřová játra odblaníme. Na masovém mlýnku umeleme vychladlý vařený lalok, syrová játra a syrové vepřové maso. Tuto směs dobře promícháme a přidáme vychladlou osmaženou cibuli. Játrovou paštiku osolíme a opepříme.

Domácí játrovou paštiku plníme do připravených menších sklenic, třeba od přesnídávek a sterilujeme 45 minut při 100 °C .

Domácí játrovou paštiku je vhodné připravovat při domácí zabíjačce. Ačkoli je finančně nákladná, výsledek stojí za to.

Weri autor receptu:

Domácí játrová paštika 2

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

Vaše cena 1199 běžně 8630 Kč sleva 86 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Domácí játrová paštika 2

Recept se nachází v 114 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů
majdasi
majka-kuchařka 567 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 6001 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí játrová paštika 2

Celkový počet komentářů u receptu: 5
  • paštiky anděla frumarová 20.11.2013 20:12:44

    ahojky vařím zvláštˇ játra a maso, pak mixuju, je jemější, už mi chladne v lednici.

  • Dělám ji podobně akorát ji mám vymazlenější o koření a taky vše dukladně nekolikrát umelu na vlku i tu cibuli paštika je paj jemější a hladší..

  • Dělám ji podobně akorát ji mám vymazlenější o koření a taky vše dukladně nekolikrát umelu na vlku i tu cibuli paštika je paj jemější a hladší..

  • Krátka doba sterilizácie Brigita 12.11.2007 00:49:29

    Nestačí sterilizovať 45 minút. Je tam prevaha surového mäsa, ktoré sa sotva za 45 minút uvarí a nie to ešte sterilizuje. Čas sterilizácie by som predlžila a prípadne na druhý deň zopakovala. Ale paštéta je to iste chutná.

    • Re: Krátka doba sterilizácie P. Wehrenberg 14.12.2007 16:32:40

      Velmi Vás zdravím a děkuji za připomínku. Túto paštétu robíme u nás v rodine už pekných pár rokov a musím Vám povedať , že sa nám doposiaľ nikdy nezkazila. Ale presto sa niekedy pokúsim ju spraviť tak , ako ste napísala. Ďakujem za Váš ohlas a prajem Vám pekné svátky.

Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Domácí játrová paštika 2
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Polohy ve spánku - mnohé prozradí a ovlivní naše zdraví

    Polohy ve spánku - mnohé prozradí a ovlivní naše zdraví

    Budíte se ráno rozlámaní, unavení, či s bolestmi hlavy? Špatně usínáte a často se v noci budíte? Nebo naopak nemáte žádné podobné problémy a těšíte se kvalitnímu a osvěžujícímu spánku? Zapomeňte teď na to, zda za to může vaše matrace. Tentokrát zauvažujte, v jaké poloze vlastně nejradši a nejčastěji spíte.

  • Pásový opar - návrat viru, který může za plané neštovice

    Pásový opar - návrat viru, který může za plané neštovice

    Pásový opar je velmi nepříjemné a bolestivé virové kožní onemocnění, původcem je herpetický vir "varicella zoster“. Tento virus způsobuje také plané neštovice, které svého času potrápily téměř každého z nás. Plané neštovice se už sice po prvním prodělání neobjeví, virus však v těle zůstává a za určitých podmínek může udeřit znovu v podobě pásového oparu.




přidat nový recept