Domácí játrová paštika 2

2 h 40 min | předkrm | česká kuchyně | recept zobrazen: 113258x
Recept na přípravu výtečné domácí játrové paštiky, která je vhodná jak na chléb, tak na housku.
Komentáře receptu 5
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Uvaříme vepřový lalok a necháme jej vychladnout. Cibuli očistíme, nakrájíme nahrubo a na rozehřátém sádle ji osmažíme. Pak ji necháme vychladnout.

Vepřová játra odblaníme. Na masovém mlýnku umeleme vychladlý vařený lalok, syrová játra a syrové vepřové maso. Tuto směs dobře promícháme a přidáme vychladlou osmaženou cibuli. Játrovou paštiku osolíme a opepříme.

Domácí játrovou paštiku plníme do připravených menších sklenic, třeba od přesnídávek a sterilujeme 45 minut při 100 °C .

Domácí játrovou paštiku je vhodné připravovat při domácí zabíjačce. Ačkoli je finančně nákladná, výsledek stojí za to.

Weri autor receptu:

Domácí játrová paštika 2

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Domácí játrová paštika 2

Recept se nachází v 117 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2626 receptů
majdasi
majka-kuchařka 600 receptů
REY kuchařka
Rey
REY kuchařka 1397 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí játrová paštika 2

Celkový počet komentářů u receptu: 5
  • paštiky anděla frumarová 20.11.2013 20:12:44

    ahojky vařím zvláštˇ játra a maso, pak mixuju, je jemější, už mi chladne v lednici.

  • Dělám ji podobně akorát ji mám vymazlenější o koření a taky vše dukladně nekolikrát umelu na vlku i tu cibuli paštika je paj jemější a hladší..

  • Dělám ji podobně akorát ji mám vymazlenější o koření a taky vše dukladně nekolikrát umelu na vlku i tu cibuli paštika je paj jemější a hladší..

  • Krátka doba sterilizácie Brigita 12.11.2007 00:49:29

    Nestačí sterilizovať 45 minút. Je tam prevaha surového mäsa, ktoré sa sotva za 45 minút uvarí a nie to ešte sterilizuje. Čas sterilizácie by som predlžila a prípadne na druhý deň zopakovala. Ale paštéta je to iste chutná.

    • Re: Krátka doba sterilizácie P. Wehrenberg 14.12.2007 16:32:40

      Velmi Vás zdravím a děkuji za připomínku. Túto paštétu robíme u nás v rodine už pekných pár rokov a musím Vám povedať , že sa nám doposiaľ nikdy nezkazila. Ale presto sa niekedy pokúsim ju spraviť tak , ako ste napísala. Ďakujem za Váš ohlas a prajem Vám pekné svátky.

Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Domácí játrová paštika 2
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Změna času v parlamentu EU - jste pro zrušení?

    Změna času v parlamentu EU - jste pro zrušení?

    Máme za sebou každoroční změnu času ze zimního na letní. K posunutí hodin na letní čas, tedy o hodinu dopředu, došlo 29. března, a to přesně ve dvě hodiny ráno. Pro někoho je to už tradiční a nutná nepříjemnost, někdo se nad tím ani nepozastaví. Jak jste právě proběhlou změnu na letní čas zvládli vy?

  • Geneticky vysoký cholesterol

    Geneticky vysoký cholesterol

    Familiární hypercholesterolémie (FH) nebo-li vrozený vysoký cholesterol je jednou z nejčastějších dědičných poruch metabolismu. Geneticky zvýšený cholesterol se však od “běžně“ vysokého cholesterolu značně liší, představuje jiné hodnoty i rizika a vyžaduje zvláštní léčbu.




přidat nový recept