Domácí játrová paštika 2

2 h 40 min | předkrm | česká kuchyně | recept zobrazen: 113454x
Recept na přípravu výtečné domácí játrové paštiky, která je vhodná jak na chléb, tak na housku.
Komentáře receptu 5
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Uvaříme vepřový lalok a necháme jej vychladnout. Cibuli očistíme, nakrájíme nahrubo a na rozehřátém sádle ji osmažíme. Pak ji necháme vychladnout.

Vepřová játra odblaníme. Na masovém mlýnku umeleme vychladlý vařený lalok, syrová játra a syrové vepřové maso. Tuto směs dobře promícháme a přidáme vychladlou osmaženou cibuli. Játrovou paštiku osolíme a opepříme.

Domácí játrovou paštiku plníme do připravených menších sklenic, třeba od přesnídávek a sterilujeme 45 minut při 100 °C .

Domácí játrovou paštiku je vhodné připravovat při domácí zabíjačce. Ačkoli je finančně nákladná, výsledek stojí za to.

Weri autor receptu:

Domácí játrová paštika 2

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Domácí játrová paštika 2

Recept se nachází v 117 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2626 receptů
majdasi
majka-kuchařka 600 receptů
REY kuchařka
Rey
REY kuchařka 1397 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí játrová paštika 2

Celkový počet komentářů u receptu: 5
  • paštiky anděla frumarová 20.11.2013 20:12:44

    ahojky vařím zvláštˇ játra a maso, pak mixuju, je jemější, už mi chladne v lednici.

  • Dělám ji podobně akorát ji mám vymazlenější o koření a taky vše dukladně nekolikrát umelu na vlku i tu cibuli paštika je paj jemější a hladší..

  • Dělám ji podobně akorát ji mám vymazlenější o koření a taky vše dukladně nekolikrát umelu na vlku i tu cibuli paštika je paj jemější a hladší..

  • Krátka doba sterilizácie Brigita 12.11.2007 00:49:29

    Nestačí sterilizovať 45 minút. Je tam prevaha surového mäsa, ktoré sa sotva za 45 minút uvarí a nie to ešte sterilizuje. Čas sterilizácie by som predlžila a prípadne na druhý deň zopakovala. Ale paštéta je to iste chutná.

    • Re: Krátka doba sterilizácie P. Wehrenberg 14.12.2007 16:32:40

      Velmi Vás zdravím a děkuji za připomínku. Túto paštétu robíme u nás v rodine už pekných pár rokov a musím Vám povedať , že sa nám doposiaľ nikdy nezkazila. Ale presto sa niekedy pokúsim ju spraviť tak , ako ste napísala. Ďakujem za Váš ohlas a prajem Vám pekné svátky.

Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Domácí játrová paštika 2
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Tuřín - zelenina vhodná při redukční dietě

    Tuřín - zelenina vhodná při redukční dietě

    Tuřín je roky opomíjená kořenová zelenina napěchovaná vitamíny. Je to na pěstování nenáročná brukvovitá rostlina, jejím dalším pozitivem je absolutní mrazuvzdornost. Důvodů, proč byla roky odstrkovaná do pozadí, může být spousta. Kdysi byl tuřín jednou z hlavních potravin všech vrstev obyvatelstva.

  • Základní vyšetření krve

    Základní vyšetření krve

    Z biochemického rozboru krve lze zjistit spoustu informací o zdravotním stavu člověka. Odborníci umí odhalit kvalitu imunity, nejrůznější nemoci, zásoby vitamínů, nastavený pitný režim, těhotenství, přítomnost alkoholu, drog i jedů, ale také další zajímavé informace, které jsou důležité pro léčbu pacienta.




přidat nový recept