Domácí játrová paštika 2

2 h 40 min | předkrm | česká kuchyně | recept zobrazen: 119635x
Recept na přípravu výtečné domácí játrové paštiky, která je vhodná jak na chléb, tak na housku.
Komentáře receptu 5
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Uvaříme vepřový lalok a necháme jej vychladnout. Cibuli očistíme, nakrájíme nahrubo a na rozehřátém sádle ji osmažíme. Pak ji necháme vychladnout.

Vepřová játra odblaníme. Na masovém mlýnku umeleme vychladlý vařený lalok, syrová játra a syrové vepřové maso. Tuto směs dobře promícháme a přidáme vychladlou osmaženou cibuli. Játrovou paštiku osolíme a opepříme.

Domácí játrovou paštiku plníme do připravených menších sklenic, třeba od přesnídávek a sterilujeme 45 minut při 100 °C .

Domácí játrovou paštiku je vhodné připravovat při domácí zabíjačce. Ačkoli je finančně nákladná, výsledek stojí za to.

Weri autor receptu:

Domácí játrová paštika 2

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

Vaše cena 1790 běžně 2990 Kč sleva 40 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Domácí játrová paštika 2

Recept se nachází v 119 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
majdasi
majka-kuchařka 638 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3288 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí játrová paštika 2

Celkový počet komentářů u receptu: 5
  • paštiky anděla frumarová 20.11.2013 20:12:44

    ahojky vařím zvláštˇ játra a maso, pak mixuju, je jemější, už mi chladne v lednici.

  • Dělám ji podobně akorát ji mám vymazlenější o koření a taky vše dukladně nekolikrát umelu na vlku i tu cibuli paštika je paj jemější a hladší..

  • Dělám ji podobně akorát ji mám vymazlenější o koření a taky vše dukladně nekolikrát umelu na vlku i tu cibuli paštika je paj jemější a hladší..

  • Krátka doba sterilizácie Brigita 12.11.2007 00:49:29

    Nestačí sterilizovať 45 minút. Je tam prevaha surového mäsa, ktoré sa sotva za 45 minút uvarí a nie to ešte sterilizuje. Čas sterilizácie by som predlžila a prípadne na druhý deň zopakovala. Ale paštéta je to iste chutná.

    • Re: Krátka doba sterilizácie P. Wehrenberg 14.12.2007 16:32:40

      Velmi Vás zdravím a děkuji za připomínku. Túto paštétu robíme u nás v rodine už pekných pár rokov a musím Vám povedať , že sa nám doposiaľ nikdy nezkazila. Ale presto sa niekedy pokúsim ju spraviť tak , ako ste napísala. Ďakujem za Váš ohlas a prajem Vám pekné svátky.

Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Domácí játrová paštika 2
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • 10 zaručených rad, jak zlepšit paměť

    10 zaručených rad, jak zlepšit paměť

    Zdá se vám, že už si nejste schopni zapamatovat tolik, co dříve? Je dokázáno, že s přibývajícím věkem paměť slábne. Stejně tak dobře však už dnes víme, že s pamětí je to jako se svaly. Je třeba ji posilovat a udržovat v kondici, jinak ochabne a zleniví. Jedině procvičováním a trénováním paměti můžeme předejít či oddálit případné onemocnění v pozdějším věku.

  • 5 cviků proti bolesti zad

    5 cviků proti bolesti zad

    Trápí vás bolest zad? Trpíte bolestí zad již dlouho a nic nepomáhá? Jsou vaše záda ztuhlá a brání vám v pohybu? V následujících řádcích vám fyzioterapeutka Adéla Papoušková z centra Fyzioterra v Praze popíše několik jednoduchých cviků, které zvládnete hravě sami v pohodlí domova, bez nutnosti použití složitých cvičebních pomůcek. Je však třeba mít na paměti, že ne vše se dá “vyléčit” doma.




přidat nový recept