Domácí jahodová zmrzlina

25 min | dezert | 7 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 11795x
Blíží se horké letní dny, tak co si udělat domácí zmrzlinu čistě z přírodních surovin? Snadný a rychlý recept na osvěžující jahodovou zmrzlinu.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Do rendlíku vsypeme cukr, zalijeme vodou, dáme na horkou plotýnku a 3 minuty vaříme.

Mezitím, co nám cukrová voda chladne, rozmixujeme jahody na pyré. Následně smícháme pyré s vlažnou cukrovou vodu.

Směs vléváme do nanukových tvořítek, dáme asi na 4 hodiny zmrazit a můžeme servírovat.

Domácí jahodovou zmrzlinu uchováváme v mrazničce.

helenrose autor receptu:

Domácí jahodová zmrzlina

Počet přidaných receptů: 14

Ingredience

na porcí

Energetický příjem

Domácí jahodová zmrzlina - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 547 kJ / 130,9 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
8 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Domácí jahodová zmrzlina

Recept se nachází v 50 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7504 receptů
ZAVÁRANIE, KONZERVOVANIE
KDI
ZAVÁRANIE, KONZERVOVANIE 369 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí jahodová zmrzlina

Celkový počet komentářů u receptu: 3
Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Domácí jahodová zmrzlina
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept