Domácí houstičky

2 h 30 min | příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 18690x
Vynikající housky, levně a rychle.
Komentáře receptu 12
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Do mísy dáme mouku promíchanou se solí. Utvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, trošku ho pocukrujeme a zalijeme teplou vodou. Jakmile droždí vzejde, nalijeme olej a teplou vodu. Zpracujeme v tuhé těsto. Nejlépe rukou. Těsto proděláváme tak dlouho, dokud se nám nelepí na ruku. Potom posypeme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme tak asi hodinu a půl kynout.

Vykynuté těsto ještě jednou prohněteme. Pak odebereme tři přibližně stejně velké kousky těsta, vyválíme válečky a zapleteme do copánku. Dáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme ještě chvilku vykynout.

Houstičky potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme hrubou solí a kmínem. Lze posypat nemletým mákem nebo třeba sezamovým semínkem. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C dozlatova.

autor receptu:

Domácí houstičky

Počet přidaných receptů: 22

Ingredience

Vaše cena 189 běžně 7500 Kč sleva 97 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
19 hlasujících
  • Recept Domácí houstičky - A ještě jednou houstičky
  • Recept Domácí houstičky - Houstičky

Kuchařky obsahující recept Domácí houstičky

Recept se nachází v 162 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5962 receptů
LUBOŠ
TĚSTO A MOUČNÍKY, CHLÉB 425 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí houstičky

Celkový počet komentářů u receptu: 12
  • hnus werushinda 20.04.2014 15:11:27

    Tak jsem nikdy nic hnusnejsiho nejedla!! Presolene, masné.

    • Re: hnus Polaris 21.04.2014 23:07:54

      No jo ja jsem si nevsimla toho mnozstvi oleje. Ja totiz davam kousek masla nebo vubec nic......sul davam tak primerene.....

      • Re: Re: hnus Polaris 22.04.2014 22:10:06

        promin Dahono, nikdy bych se o jidle nevyjadrila ze je to hnus.....ale kdyz jsem reagovala na predchozi prispevek, nutne se mi to tam objevilo take.
        Ale presto: davam mouku, vodu a sul. Kdyz tak lzicku masla, ale casto ani tu ne. No a kvasnice, ja pouzivam susene protoze tady ani jine nejsou. A jinak zabalit jako normalni rohliky. Posypat hrubou soli a kminem.

        • Re: Re: Re: hnus dahona 23.04.2014 07:50:26

          To je v pořádku.Každý máme chuťové buňky jinak nastavené.Ale jde to napsat slušně.Tady se někdo vyžívá v tom,že uráží a nic mu není dost dobré.Na to je jediný recept.Nevšímat si toho a nereagovat.

    • Re: hnus dahona 21.04.2014 18:32:56

      Tak proč sem nedáte lepší recept?

  • dobrota Jana 27.02.2014 14:15:31

    Dnes jem pekla, vždy mám radost, když se zadaří a tady se zadařilo na výbornou. Vkládám k receptu své foto Jana

    • Re: dobrota dahona 28.02.2014 08:33:47

      Jsem ráda,že chutnalo.Vložila jsem na Vaření ještě jeden recept,houstičky s chutí Nivy.Podívejte se, třeba vás to bude taky inspirovat.

  • Komentář k receptu Domácí houstičky Karla 16.07.2013 20:04:10

    Úžasné, naprosto úžasné! Navíc velmi jednoduché...Moc děkuji za recept!:)

  • HOUSTIČKY dobrejbranik 15.05.2013 15:40:06

    OPRAVDU JEDNODUCHÉ A MOC DOBRÉ

    • Re: HOUSTIČKY Polaris 16.05.2013 18:52:18

      delam je presne takhle uz asi 15 let, takze mne tentro recept moc potesil. Muzu rict, ze jsem zkousela vsechny mozne recepty a nikdy to nebyly opravdu ceske rohliky. V jednoduchosti je sila.A muzu rict ze kdykoliv je udelam jsou lidi spokojeni. Cerstvej rohlik s maslem je lahudka, kterou kazdy oceni. Mame spoustu navstev, jsme na Klondiku v Kanade a kdyz prinesu navstevnikum osatku rohliku , posypanych hrubou soli a kminem, tak mizi rychleji nez mohu pect....

Celkový počet komentářů: 12
Nalezeno receptů: 12
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Domácí houstičky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept