Domácí housky

1 hod | příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 208725x
Jemné domácí houstičky, které se na jazyku jen rozplynou.
Komentáře receptu 77
Uvařil jsem to (Recept vařilo 33 lidí)


Postup přípravy receptu

Do misky rozdrobíme droždí, přidáme cukr a zalijeme malým množstvím vlažného mléka. Na teplém místě necháme vykynout. Vykynutý kvásek vlijeme do mísy s moukou, přidáme olej, vejce, sůl a zbytek vlažného mléka. Vše důkladně zpracujeme na vláčné těsto.

Necháme opět vykynout na teplém místě. Po vykynutí rozdělíme těsto na cca 15 dílů. Každý díl pak ještě na 3, ze kterých splétáme malé housky.

Pokládáme je na vymazaný plech, potřeme žloutkem rozmíchaným s malým množstvím vody. Housky sypeme mákem, kmínem, sezamem, nebo solí a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

varenazelva autor receptu:

Domácí housky

Počet přidaných receptů: 24

Ingredience

Vaše cena 2299 běžně 4599 Kč sleva 50 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
136 hlasujících
  • Recept Domácí housky - Chutnají ještě líp, jak vypadají! (uprostřed a vpravo dole jsou šišatější - moje 1. pokusy)
  • Recept Domácí housky - I jednoduše bez pletení jsou výborné!
  • Recept Domácí housky - Domácí housky

Kuchařky obsahující recept Domácí housky

Recept se nachází v 575 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5975 receptů
myš1
recepty 4616 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí housky

Celkový počet komentářů u receptu: 77
  • Komentář k receptu Domácí housky Nikola 01.03.2016 17:12:17

    Kolik stupňů je středně prohřátá trouba?

  • veliká pochvala 19.02.2016 20:31:28

    vynikající..
    opravdu byly hned fuč!!! :D

  • nevím? jadr 09.02.2016 11:56:18

    Množství tuku odpovídá 500 g mouky. 495 g syrového těsta celkem stačí na 15 houstiček po 33 g, část tekutiny se pečením odpaří, zbyde tak 29 g. houska by měla vážit něco kolem 50 g. Mýlím se?

  • Komentář k receptu Domácí housky janaeuwe 15.11.2015 16:21:15

    Vyyborny ;) a z dvojté dávky hned zmizí :)

  • Komentář k receptu Domácí housky Wewe 04.03.2014 21:16:32

    Ja mela testo lepive , kde byla chyba ? :-(

    • Re: Komentář k receptu Domácí housky Tereza 06.07.2014 12:57:27

      nedala jste místo polohrubé mouky mouku hladkou? taky to občas dávám, když polohrubou doma nemám a jsem líná skočit do obchodu.. :) Těsto se mi pak lepí víc, ale to nevadí, buď při zrpacování použiju mouku, nebo si předtím lehce naolejuji ruce :) a je po problému :)

      • Re: Re: Komentář k receptu Domácí housky Ludmila 14.10.2014 07:35:53

        Na mouce vůbec nezáleží.Těsto mohlo být řídké, málo oleje,málo vypracované a proto se lepí.K tomu množství.Chtěla bych vidět ,ze 2 dkg mouky udělat housku.

        • Re: Re: Re: Komentář k receptu Domácí housky varenazelva 26.10.2014 16:17:04

          Nevím,zda umíte pořádně číst,ale nikde se neuvádí že je potřeba na těsto 2 dkg mouky...Zkuste se podívat lépe ( možná brýle pomůžou) ,uvidíte že se píše 25 dkg.

          • Re: Re: Re: Re: Komentář k receptu Domácí housky Dařbuján 13.09.2015 17:33:30

            Jestliže je v receptu použito 25 dkg mouky a vytvoří se z toho 15 ks housek, tak pak na každou housku padne dokonce méně než 2 dkg mouky jak píše Ludmila, ale jen 1.666 dkg. Brýle vám možná pomohou zvětšit velikost (rozměr) čísla, ale určitě se nezvětší hodnota čísla...

  • Komentář k receptu Domácí housky N* 13.08.2015 16:56:04

    Tak jsem z těsta vytvořila 11 houstiček. Byly hned fuč!

Celkový počet komentářů: 77
Nalezeno receptů: 77
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Domácí housky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, začíná sezóna klíšťat!

    Pozor, začíná sezóna klíšťat!

    Právě v tomto období začíná obávaná sezóna klíšťat. Klíšťata okamžitě poznají první jarní oteplení i příjemnou vlhkost vzduchu. V přírodě se tak s nimi po roce opět setkáváme a opět nám hrozí s klíšťaty spojená rizika.

  • Jak ošetřit popáleninu? Pozor na pověry

    Jak ošetřit popáleninu? Pozor na pověry

    Blíží se období táboráků. Opékání buřtů má své kouzlo a atmosféru, ale i svá rizika. Snadno se totiž může stát, že se opeče nejen špekáček, ale také vy. Co s tím?




přidat nový recept