Domácí hamburgery

45 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 82793x
Výborné domácí hamburgery plné zdravých surovin.
Komentáře receptu 4
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Mleté maso (hovězí nebo vepřové) promícháme s malým vajíčkem, špetkou pepře, solí podle chuti (asi 1/3 lžičky) a trochou sojové omáčky, dáme uležet.

Mezitím si nakrájíme 2 rajčata na plátky, opláchneme listy salátu (ledový nebo hlávkový), nakrájíme 3 sterilované okurky na plátky.

Hamburgerové housky rozpůlíme. Z masové směsi vytváříme mokrýma rukama čtyři stejné placky, hodně je splácneme.

Připravíme si dvě pánve. První rozpálíme s minimem oleje, druhou nasucho. Na pánvi s olejem opékáme masové placky, na druhé pánvi opékáme půlky housek (pokládáme je na pánev rozkrojenou stranou). Maso opékáme dozlatova. Když už je maso téměř hotové, na každou placku přiložíme plátek sýra.

Připravíme si opečené housky, které podle potřeby potřeme kečupem a tatarskou omáčkou (mně ale chutnají výborně i bez jakékoliv omáčky), na housku položíme list salátu, na něj maso se sýrem, na sýr plátky okurky, rajčat, přiklopíme druhou polovinou housky a podáváme.

autor receptu:

Domácí hamburgery

Počet přidaných receptů: 21

Ingredience

Vaše cena 690 běžně 7300 Kč sleva 91 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
56 hlasujících
  • Recept Domácí hamburgery - Placičky peču nasucho na pečícím papíru v troubě.
  • Recept Domácí hamburgery - Je upečeno.
  • Recept Domácí hamburgery - Plnila jsem housky.
  • Recept Domácí hamburgery - Dávám je ještě zapéct na chvíli do trouby.
  • Recept Domácí hamburgery - Je to skvělá svačinka.

Kuchařky obsahující recept Domácí hamburgery

Recept se nachází v 126 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
myš1
recepty 4618 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2720 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí hamburgery

Celkový počet komentářů u receptu: 4
  • No já vám teda nevím. Maso obalovat v mouce? Vejce do burgeru taky nepatří. Nejdůležitší je mít kvalitní hovězí maso, které pak stačí pouze osolit a opepřit. Nic dalšího neni třeba, nic se rozpadat nebude. Ostatní už záleží na tom, co má každý rád.

  • Joe 07.10.2011 00:48:12

    Hovězí maso je ideální . Vepřové je rizikové s ohledem na dobu přípravy.
    Hamburger obvykle neobsahuje vajíčko ani sojovou omáčku je to zbytečné.

  • Lehké, rychlé, výborné velice doporučuji

  • Do receptu jsem psala, že maso je nejlepší hovezí, také z králičího masa jsou hamburgery výborné. Králiky už doma nikdo nejí, tak ho vykostíme a nameleme. Je to potom úžasně šťavnaté. Vepřové moc nedoporučuji, obzvalášť to koupené, je tučné a nedá hamburgeru tu správnou chuť. Ale recept byl upraven podle chuti cenzorů.

Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Domácí hamburgery
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Mýty o bolestech zad

    Mýty o bolestech zad

    O bolestech zad kolují různé nepravdy. Jaké jsou ty nejčastější? A čeho se opravdu vyvarovat, aby záda nebolela? Vsaďte na vhodně zvolený pohyb, správnou matraci a nebojte se preventivní návštěvy u lékaře. Nejen starší generaci dokáží záda pěkně potrápit.

  • Diagnóza ztuhlý palec - bolestivá artróza

    Diagnóza ztuhlý palec - bolestivá artróza

    Vypadá jako palec vbočený (hallux vagus), ale jde o palec ztuhlý (hallux rigidus). Pro laika je rozdíl téměř k nerozeznání, ovšem zvyšující se bolestivost při chůzi a menší pohyblivost palce jasně naznačí, že něco není v pořádku.




přidat nový recept