Domácí hamburgery

45 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 88997x
Výborné domácí hamburgery plné zdravých surovin.
Komentáře receptu 4
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Mleté maso (hovězí nebo vepřové) promícháme s malým vajíčkem, špetkou pepře, solí podle chuti (asi 1/3 lžičky) a trochou sojové omáčky, dáme uležet.

Mezitím si nakrájíme 2 rajčata na plátky, opláchneme listy salátu (ledový nebo hlávkový), nakrájíme 3 sterilované okurky na plátky.

Hamburgerové housky rozpůlíme. Z masové směsi vytváříme mokrýma rukama čtyři stejné placky, hodně je splácneme.

Připravíme si dvě pánve. První rozpálíme s minimem oleje, druhou nasucho. Na pánvi s olejem opékáme masové placky, na druhé pánvi opékáme půlky housek (pokládáme je na pánev rozkrojenou stranou). Maso opékáme dozlatova. Když už je maso téměř hotové, na každou placku přiložíme plátek sýra.

Připravíme si opečené housky, které podle potřeby potřeme kečupem a tatarskou omáčkou (mně ale chutnají výborně i bez jakékoliv omáčky), na housku položíme list salátu, na něj maso se sýrem, na sýr plátky okurky, rajčat, přiklopíme druhou polovinou housky a podáváme.

autor receptu:

Domácí hamburgery

Počet přidaných receptů: 21

Ingredience

4,2
skvělý recept
57 hlasujících
  • Recept Domácí hamburgery - Placičky peču nasucho na pečícím papíru v troubě.
  • Recept Domácí hamburgery - Je upečeno.
  • Recept Domácí hamburgery - Plnila jsem housky.
  • Recept Domácí hamburgery - Dávám je ještě zapéct na chvíli do trouby.
  • Recept Domácí hamburgery - Je to skvělá svačinka.

Kuchařky obsahující recept Domácí hamburgery

Recept se nachází v 130 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
myš1
recepty 4618 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2726 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí hamburgery

Celkový počet komentářů u receptu: 4
  • No já vám teda nevím. Maso obalovat v mouce? Vejce do burgeru taky nepatří. Nejdůležitší je mít kvalitní hovězí maso, které pak stačí pouze osolit a opepřit. Nic dalšího neni třeba, nic se rozpadat nebude. Ostatní už záleží na tom, co má každý rád.

  • Joe 07.10.2011 00:48:12

    Hovězí maso je ideální . Vepřové je rizikové s ohledem na dobu přípravy.
    Hamburger obvykle neobsahuje vajíčko ani sojovou omáčku je to zbytečné.

  • Lehké, rychlé, výborné velice doporučuji

  • Do receptu jsem psala, že maso je nejlepší hovezí, také z králičího masa jsou hamburgery výborné. Králiky už doma nikdo nejí, tak ho vykostíme a nameleme. Je to potom úžasně šťavnaté. Vepřové moc nedoporučuji, obzvalášť to koupené, je tučné a nedá hamburgeru tu správnou chuť. Ale recept byl upraven podle chuti cenzorů.

Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Domácí hamburgery
* Povinné pole

Soutěž o sexy kuchařku s recepty od známých šéfkuchařů

Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Běhání - jak začít a už nepřestat

    Běhání - jak začít a už nepřestat

    Běh je moderní sport (i když rozhodně ne nový) a jako takový má své příznivce i odpůrce. Na běhání si lze vypěstovat návyk. Možná to zní zvláštně, ale je to tak. A rozhodně je to dobrý způsob, jak si tuto aerobní aktivitu zamilovat. Může to však trvat třeba i tři dlouhé měsíce odříkání, přemlouvání sama sebe a pochopitelně i tři měsíce dřiny.

  • Pupeční kýla v dospělosti

    Pupeční kýla v dospělosti

    Kýla je vrozený nebo získaný defekt v břišní stěně. Pupeční kýla, vyskytující se u novorozenců, vzniká v oblasti pupku, kde dojde k oslabení v místě napojení cév pupeční šňůry. U takto malých dětí může samovolně vymizet do věku tří až čtyř let. Oslabená břišní stěna však může přetrvávat do dospělosti a zapříčinit tak vznik kýly v kterémkoli věku. V dospělosti je pak jediným řešením operace.




přidat nový recept