Domácí hamburgery

45 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 84234x
Výborné domácí hamburgery plné zdravých surovin.
Komentáře receptu 4
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Mleté maso (hovězí nebo vepřové) promícháme s malým vajíčkem, špetkou pepře, solí podle chuti (asi 1/3 lžičky) a trochou sojové omáčky, dáme uležet.

Mezitím si nakrájíme 2 rajčata na plátky, opláchneme listy salátu (ledový nebo hlávkový), nakrájíme 3 sterilované okurky na plátky.

Hamburgerové housky rozpůlíme. Z masové směsi vytváříme mokrýma rukama čtyři stejné placky, hodně je splácneme.

Připravíme si dvě pánve. První rozpálíme s minimem oleje, druhou nasucho. Na pánvi s olejem opékáme masové placky, na druhé pánvi opékáme půlky housek (pokládáme je na pánev rozkrojenou stranou). Maso opékáme dozlatova. Když už je maso téměř hotové, na každou placku přiložíme plátek sýra.

Připravíme si opečené housky, které podle potřeby potřeme kečupem a tatarskou omáčkou (mně ale chutnají výborně i bez jakékoliv omáčky), na housku položíme list salátu, na něj maso se sýrem, na sýr plátky okurky, rajčat, přiklopíme druhou polovinou housky a podáváme.

autor receptu:

Domácí hamburgery

Počet přidaných receptů: 21

Ingredience

Vaše cena 599 běžně 5960 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
56 hlasujících
  • Recept Domácí hamburgery - Placičky peču nasucho na pečícím papíru v troubě.
  • Recept Domácí hamburgery - Je upečeno.
  • Recept Domácí hamburgery - Plnila jsem housky.
  • Recept Domácí hamburgery - Dávám je ještě zapéct na chvíli do trouby.
  • Recept Domácí hamburgery - Je to skvělá svačinka.

Kuchařky obsahující recept Domácí hamburgery

Recept se nachází v 127 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
myš1
recepty 4618 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2723 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí hamburgery

Celkový počet komentářů u receptu: 4
  • No já vám teda nevím. Maso obalovat v mouce? Vejce do burgeru taky nepatří. Nejdůležitší je mít kvalitní hovězí maso, které pak stačí pouze osolit a opepřit. Nic dalšího neni třeba, nic se rozpadat nebude. Ostatní už záleží na tom, co má každý rád.

  • Joe 07.10.2011 00:48:12

    Hovězí maso je ideální . Vepřové je rizikové s ohledem na dobu přípravy.
    Hamburger obvykle neobsahuje vajíčko ani sojovou omáčku je to zbytečné.

  • Lehké, rychlé, výborné velice doporučuji

  • Do receptu jsem psala, že maso je nejlepší hovezí, také z králičího masa jsou hamburgery výborné. Králiky už doma nikdo nejí, tak ho vykostíme a nameleme. Je to potom úžasně šťavnaté. Vepřové moc nedoporučuji, obzvalášť to koupené, je tučné a nedá hamburgeru tu správnou chuť. Ale recept byl upraven podle chuti cenzorů.

Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Domácí hamburgery
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Cestování a ebola - jaká jsou rizika?

    Cestování a ebola - jaká jsou rizika?

    Ebola je velmi vážné infekční onemocnění, (známé také pod názvem krvácivá horečka), které ve více než polovině případů končí smrtí. Její výskyt je v současnosti hlášen v některých zemích západní Afriky. Podle nejnovějších informací je např. v Libérii nemoc na ústupu, v Guineji a Sierra Leone však počet pacientů nadále stoupá.

  • Ořechy - zdravá alternativa mlsání

    Ořechy - zdravá alternativa mlsání

    Ořechy a oříšky jsou sice součástí naší stravy, ale více je známe jako pochutiny. Pokud na ně nejsme alergičtí, můžeme je považovat za velmi zdravou alternativu mlsání. Můžeme si namíchat libovolnou kombinaci a tu s pocitem, že sice mlsáme, ale zároveň i děláme něco pro své zdraví, chroupat u televize.




přidat nový recept