Na nudličky nakrájené hovězí dršťky řádně vypereme pod tekoucí vodou. Do Gourmet sítka vložíme nové koření, celý černý pepř, bobkový list, sušenou chilli papričku. Šalotku oloupeme a necháme v celku. Konzervovaný hrášek a baby karotku necháme okapat
Dršťky vložíme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme šalotku a spolu s kořením v sítku zvolna dusíme tak dlouho, dokud nebudou dršťky zcela měkké. Vývar má být zredukovaný do výše masa. Pak odstraníme cibuli a sítko s kořením. Měkké a vychladlé dršťky dochutíme solí a pepřem a i s vývarem nalijeme do mísy s okapaným hráškem a baby karotkou.
Domácí dršťkový sulc necháme v chladu do druhého dne ztuhnout a poté podáváme jako chuťovku s pečivem.